” sevgi ve güzel söz”

  • Konbuyu başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde mehmetd tarafından oluşturulan ” sevgi ve güzel söz” başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,227 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı ” sevgi ve güzel söz”
Konbuyu başlatan mehmetd
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan yaratici_idea
M

mehmetd

Kullanıcı
23 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
GARİP BİR DENEY

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Aslanbey İlköğretim Okulu’nun 7. sıf öğrencileri, ilginç bir deneye imza atarak, ’sevgi ve güzel sözün’ canlılar üzerindeki etkisini ispatladı.

Öğrenciler, iki ayrı kavanozdaki suyun içine konulan gıda maddelerinden bir ay boyunca her gün kendisine güzel söz söylenenin tazeliğini koruduğunu, hakarete uğrayanın ise bozulduğunu gördü.

Öğretmenlerinin, Japon araştırmacı Masaru Emoto’nun, ’suyun moleküler yapısın insanların düşünceleri, sözleri ve dinledikleri müzikten etkilendiği’ tezinden söz etmesi üzerine öğrenciler, 31 Aralık’ta ’Sevgi Deneyi’ne başladı.

Aynı ebatta iki kavanozdaki suyun içine nohut, havuç, peynir ve bulgur gibi gıda maddeleri koyan öğrenciler, bir ay boyunca her gün aynı şartlarda sakladıkları kavanozlardan birine güzel sözler söyledi, diğerine ise hakaret ettiler. Kavanozlardan birinin üzerine hakaret içeren, diğerine ise övgü dolu sözler yazılı olduğu kâğıtlar yapıştıran öğrenciler, deneyin sonunda büyük şaşkınlık yaşadı. Çünkü her gün güzel söz söylenen kavanozdaki gıda maddesinin tazeliğini koruduğuna, hakarete uğrayan kavanozdakinin ise bozulduğuna şahit oldular.

Deneyi yapan öğrencilerden Onur Tuncay, iki kavanozdaki suyun içine havuç koyduğunu, birinin üzerine teşekkür ederim, diğerinin üzerine ise aptal yazılı kâğıt yapıştırdığı belirterek şöyle dedi: Aptal’a her gün nefret dolu kötü sözler söyledim. Teşekkür ederim’e her gün sevgi gösterip güzel sözler söyledim. Bir ay sonra, havuçlardan birinin şalgam suyu gibi koktuğunu, diğerinin ise çok kötü koktuğunu fark ettim.

Deneyinde bulgur kullanan Neşe Mert isimli öğrenci ise şunları anlattı:
Bulgurları suyla ıslatıp aynı miktarda iki kavanoza böldüm. Birine aptal, diğerine çok tatlısın adı verdim. Birine her gün kötü davrandım. Diğerine ise sevgiyle yaklaştım. Kötü davrandığım kavanozdaki bulgur, bir ay sonra belirgin biçimde bozulmuştu. Öğrenciler, yaptıkları deneyden şu sonucu çıkardı: ”Birbirimize kötü söz söylememeye karar verdik.” Klinik Psikolog Yalçın Kireççi ise şunları söyledi: ”Sevginin tesirinin olduğu doğru. İlgilenenler bunu görüyor. Nazar da böyle bir şey. Dikkatimizi yönelttiğimiz her şey bizden etkilenir.”


[Japon araştırmacı Masaru Emoto, suyun moleküler yapısın, insanların düşünceleri, sözleri ve dinlediği müzikten etkilendiğini ortaya koymak için yaptığı çalışmayla tanıyor.]

(Anadolu Ajansı 14.02.2006)
__________________
 
C

CaspeR

Kullanıcı
27 Ara 2006
En iyi cevaplar
0
0
Vay be! güzeldi Teşekkürler..
 
P

passiflora

Kullanıcı
17 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Çiçeklerde de aynı şeyin olduğunu biliyorum. Güzel sözler duyan çiçek çoşar derler...
 
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
sadece sözler değil düşünceler bile etkiliyor bütün canlıları , teşekkürler ...
 
M

mina

Kullanıcı
10 May 2007
En iyi cevaplar
0
0
aydın
HAKKATEN DE ÇOK İLGİNÇ merak ettim denemek isterim...
 
T

the_sweet

Kullanıcı
11 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
bursa
vücudumuzun %90 nın sudan oluştuğunu düşünürsek kötü sözlerimizle ilk önce kendimize zarar wermiş oluyoruz..paylaşım için teşekkürler sewgi dolu düşünceler dileğiyle..
 
Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Güzel ve oldukça ilginç..
Düşünsenize birbirimize neler yapıyoruz???
 
Üst