Sevgi ve Başarı örneği

  • Konbuyu başlatan ebruliyn
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde ebruliyn tarafından oluşturulan Sevgi ve Başarı örneği başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,130 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Sevgi ve Başarı örneği
Konbuyu başlatan ebruliyn
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan özlem1980
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bir üniversite profesörü sosyoloji dersinde öğrencilerini gecekondu mahallesine gönderip, orada yaşayan 200 genç üzerinde olgu araştırması yapmalarını istemişti.. Öğrencilerinden her bir gencin geleceği konusunda değerlendirmede bulunmalarını istemişti. Öğrenciler her bir olgu için "Hiç şansı yok" yorumunda bulunmuşlardı. Yirmi beş yıl sonra başka bir sosyoloji profesörünün karşısına aynı çalışma çıkmıştı. Profesör öğrencilerinden bu gençlerin akıbetinin ne olduğunu öğrenmelerini istedi. Öğrenciler, yöreden taşınan veya vefat eden 20 gencin dışında ulaşabildikleri 180 gençten 176 tanesinin doktor, avukat ve işadamı olarak pek de sıradan olmayan başarılar elde ettiklerini buldular. Oldukça şaşıran profesör olayın üzerine gitmeye karar verdi. Şans bu ya, araştırma konusu olan gençlerin hepsi civarda yaşıyordu. Profesör gençlerin hepsine, "Başarınızı neye borçlusunuz?" sorusunu yöneltti. Gençlerin hepsinin de yanıtı "Öğretmenimize" oldu.Öğretmen hâlâ yaşıyordu. Profesör öğretmenin yerini buldu. Yaşlı ama dinç kadına bu gençleri gecekondudan başarıya götüren yolda nasıl bir sihirli formüle sahip olduğunu sordu.Öğretmenin gözleri parıl parıl oldu. Dudaklarında hafif bir gülümsemeyle, "Çok basit" diye yanıtladı, "Bu çocukları sevdim."



-Eric Butterworth-
 
B

bişileryapmaklazım

Kullanıcı
14 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
SEVGİ + DESTEK = BAŞARI ne güzel  :)
 
M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bu yazı günüme ne kadar da uygun!
Öğrencilerim ne çok seviyorum onları. Hele bugün bambaşkaydı benim için. Beni en iyi en doğru anlayan, katıksız sevgimin içtenliğimin karşılığını aldığım öğrencilerim.
 
morkiz

morkiz

Kullanıcı
10 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
:) teşekkürler ebruliyn
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
İşini ve öğrencilerini seven bir eğitimcinin o öğrencinin hayatını şekillendirmesindeki payı gerçektende çok büyük.
Teşekkürler Ebru :)
 
Üst