Partnerinizi çok iyi tanıyor musunuz?

  • Konbuyu başlatan nehir
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde nehir tarafından oluşturulan Partnerinizi çok iyi tanıyor musunuz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,397 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Partnerinizi çok iyi tanıyor musunuz?
Konbuyu başlatan nehir
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan efsane_18
N

nehir

Kullanıcı
18 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
kurulan evlilik yaşamın, kişilik çatışmaları sonucu ’’cehenneme’’ dönüşebileceği gerçeğine bir kez daha dikkat çekildi.

Evlilikte ’riskli kişilikler’ bulunduğuna dikkat çeken bilimadamları, ’Partnerinizi çok iyi tanımalısız’ uyarısında bulunuyor. Uzmanlar bu kişiliklerin, ilişkiyi sarstığı belirtiyor.

Güzel düşlerle kurulan evlilik yaşamın, kişilik çatışmaları sonucu ’’cehenneme’’ dönüşebileceği gerçeğine bir kez daha dikkat çekildi. Evlilik hayatında ’’riskli kişilikler’’ bulunduğunu belirten uzmanlar, ’’evlenmeden önce partnerinizi iyi tanıyın’’ uyarısında bulunuyor. Evlilikte bazı kişiliklerin sorunlara yol açabildiğine dikkat çeken bilimadamları, bu kişilik yapıları ve özelliklerini ise şöyle sıralıyor:

Obsesifler: Duygusal ve kısıtlıdırlar, kendilerini iyi ifade edemezler. Aşırı titizdirler. Bununla birlikte her şeyin programlı olması isterler. Çok dakiktirler ve herkesin de dakik, planlı ve düzenli olması isterler. Eşinin beş dakika dahi geç kalması büyük sorunlara yol açabilir.

Pasif agresifler: Bunlar genelde her şeye ’’Evet’’ diyen ama ’’Evet’’ dediklerini yapmayan bir yapıya sahiptirler. Sevmedikleri şeye dahi ’’Hayır’’ diyemezler. Karşısındakini düş kırıklığına uğratıp kızdırırlar.

Kaçınanlar: Sessiz ve çok pasiftirler. Gerektiği zaman olması gereken tartışmadan dahi kaçırlar. Böyle olunca da ilişkiyi çok sağlıklı bir şekilde sürdüremezler.

Bağımlılar: Bu kişilik yapısındakilerin bireysellikleri yoktur. Bütün kararları karşısındakinin alması beklerler. Bireyselliklerini ortaya koyamadıkları için karşısındakini de sinirlendirebilirler.

Narsistler: Kendilerini çok beğenirler. Sürekli olarak dikkatin ve beğeninin kendinde olması isterler. Bu kişiler kendilerini her şeyden çok severler ve sevilme ihtiyaçları çok zor doyurulur. Bu nedenle de ilişkilerde hep sorun yaşarlar. Sevilme isteğini doyurmak çok zordur. Sık sık ilişki değişireterek ilk anı yakalamak isterler.
 
F

FADİME TASTAN

Kullanıcı
8 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
Kocaeli
en kötüsü, narsist olanlar ::) allah böylelerinden bizi korusun ::)
 
E

etki84

Kullanıcı
10 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
uşak
teşekkürler paylaşımız için
 
S

seca

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
BENCE BURADA EN KÖTÜSÜ BAĞIMLILIK

AYVAH EYVAHHH


UZAK DURUN ARKADAŞLARIM

HİÇ ÇEKİLMİYOLAR YAAAA
 
D

doğan_gunes

Kullanıcı
9 May 2007
En iyi cevaplar
0
0
kayseri
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım. Burada yazılmayan kişiliklerde var tabi. Kendisini çok masum, cok iyi gibi gösterip te evlendikten sonra gerçek yüzünü gösterenler var. Herkesi kendi ailesini dahi kandıranlar. Herşey evlenene kadarmış dedirtenler. Allah hepimizi korusun böyle kişilerden. Ben diğer yazılarımda da belirtmiştim. AŞk diye bir şey yoktur.
 
S

seca

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
doğan_gunes  bu kadar karamsar olma yaw.. binde birde olsa gerçek aşklara rastlıyorum ben bazen..
20 25 sene aşkları ilk günkü gibi yaşayanları gördüm

inanki ben çok sevindim onları öle görünce imrendim :) :)
 
E

ekolıst

Kullanıcı
12 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Malatya
evet acı veren tek şey megolaman ve narsist bir yapıya sahip olmak... kişiliğimizi ii oluşturup ii ye doğru ile ;)rleyelim..
 
Üst