SANAL KISKANÇLIK İLİŞKİLERE ZARAR VERİYOR

  • Konbuyu başlatan özlem1980
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde özlem1980 tarafından oluşturulan SANAL KISKANÇLIK İLİŞKİLERE ZARAR VERİYOR başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,764 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı SANAL KISKANÇLIK İLİŞKİLERE ZARAR VERİYOR
Konbuyu başlatan özlem1980
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan turtur
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinin, ikili ilişkilerde kıskançlık ve olumsuz davranışlara neden olduğu belirtildi.
Kanadalı akademisyenler tarafından yürütülen ve sonuçları ABD’de ’’Siberpsikoloji ve Davranışlar’’ dergisinde ve internette yayımlanan ’’İsteyebileceğinizden Daha Fazla Bilgi: Facebook Kıskançlık Canavarını mı Uyandırdı?’’ başlıklı makalede, sosyal paylaşım sitelerinde birlikte oldukları kişi hakkında ’’dedektiflik yapanların’’ sayısının artığı kaydedildi.

Kanada’da yaşayan 17-24 yaş arasında kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmaya göre, ’’genç aşıklar’’ eşlerini ya da birlikte oldukları kişileri internet ortamında izleme eğilimi gösterirken, girilen siteler arasında ilk sırada facebook yer alıyor.
Araştırmada, facebook gibi sitelerde eşlerini takip etmenin sürekli hale geldiği, alışkanlığa dönüştüğü, ’’takipçilik’’ için ayrılan zamanın giderek arttığı ve giderek daha fazla kıskançlık yaratabilecek bilgi ve görsel malzemeye ulaşıldığına işaret edildi.

Çalışmanın, internet kullanımının ikili ilişkiler üzerinde ne derece etkili olduğuna vurgu yapması açısından önemli olduğu ifade edilen araştırmada, konunun tüm boyutlarıyla incelenebilmesi için daha üst yaş gruplarına yönelik benzer çalışmalara ihtiyaç olduğu da kaydedildi.

Araştırmayı yürüten ekip, daha büyük yaş grupları için henüz çalışma olmamakla birlikte, bu gruplarda internet-ikili ilişkiler arasındaki ilişkinin, genç yaş grubundaki kadar etkili olmayacağı öngörüsünde bulunuyor.
Facebook benzeri sitelerin sosyal ilişkilerin alışılageldik doğasını değiştirdiğine dikkati çeken 380 kişinin katıldığı çalışmada, sosyal paylaşım sitelerinin eski dostları yeniden bir araya getirme gibi olumlu yönlerinin yanında, ikili ilişkilere zarar verebilecek yönlerinin de bulunduğu savunuldu.

Araştırmaya katılanların büyük bölümü, eşinin ya da partnerinin kendisinin tanımadığı çok sayıda arkadaşının olduğunu görmekten, bunlar arasında eski birlikteliklerin de olabileceği düşüncesinden tedirgin olduklarını belirtirken, yaşadıkları açmazı şu şekilde tanımlıyorlar: ’’Sitede zaman geçirildiği için kıskançlık düzeyinin artması, kıskançlık artığı için daha fazla bilgiye ulaşmak amacıyla sitede daha fazla zaman geçirilmesi’’.
Katılımcılar, internette sadece birlikte oldukları kişileri değil, onların eski eş ya da arkadaşlarını da izlemekten kendilerini alamadıklarını dile getiriyorlar.

Kaynak:isteinsan
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
E yuh :d Bu feys' üye değilim. Olmayıda düşünmüyorum.
Hoş ben zaten kıskancım :d Hemde sanal değil :d Ve kıskançlığın ilişkilere zarar vermesi ?
Verir heralde ne bilim.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korsan' Alıntı:
E yuh :d Bu feys' üye değilim. Olmayıda düşünmüyorum.
Hoş ben zaten kıskancım :d Hemde sanal değil :d Ve kıskançlığın ilişkilere zarar vermesi ?
Verir heralde ne bilim.
Ben de değilim. Bir ara üye oldum, çok gereksiz geldi bana, iptal ettim.

Kıskançlık her yerde kıskançlıktır bence. Facebook şu aralar çok kullanıldığı içn en çok oraya yansımış. Facebook u kontrol eden insan normalde etmiyor mu yani, facebook dan sonra mı böyle oldu! Tabiiki hayır. İnternetten kontrol eden insan her zaman kontrol ediyordur da en kolay internet yöntemiyle bulacağını düşünüyordur.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Yani. Sanalı gerçeği yok kıskançsan kıskançsın işte. :d
 
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Facebook'a üyeyim üye olarak cevaplıyorum....

İlişkileri etkiliyor mu? Kesinlikle etkiliyor. Çünkü önceden gizli saklı yapılan herşey, iletişim ağınının gelişmesiyle beraber gizliliği kalamdı iyi ya da kötü olan herşeyiniz bir taraftan ortaya çıkabiliyor. Bence hem hem kötü.

Ayrıca bu sosyal paylaşım siteleri sayesinde de bugün aynı düşünceyi paylaşan insanlar bir tıklama ile birbirlerine haber iletme konusunu da göz ardı etmeyelim. Madalyonun 2 yüzü vardır tek taraflı bakmamak gerek. Ve iyiye kullandığınız sürece faydasını görürsünüz. sevgiler...
 
T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Güzel bir konuya değinmişsiniz...Kıskançlık konusunda benim şahsi fikrim şöyle : Kıskançlığı insanın etrafında oluşan ateşten çember gibi görürüm.Bu hem kişiye hemde onun çevresine zarar verebilecek birşey.(Tabii üst boyutlarından bahsediyorum) Eğer böyle birisiyle karşılaşırsanız ya onu söndürün bir iyilik yapın zorda olsa,yada ondan kaçın ...
 
Üst