sbs sınavı sonrası tercih tavsiyeleri

  • Konbuyu başlatan muraturkom
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Meslekler Rehberi kategorisinde muraturkom tarafından oluşturulan sbs sınavı sonrası tercih tavsiyeleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,580 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Meslekler Rehberi
Konu Başlığı sbs sınavı sonrası tercih tavsiyeleri
Konbuyu başlatan muraturkom
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan gözlük
M

muraturkom

Gençlerin yeni bir yol ayrımına yaklaştığı, 6/6/09 yani bu gün sbs de ter döktüler.Anneler babalar ,çocuklar kadar strese girdiler okul bahçelerinde. Sonra ilk soru çocuğumuza nasıl geçti sınav? ikinci soru sorular kolay mıydı? Çocuk zaten şaşkın ve yorgun ne cevap versin, iyi mi desin kötü mü yoksa sorular zor mu desin kolay mı.
  Gençler açısından bu tür geçiş dönemleri riskli olabilir. Gencin üzerine gitmeyin onu çok bunaltmayın. Kendi olmak istediğiniz ama ulaşamadığınız ideal mesleğin sahibi olması için onu zorlamayın. Rahat ortam yaratın.
Aksi taktirde istenmeyen hiç ummadığınız acı sürprizlerle karşılaşırsınız.Onların dünyalarını negatif sözlerle doldurmayın.Kendine olan güvenini kaybedip ömür boyu birilerinin boyunduruğunda , karasız hedefsiz , en küçük sorunla karşılaştığında birilerinden yardım istemek zorunluluğu duygusuna kapılmasın .Baskıdan uzak durun.

Sevgili veliler siz de o yaşlarınızı hatırlayın.Çocuğa ben zaten senden ümitli değildim, biliyordum başaramayacaktın vb. sözlerden kaçınmalıdırlar.

Her insan fiziksel anlamda nasıl farklıysa, öğrenme anlama konusunda da birbirinden farklı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Sizin olmasını istediği okul değil onun başarabileceği okulu tercih edin. Kabullenmek itici gelse de anlama seviyesi her öğrencinin aynı olamaz.Çıtanın üstüne zıplamak yerine bir alt seviyede okulun en iyisi olsun. Zorladığınız taktirde yarım kalmış bir eğitim hayatıyla karşılaşmasını hiçbirimiz istemez.

Bir süre sonra sizlere puanları gelecek.Peki ya o zaman nasıl davranmalı veliler:


" Öncelikle öğrencinin istediğini dikkate alın ama bundan önce okullar hakkında çok ama çok iyi araştırma yapın.Hatta bu okullara şimdiden çocuğunuzu alın gidin gezin tanıyın fiziki durumunu yerinde görün 10 temmuz 2009 a kadar okullar açık sınavlar nedeniyle öğretmenlerle görüşme ortamı sağlayın.
1. Sbs sonucuna göre sıralama fen liseleri , kolejler , anadolu liseleri ,sağlık meslek liseleri,öğretmen lisesi , ticaret lisesi ,teknik ve endüstri meslek liseleri .... puanlarımız yüksek olduktan sonra istediğimiz liseye zaten kayıt yapılır.
2. Puan düşükse ne yapmalı işte o zaman işler biraz daha karışıyor.Velinin de öğrencinin de kafası karışıyor.
  Yazımda daha çok anlatmak istediğim öğrencinin istediği tabiki önemli,işte o kitleye tavsiyem. normal liseye gittiğinde üniversiteyi kazanabilecek potansiyeli olmayan gençlere çocuklar mutlaka tercihinizi endüstri meslek liselerine yapsınlar. Nedeni ise iş aradığınızda bir çok firma ön koşul olarak endüstri meslek lisesi çıkışlı olması koşulu arıyor.
  özel sektörün bildiği ancak velilerin öğrencilerin daha az bildiği nokta endüstri meslek liselerinin atelye terbiyesi kültürü çok farklıdır. Öğrenciler hangi bölüme gitderlerse gitsinler atelye şefleri ve atelye öğretmenlerinin onlara eğitim öğretim konuları verilerek çok yakından takip edildiğini bilirler. saygı sevgi hoşgörü sorumluluk esastır. Her öğrencinin takım dolabı kandine ait araç gereçlerini gözü gibi korumak zorunda olduğunu bilir. Diğer okullar kötü değildir ancak endüstri meslek liselerini şiddetle tavsiye ederim.
  Normal liseye giden vasat bir öğrenci öss de başarısız olduğunda ortalıkta kalacak , meslek lisesinden mezun olan aranan hatta kendi işinin sahibi olabilen on parmağında on marifet bir eleman olacaktır.
" rehberlik öğretmenlerine danışmak ondan sonra en doğru kararı vermek zor değil.  sevgiler
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
bu sisteme karşıyım.. genç kardeşlerime Allah kolaylık versin!!
 
M

muraturkom

sistemde eksikler var ama başka türlü çalışan çalışmayanı tercih etmek te gerekiyor.
 
M

mvö_4ever

Kullanıcı
9 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
bugün sonuçlar açıklandı...herkes için en hayırlısı olsun :)
 
G

gözlük

Kullanıcı
5 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
ben de sınava girdim ve 484 puan aldm adana dışı tercih etmedm ve genelde özel okulları tercih ettim :) :)
 
Üst