Recep İvedik'leştirdiklerimizden misiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı
00arecepiv.jpg

Recep İvedik'leştirdiklerimizden misiniz? 

Tarihi bir çarşının içinden geçerken, Recep İvedik filminin replikleri sonuna kadar açılmış, tüm çarşı halkına ve sokaktan geçenlere dinletiliyordu. İçlerine çekercesine dinleyen bir gençlik gurubu kahkaha ötesi bir gülüş tarzıyla gürültü kirliliğine, ruh..

Tarihi bir çarşının içinden geçerken, Recep İvedik filminin replikleri sonuna kadar açılmış, tüm çarşı halkına ve sokaktan geçenlere dinletiliyordu. İçlerine çekercesine dinleyen bir gençlik gurubu kahkaha ötesi bir gülüş tarzıyla gürültü kirliliğine, ruh kirliliklerini de eklemekteydi. Modelsiz beyinler, yeni modelini bulmuştu çoktan…

Üsküdar’ın kentlilik dokusunda Osmanlı’nın zerafetini, duyarlılığını, eşyayı anlamlandırma, eserleştirme, ebedileştirme biçimini gözünüzün dokunduğu her şeyde yaşarsınız.
Mekanlar sizi Çelebiler, Hatunlar diyarına taşır. Adımlarınızın sizi alıp götürdüğü yerlerde, gönül güzelliklerini, yaşadıkları mekanlarla bütünlemiş; içten dışa, dıştan içe doğru bir ahengin yansıyışını sunan bir tablo izlersiniz. Ortam; özünüzle buluştuğunuz anlarda “edeb”in derinliklerine huşu ile çeker sizi.
O güzel insanların, sıradan taşlara can verip, ruhlarını kattıkları, dantelleştirdikleri medeniyetin eskimiş yüzüne bakarken yüreğiniz, varlığınız saygıyla, hayranlıkla dolar hakkakların sanatsal algısına.
Kendinizi ne oraya ait ne de oranın dışında, sanki arada bir yerlerde sıkışmış gibi hissedersiniz.
Selamun hello nesli; geçiş nesli, ne tam Doğulu ne de Batılı. Özü enjektörle çekilip, bin yılların damıtılmış kültüründen, medeniyetinden sıyrılmaya hazır Arasat’da bir nesil gibi…
O saflaşmış, durulaşmış, incelmiş medeniyetin içinden çıkıp insan seline takıldığınızda mekanikleşip, motorun bir aksanı haline gelmiş gibi sıradanlaşırsınız.
Birden hitaplar kabalaşır, ruhlar aymazlaşır, bedenler saldırganlaşıverir. “Önce ben” diyen selin arasında alan açmaya çalışırken bulabilirsiniz kendinizi. Sokaklar dolusu Recep İvedik motifleri…
Tarihi bir çarşının içinden geçerken, Recep İvedik filminin replikleri sonuna kadar açılmış, tüm çarşı halkına ve sokaktan geçenlere dinletiliyordu. İçlerine çekercesine dinleyen bir gençlik gurubu kahkaha ötesi bir gülüş tarzıyla gürültü kirliliğine, ruh kirliliklerini de eklemekteydi. Modelsiz beyinler, yeni modelini bulmuştu çoktan…
Metropol kültürünün ürettiği; metroseksüel, überseksüel erkek tiplemelerinden sonra İvedikseksüel tipolojisi gündemimizi gülmekten kırıp geçirmekte, ağlanacak halimize.
Sosyolojik olarak kültürümüzün içinde varolan bir gerçeği hicvetmekte film. İnsanımızın davranışlarından, düşüncelerinden, iletişimlerinden son derece başarılı yakalayışlar içermekte.
Sıradan, içeriksiz, argosu bol dizi filmlerle pompalanarak, yozlaşmış bir alt yapıya sahip toplum, keyifle kendini bulmakta bu tipolojide. Yoksa gişe rekorları kırılır mıydı? Öyle görünüyor ki, film daha uzun yıllar seriler halinde devam edecek.
Gençliğin Rol Kapma dediğimiz, kopyalayacağı modeller aradığı, bir “Taklit Kişilik” dönemi vardır.
Bu dönem kişilik oluşumunda çok önemli verilerin bilinçaltına atıldığı bir süreçtir.
Nasıl bir toplum üretmek istiyorsanız, ona göre modeller, liderler yaratırsınız, tasarımlarsınız ve gençliğin önüne koyarsınız. Bilinçaltı alır ve kullanır, farkında bile olmazsınız. Gençlik ve Öğrenci Koçluğu yaparken, atık modeller temizlenir, gençle birlikte doğru modeller bulunur ve modelleme teknikleriyle içselleştirilir.
Bu durum gencin, daha kısa sürede daha hızlı başarıya ve hedefine ulaşmasını ve sağlıklı bir birey olarak yetişmesini sağlar.
Sevgili Şahan Gökbakar, dilerim tasarımladığınız bu olumsuz tiplemeyi ileriki serilerde, kentlilik kültürünün içerisinde incelmiş, zarifleşmiş, verimli, yaratıcı örnek bir insana dönüştürerek, gençliğimize inanılmaz güzel bir hizmet sunarsınız.
Yoksa “Yozlaşma Kültürü”ne hizmet etmenin bedelini gene ülkem insanı ödeyecek demektir.
Çağlara damgasını vuracak o nesli, ümitle beklemekteyiz…

