Sağlıklı Cilt İçin Beslenme Önerileri ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M

Kullanıcı
Sağlıklı bir cilde giden yol, sağlıklı beslenmeden geçiyor..

Yeterli miktarda su tüketin Günde en az beş bardak su içmelisiniz

Şekerli, tuzlu ve aşırı baharatlı yiyeceklerden ve hamur işlerinden kaçının

Protein ve taze sebze, meyve ağırlıklı beslenin

Fast food ve kızartma tarzı yiyeceklerden kaçının

Günlük aldığınız kafein miktarını azaltın

Ispanak, brokoli, biber, pazı, üzüm, çilek, yeşil çay gibi antioksidanları bol bol tüketin

Cildiniz için en önemli vitaminlerden bazıları olan A vitamini içeren, havuç ve kayısı ile C vitamini kaynağı olan limon ve turunçgilleri tüketmeye çalışın

Bol vitamin içeren ceviz, fındık ve badem ile kuru incir, erik ve kayısıyı az miktarlarda özellikle kahvaltınızda yemeye çalışın

Cildin nem tutma kapasitesini artıran keten tohumu ve somon balığını düzenli olarak menülerinize ekleyin

Yediğiniz kırmızı et miktarını azaltıp, tavuk ve balık etine yönelin

Bol bol yoğurt yiyin

Zorla olsa da yemelisin..Seni yicek değiller ya (= Sağlığını düşünüyosan sevmediğin besinleri sağlığın için ye ye ye :)

Anneler hep söyler :) Söylemesini istemıyosan ki öyle anlıyorum off çekişlerinden yemek için çaba harcamalısın  :) En azından bi tane bile olsa yemekten bişey olmaz :) Ayy annem gibi oldum :ahah

günde en az 8 bardak su içilmeli diye biliyordum.demekki 5 'miş bir çoğunu yapmaya çalışıyorum
bilgiler için teşekürler.

hırslı.28' Alıntı:
günde en az 8 bardak su içilmeli diye biliyordum.demekki 5 'miş bir çoğunu yapmaya çalışıyorum
bilgiler için teşekürler.

En az 5 veya 8 ikisini de uzmanlar ve gazetelrde okuyorum bi sakıncası yoktur ..

Geri