PARA DEGÍSTÍRÍR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hurigül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hurigül

Kullanıcı
Halk arasında "Para adamı değiştirir." diye bir söz vardır ya...

Adamın biri borçlarını ödeyemeyecek kadar fakirdi. Bunun için de borçlarını vadesi içinde ödeyememiş ve etrafta bu özelliğiyle meşhur olmuştur.

Zaman içinde adamın nasibi açılır ve zenginleşir. Bununla birlikte borç ödemedeki eski hali aynen devam eder. Bir arkadaşı ona sorar:

- Sen eskiden borcunu zamanında ödeyemezdin. Bunu anlıyorum, ama şimdi zengin oldun; fakat huyunda değişiklik yok, nedendir?

Adam kendinden emindi:

- Gayet basit, "Para adamı değiştirdi." demesinler diye...

Para bir araçtır sadece... İnsan karekterini değil yaşam koşullarını değiştirir...
Vurgunla ,yalanla kazanılmış bir para zaten hakedilmiş bir kazanç değildir ...
Bu gibi kişilerin karekteri yada değişip değişmemesiyle ilgilenmek anlamsız olur.!
Birde miras yediler varki onlar zaten doğuştan şanslı olduklarından bu şanslarını sununa kadar zorlayarak kapitalist sistemin gerektirdiği gibi yaşarlar...
Özetle emeğinle kazınmışsan eğer 'para 'insanı asla değiştirmez...
Çünkü istikrarlı bir yaşamın vardır ve bu çizgide devam edersin.

Hikayeye gelince bir insan fakirken aniden zengin olmuş ise bunu iyice bir araştırmak gerek(:

Küçük bir dipnot ;)

"Kadının huyu para yokken, erkeğin huyu para çokken anlaşılırmış''

Şu an ne söylesen boşa gider...
Şayett çok param olur ise bi'gün ...Anlatırım ne gibi değişmeler olduğunu(:
Öğrenmek istiyorsanız çok dua edinde çabuk zengin olayım(:

Kapitalizm piyasaları öyle bir ele geçirdiki...Artık dinde-imanda para olmuş ve  o olmadan yaşamak zor iş hatta hikaye...Yani samanlık seyran falan olmuyor...Sürünüyor insan.!
Ama onurlu yaşamak istiyorsan eğer emeğinle kazandığın para en güzelidir...
Unutulmayın 'Para' amaç değil sadece araçtır ...
Konforun-lüksün sonu yok ..Dürüstlükten ayrılarak esiri olursanız paranın...Köle gibi yaşarsınız...
'Ahh ben ne yaptım' dediğinizde ..İş işten geçmiştir artık ...
Geçmişer ola ((:

Cici Kızlar-Para Para Para

Geri