PALDIR KÜLDÜR HAYATLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eletto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eletto

Kullanıcı
    Yaşıyoruz. Şaka maka yaşıyoruz. Yada şöyle bir tabirle paldır küldür de olsa hayattayız. Hayattayız da ne kadar yaşıyoruz. Her sabah yatağın tersinden de olsa bir şekilde uyanıyoruz. Uyanıyoruz da ne yapıyoruz. Tembel bir toplum olduk çıktık. Yaşadığımıza şükredip birileri bizim için bi şeyler yapsın diye kollarımıza bir birine bağlayıp oturuyoruz. Hep çaresizlikten yokluktan şikayet eden bireyler kolinisi halinde hayatı sürdürüyoruz işte. Dedim ya paldır küldür...
    Eminim Mimar Sinan ın imkanları bizden çok daha fazla olduğundan yapabilmiştir o muhteşem yapıtları. Atatürk de aynı imkanlarla kazanmıştır zaferleri. Kimbilir belki Fatih Sultan Mehmet de öyle fethetmiştir İstanbul umuzu.  Biraz büyüklerimizden örnekler alsak biraz ders çıkara bilsek tarihimizden öyle muhteşem bir ülke haline geliriz ki. Yok ben memnunum hayatımdan biraz daha yatayım derseniz!!! onuda siz bilirsiniz

Uyumak kaçış sadece :S
Bide uyanınca ayakta uyuyorum ay ay :D
Güzel ve dolu dolu günler elimizde, elimde ;) yakın o günler :)
Herkesin yaptıklarından keyif alarak yaşadığı dolu dolu günlere ;)

Bide şu söz vardı ya...

"Atam sen kalk da ben yatam.."...:)

Aslında ilk duyunca çok masumane gibi gelebilir ama bakın bundan ne anlamlar çıkarılabilir...;

-Ben hiç bişi beceremedim..Sen kalk da işleri devral...
-Biz yatalım da sen kalk çalış ... demek de olabilir...
- "Kurtarıcı bekleyen bir millet, millet olamamıştır" diyen bir önderin arkasından hala bir şeyler yapmayan, yapmaya çalışmayan kişilerin sölediği bir söz olarak da anlaşılabilir...

Eletto sana kesinlikle katılıyorum.
Hayatı o kadar baside indirgemişiz ki, iş-ev- dost sohbeti arasında mekik dokuyoruz.
Hayat kesinlikle paldür küldür yaşanacak kadar basit değil, sadece kendimize ve ailemize değil topluma karşı da sorumlu olduğumuzu bilerek yaşamalıyız. Sanal değil, gerçek keyiflerle doldurmalıyız hayatın içini.
Yani her hayat bir anlam taşımalı, asıl sıkıntı ise insanların bunun farkında olmaması.
Sadece karnımızı doyurmak, daha rahat bir yatakta uyumak ve yılda bir kez tatil yapabilmemek için hergün çalışan ve etrafında olan bitene duyarsız yaşayan /yaşatılan! bir toplumuz.

Ne acı değil mi?

çok acı!! Allah korusun şimdi bir savaş çıksa o azimli o kararlı o yürekli 1900lerdeki Türkler gibi Türk çıkacak mı ben şüpheliyim..ben bu tembelliğin bezmişliğin büyük ölçüde teknolojiye bağlı olduğunu düşünüyorum geri kafalı olduğumu düşünebilirsiniz ama bu gerileme tv yle başladı ve hızla devam ediyor,ilk tv icat edildiğinde o zamanki önemli bilim adamlarından biri"kimse o aptal kutusunun önünde saatlerce oturmaz başarısız bi icat" diye bi açıklama yapmış ama şu anki durumumuz ortada..

Geri