(alıntı)

crt' Alıntı:
Sıradan, içeriksiz, argosu bol dizi filmlerle pompalanarak, yozlaşmış bir alt yapıya sahip toplum, keyifle kendini bulmakta bu tipolojide. Yoksa gişe rekorları kırılır mıydı? Öyle görünüyor ki, film daha uzun yıllar seriler halinde devam edecek.
"Recep İvedik Filmi"  ..
Topluma nasıl bir sosyal ileti  bu kadar çok ilgi görüp izlendi bilemiyorum ..
Üzülerek itiraf ediyorum artık bende yozlaşmış toplumun bir parçasıyım..
"Recep İvedik 1'" i izlerken hayal kırıklığına uğramış çok sinirlenmiştim..
İkincisinde artık temkinliydim eğlenmeye çalıştım: (
Üçüncüsünü henüz izlemedim..
Cahilliğime veriniz sanattan pek anlamam ama  "gerçek sanat" kim bilir belki de böyle bi'şey olsa gerek   ?
Neyse iyi eğlenceler: (

Gençliğin Rol Kapma dediğimiz, kopyalayacağı modeller aradığı, bir “Taklit Kişilik” dönemi vardır.
Bu dönem kişilik oluşumunda çok önemli verilerin bilinçaltına atıldığı bir süreçtir.
Nasıl bir toplum üretmek istiyorsanız, ona göre modeller, liderler yaratırsınız, tasarımlarsınız ve gençliğin önüne koyarsınız. Bilinçaltı alır ve kullanır, farkında bile olmazsınız. Gençlik ve Öğrenci Koçluğu yaparken, atık modeller temizlenir, gençle birlikte doğru modeller bulunur ve modelleme teknikleriyle içselleştirilir.
Bu durum gencin, daha kısa sürede daha hızlı başarıya ve hedefine ulaşmasını ve sağlıklı bir birey olarak yetişmesini sağlar.
Çok doğru bir tesbit.Ancak;

Sevgili Şahan Gökbakar, dilerim tasarımladığınız bu olumsuz tiplemeyi ileriki serilerde, kentlilik kültürünün içerisinde incelmiş, zarifleşmiş, verimli, yaratıcı örnek bir insana dönüştürerek, gençliğimize inanılmaz güzel bir hizmet sunarsınız.
Hiç sanmıyorum çünkü,böyle bir düşünce ve amaç  olmuş olsaydı ikinci ve üçüncü filimlerinde bunu görürdük. :)
Paylaşım için teşekkürler :)

"Recep İvedik Filmi"  ..
Topluma nasıl bir sosyal ileti  bu kadar çok ilgi görüp izlendi bilemiyorum ..
Üzülerek itiraf ediyorum artık bende yolaşmış toplumun bir parçasıyım..
"Recep İvedil 1'" i izlerken hayal kırıklığına uğramış çok sinirlenmiştim..
İkincisinde artık temkinliydim eğlenmeye çalıştım: (
Aynen aynen aynen:)) Eğlenmeye çalıştım fakat yine sinirlerim alt üstü oldu. Bu mudur yani gişe rekorları kıran!
Neyse..

