Renklerin İnsan Davranışlarına Etkileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M' Alıntı:
séalih' Alıntı:
bu arada siyah ile beyaz rek deildir ki  :kahkaha :alkis

Nedir öyleyse??

Beyaz üç ana rengin belirli oranlarda karışımından ( % 59 Yeşil, %
33 Mavi, % 19 Kırmızı ) ortaya çıkan nanometrik değere verilen isimdir.
Siyah ise renk olmayış durumudur.      açıklayıcı oldu mu.  :)  ;)

Evet oldu ama pek inanmadım beyazın içinde kırmızı yeşil vb nasıl oluyo kafa karıştırıcı bi durum ??? :)

Çeşitli ışık cinslerinin göz retinası
üzerinde, sinirler vasıtasıyla meydana getirilen, fizyolojik olaydır.
Işığın görünüş hadisesi fizyolojiktir. Renk ise bizdedir. Renk bir
duygudur. Yaşayan varlıkların sinir sistemlerinde mevcuttur. daha açıklayıcı olayım reklerin kırılma noktaları vardır. yağmurlu bi günde güneşin açmasıyla gök yüzünde gök kuşagı oluşur. bunu nasıl olduunu biliyor musun ??

Bilmıyodum onları şoktayım(= Yani tabi ki biliyorum :)Sen şimdi bunu da başka bi şekilde anlatırsın anlat bakim

;D su damlacıkları bir mercekle aynıdır.  içinden geçen güneş ışını yani beyaz ışın kırılmalara uğrar ve renler daha öncede bahsettiğim üzre farklı kırılma noktalarına sahip oldukları için bir yelpaze gibi ayrışırlar. örnegin kırmızı kırılma noktası en yüksek olan renktir. bu yüzden gökkuşagındaki yelpazenn en üstünde yer alır.. gök kuşagıda zaten böle oluşur havada asılı kalan su damlacıklarının beyaz ışını parçalamasıyla...:))
bu noktalar nanometrik değere sahip oldukları için biz beyazdaki renkleri göremiyoruz... :D  ;D  ::)

ne demek. merak ettiğin bi konu olursa bana danışabilirsin.  ;D kendini geliştirmek senn de hakkın  :kihkih :kahkaha

séalih : )
renklerle oldukça ilgilisin hane ..
Kahverengi renge  takmış durumdayım bu renk hakkındaki görüşlerini öğrenmek isterim(: 

aha çalışmadığım yerden sordun.. :))  ;D kahverengi sıcak kanlı insanların tercih ettiği rektir genelde. hareketliliği ve samimiyeti temsil eder. kahve rengiyi seven insan her telden çalar. zaten oluşumunda kullanılan renkler onun nden canlı bir yapısı olduğunu açıklıyor. yanlış hatırlamıyorsam kırmızı mavi sarı mor renklerinin karışımından oluşuyordu. ha pardon yeşille turuncu da var. daha önceki yorumlarımda koyu renkli yerlerde huzur bulduğumu ifade etmiştim. bi ewm olursa duvarlar dahil her yeri tahta döşeme olacak :D . bi de kahverengi kahvenn bulunmasından sonra o ismi almıştır :D. bazen osmanlıca eserlerde onun fındıki şeklinde telafuz edildiğine de rastlıyoruz.. :D (öğrenmek istedklern bunlar mıydı acaba.)  ;D  ;D

séalih' Alıntı:
aha çalışmadığım yerden sordun.. :))   ;D kahverengi sıcak kanlı insanların tercih ettiği rektir genelde. hareketliliği ve samimiyeti temsil eder.  (öğrenmek istedklern bunlar mıydı acaba.)   ;D  ;D

séalih: )
Samimiyetimi ve de sorumu dikkate alıp yanıtladığın için teşekkür ediyorum..
Bu kahverengi üzerine fazla yorum yapmak istemiyorum  bana bir on- onikün müsade ..
Tanrım ne olur yardım et..
Renk körü mü oldum ne herşeyi kahverengi görüyorum(:

crt' Alıntı:
Samimiyetimi ve de sorumu dikkate alıp yanıtladığın için teşekkür ediyorum..
Bu kahverengi üzerine fazla yorum yapmak istemiyorum  bana bir on- onikün müsade ..
Tanrım ne olur yardım et..
Renk körü mü oldum ne herşeyi kahverengi görüyorum(:
:D  ;D  ;D
ben teşekkr edrim ne demk.
yalnız müsade kısmını pek anlayamadım  :-[  ???

séalih' Alıntı:
Hani   şu bendeki kahverengi takıntısı belki beş -ongüne kadar geçer ..O yönden zaman istemiştim(:

Müzik ruhun gıdasıdır demişler (bu sözüde hiiç hoşlanmamya neyse)Bari gidip birazda şarkısını dinleyeyim(:

"Rüzgarlar kadar serin
Ufuklar kadar derin
Kahverengi gözlerin
Gözlerin yar gözlerin gözlerin"

crt' Alıntı:
séalih' Alıntı:
Hani  şu bendeki kahverengi takıntısı belki beş -ongüne kadar geçer ..O yönden zaman istemiştim(:

Müzik ruhun gıdasıdır demişler (bu sözüde hiiç hoşlanmamya neyse)Bari gidip birazda şarkısını dinleyeyim(:

"Rüzgarlar kadar serin
Ufuklar kadar derin
Kahverengi gözlerin
Gözlerin yar gözlerin gözlerin"

anladım. süper ya.. hayatımda hiç bu kadar kahverengi bi kişil görmemiştim. süpersin "crt" :D  ;D  ;D

séalih' Alıntı:
anladım. süper ya.. hayatımda hiç bu kadar kahverengi bi kişil görmemiştim. süpersin "crt" :D  ;D  ;D

Canım baya sıkkındı akşam akşam hemende havaya girdim hane (:
Artık biz buna kahverengi mucizesi bari diyelim..
20.gif

séalih' Alıntı:
profil fotoğrafların çoh.. kız çocullara bi sempatin var galiba.

Hem öyle hem de değişiklik olsun dedim  hep ben hep ben olmaz dimi (= :) Ayrıca  senin kedi resminden güzel 8) :)

crt' Alıntı:
séalih' Alıntı:

Canım baya sıkkındı akşam akşam hemende havaya girdim hane (:
Artık biz buna kahverengi mucizesi bari diyelim..
20.gif

niye kahverengi mucizesi diyoruz séalih mucizesi diyelim hane...  ;D  :D  ;)

Hem öyle hem de değişiklik olsun dedim  hep ben hep ben olmaz dimi (= :) Ayrıca  senin kedi resminden güzel 8) :)
[/quote]
hiçte bile benm kedim daha güzel benm facemde de o var telfonmda da. :D sen hiç boyle asil böyle renkli böyle göz alıcı kedi gördün mü bakem hıh  :dil :ciglik :)

Geri