Sergei Trofanov..

  • Konbuyu başlatan Sarhoş Tosbağ
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sanat kategorisinde Sarhoş Tosbağ tarafından oluşturulan Sergei Trofanov.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,050 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sanat
Konu Başlığı Sergei Trofanov..
Konbuyu başlatan Sarhoş Tosbağ
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crnkcclr
S

Sarhoş Tosbağ

Kullanıcı
6 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Moldova'da 1960'da doğmuştur kendisi, ve ayrıca müzisyen olan babası (aynı zamanda profesyonel dansçıymış.) tarafından bir takım enstrüman öğretilerek büyümüş, ki bunlar arasında pan-flüt, balalayka, akordeon gibi enstrümanlar var. beş (yazıyla 5) yaşındayken babası tarafından moldovalı hatunlar çok güzel köy festivaline katıldığı sıralar bir çingeneden keman sesi duyar, (dehaya bakın burda) bu ses onu öylesine etkiler ki, daha sonra kendisi de "around the age of 5, while attending to a village celebration with my father, i was attracted and charmed by the sound of a violin played by a very amusing gypsy. the gypsy played with such energy, such a passion, i was overwhelmed!" açıklamasını web sitesine koyacaktır. bekleyin.

Bu çingen arkadaş bizim sergei'nin komşusu çıkıyor, ve sonra sergei abimiz (gerçi o zamanlar daha ufak) ondan keman dersi alıyor, içli dışlı, samimi oluyor. yine kendi web sitesinde dediğine göre, bugün bile ilham kaynağı söz konusu violonist meastro imiş. (evet.) bir kaç sene sonra (yine çocukkene) çevredeki okullardan klasik müzik dersi alıyor kendisi ve on yaşındayken gidip konserler vermeye başlıyor. 22 yaşındayken kızıl ordu orkestrasında görev alıyor, 24'lerindeyken ulusal filarmoni orkestrasında şeyoluyor. bir zaman sonra orkestra buna gel diyor, solo keman çal da biz de dinleyek...

Kariyeri biraz daha geç başlıyor bu abimizin, artistik kariyeri babında enternasyonel turnelerde takılıyor, radyo-tv programlarında kemanını konuşturuyor aynı zamanda kendi de konuşuyor. kanada'ya gelmeden önce bissürü yer geziyor. (burada benim yorumum: adam afedersiniz eşeğinamına su kaçırmış. zimbabwe'ye bile gitmiş.)

1991 yılında montreal'e geldiğinde, kendisi uluslararası kariyerinin tadını çıkarmakta ki o zamanlar para sorunu filan olmasa gerek. şikago, kebek (bildiğin quebec) gibin binbir amerikan-kanada şehirlerinde (o zamanlar şehir diyolar olsa gerek, burayı ben de anlamadım.) klasik müzik severlerin kulaklarını şenlendiriyor. hatta 4 yıl arayla fransa ve japonya'ya gidiyor.

Senelerden 1999 yılında isem gypsy passion adlı albümünü çıkarıyor bildiğimiz sergei. bu albüm süper bi albüm, bütünüyle benden tam not alıyor, dinleyenler ölüyor, geberiyor.


Alıntıdır
--------------------

Ufak bir düzenleme ile aşağıdaki linki hazırladım. Sergei TROFANOV - Gypsy Passion albümünden..

Sergei Trofanov - MOLDOVA :icelimarkadas


 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
okudum.. merak ettim ancak link çalışmıyor
şarkıyı dinleyemedim...
dinlleyebilen var mı acaba_?_
 
Üst