Didemcim : )Bu konuda yalnız kalmadığıma gerçekten sevindim..
Birde gişe rekorları kırıp trilyon kazanıyorlarya ne diyeyim .
Deli oluyorum ama çabalarım  boşuna ..!

Hiç birini izlemedim ve izlemiyeceğimde..
İzlemiyerek çok iyi birşey yaptığımı düşünüyorum  ;)

ne kadar iyi giyimli, takım elbiseli elinde iş çantalı insanlar görüyorum.. müthiş zevk alıyorlar bu filmde..bu kişi,  insanların açığa çıkaramadıkları bastırdıkları duyguları, kelimeleri ortaya çıkarıyor. ve aslında genel  erkek profilini  izliyoruz recep ivedikte..( istisnalar var) acı ama böyle düşünüyorum..

Sevgiki Karadeniz : )
Birara ayarlayıp hep beraber güzel bir filme gidelim..
Ben hala Vefa'yı izleyemedim oda olabilir (haftaya görüşelim: )

Hani filmin bu kadar beğenilip izlenmesine karşı tepki verenleri görmek gerçekten sevindirici ..
Bende teşekkür ediyorum..
Umarım sesimizi ve tepkimizi film yapımcı ve yönetmenleri duyar ve bundan sonra daha ciddi ,daha sosyal konularda (rant kaygısı taşımayan) izlenme rekorları kıracak güzel yapıtlar sunarlar..!

İki gişe rekortmeni film söylemek istiyorum. Birincisi Titanic, ikincisi Recep İvedik.
Bir şey anlıyorum ki, kaliteli yapımlar yaparak da (örnek Titanic, Batman, Watchmen, 300 Spartalı, Cennetin Krallığı, Truva vb...) gişe rekorları kırılabiliyormuş ancak, bir şey daha anlıyorum ki saçmalığı su götürmez bir gerçek olan Recep İvedik de rekor kırabiliyormuş öğrenmiş olduk.
Filmin saçmalığı konusunda Sahan beyin savunmasını da inanılmaz saçma buluyorum. Zira eğer beğenmiyorsanız daha çok izleyiciyle buluşan bir film yapın o zaman bir şey söylemeye hakkınız olur diyor. Sen bana bu filmi verdiğine göre yapılacak bütün yorumlara hazırlıklı olmalısın. Ayrıca filmin kalitesinin ulaştığı izleyici sayısıyla ölçüldüğü bir dünyayı kabul etmiyorum. Bir şey daha var ki, Şahan bey normal hayatında ne kadar beyefendi, kibar, pozitif bir kişi ancak görüyorum ki insanların içindeki bastırılmış "Ayılık" sendromu en iyi şekilde açıklıyor bu büyük "Başarı"yı.

saygıyla...

ixlam' Alıntı:
insanların içindeki bastırılmış "Ayılık" sendromu en iyi şekilde açıklıyor

Hazır insanlar içlerindeki "ayılık sendromu" bastırmışken..
Birde bunu tekrardan tetikleyerek gün güzüne çıkartmanın sanki ne anlamı varki? : ((

crt daha senle saz çalamadık!:)
bizde gitmedik o filme çok iyi olur
haberleşip buluşalım
en kısa zamanda
umarım

1-2-3 hepsini izledim
abes tarafı cok ama ne yapalım 2 saat bari gulelım. Biber olmus 4.5 lira domates 2.5 lira ekmek 75 kurus.

Not:ben sadece Devlet vergi alsın diye gittim filmlere. ;D

Saygılar...

Benden tavsiye sizde gidin filme hep devlet vergi alsın hemde içindek gerginliklerden kurtulursun.

Ben takip ediyorum seni gizli gizli izliyosun  :doverim

Geri