Önemli olan meslek değil, önemli olan sizin neler yapabileceğiniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cantuuu

Kullanıcı
Tam benim konum. Hemen hemen girdiğim tüm ortamda asıl anlatmak istediğim konudur.
Nedir bu diploma, mezuniyet derecesi, ehliyet, a program, b sınavı, c dilbilgisi ve bilmem kaç yıl deneyim...
Evet işsizlik fazla olduğu için iyinin iyisini seçmeye çalışılıyorda peki bu yapılan yöntem ne kadar doğru?
Ben çoğu insanın istemediği bölümü kazanıp mezun olduktan sonra sırf ayakta durabilme adına işlerini sevmeden nefret ederek yaptıklarını bilirim. Kaç insan gerçekten istediği yerdedir ki... Tüm bunların suçlusu biz değiliz ama değiştirebilmek bizim elimizde.

Herkes kendisinde var olan yeteneğin farkındadır ve imkanlar sunulsa ben inanıyorum ki ortaya çok başarılı işler çıkarılacak.
Garip tercihleri bir kenara bırakıp diplomanızda ne yazıyorsa sadece onu yapabileceğinizi düşünmeyin asla kendinizi sınırlamayın.
Şahsen ben hala pes etmedim etmeyede niyetim yok. Ön yargıları kırmak için elimden gelen tüm çabayı şahsım adına yapmaktayım.

Aslında bulunduğumuz yerden ben de dahil pek çoğumuz memnun değiliz ama bazen koşullar zorluyor insanı ve alışıp gidiyoruz...
Diploma-yabancı dil,ehliyet,bilgisayarcılık  vb.çeşitli vesikalar kişinin başarısında öncelikli ayrıcalıklardır...
Yeteneğine göre iş alanı seçebilmek çoğu zaman pek olanaklı olmuyor ama vasıfsız kalifiye elemanın işide çok daha zor oluyor..
Biz yine de umutsuzluğa kapılmayalım ve diploma şart diyelim(:
Başarılar

crt' Alıntı:
Aslında bulunduğumuz yerden ben de dahil pek çoğumuz memnun değiliz ama bazen koşullar zorluyor insanı ve alışıp gidiyoruz...
Diploma-yabancı dil,ehliyet,bilgisayarcılık  vb.çeşitli vesikalar kişinin başarısında öncelikli ayrıcalıklardır...
Yeteneğine göre iş alanı seçebilmek çoğu zaman pek olanaklı olmuyor ama vasıfsız kalifiye elemanın işide çok daha zor oluyor..
Biz yine de umutsuzluğa kapılmayalım ve diploma şart diyelim(:

Diploma değil önemli olan, o diplomayı hak ettiğiniz (ki bu tartışmaya açık bir konu) süreçte neler öğrendiğiniz. Ben takılmıyorum bunlara şahsen bir insanın gözünün içine bakınca o işi yapıp yapamayacağını anlarım. Bunun içinde illaki oo ayrıcalıklara gerek yok. ;)
Başarılar

cantuuu' Alıntı:
Diploma değil önemli olan, o diplomayı hak ettiğiniz (ki bu tartışmaya açık bir konu) süreçte neler öğrendiğiniz. Ben takılmıyorum bunlara şahsen bir insanın gözünün içine bakınca o işi yapıp yapamayacağını anlarım. Bunun içinde illaki oo ayrıcalıklara gerek yok. ;)
Başarılar

Tabikii duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez..
Ancak hayalcilikten uzak realist bir değerlendirme yaparsak..
Günümüz koşullarında kaliteyi yakalamak için eğitim mutlak gerekli diyorum..
İnsanların gözünün içine bakmasan da onların karekterlerini çözebiliyor sorunlarını anlayabiliyorum..  Ama anlamak yetmiyor..
Önemli olan kendini düzgün ifade edebilmen ve yaptığın işte başarılı olmandır...

crt' Alıntı:
cantuuu' Alıntı:
Başarılar

Saygı duyarım... Ama katılmıyorum size ;)

Tabikii duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez..
Ancak hayalcilikten uzak realist bir değerlendirme yaparsak..
Günümüz koşullarında kaliteyi yakalamak için eğitim mutlak gerekli diyorum..
İnsanların gözünün içine bakmasan da onların karekterlerini çözebiliyor sorunlarını anlayabiliyorum..  Ama anlamak yetmiyor..
Önemli olan kendini düzgün ifade edebilmen ve yaptığın işte başarılı olmandır...

Katılıp katılmamak en doğal hakkınız..
Yanlış ve doğrular kişiden kişiye farklı algılanabilir...
Maksat bilgi paylaşımı...
Sevgiler

Eğitim ailede başlar ve ölene kadar da devam eder. Öğrenmenin sonu yoktur. Bu yüzden diploma önemlidir ancak benim için o kadar da önemli değildir.

Sahip olduğumuz onca yeteneğin farkına bile varmadan çoğumuz harcanıp gidiyor. Kimin suçu desem kimse kendisinde aramaz ama ben önce kendimde arıyorum. Hayata geliş amacımız robotik gibi bir yaşam olmasın. Bir amacınız olsun evet belki o amaca hemen sahip olamazsınız ama gerçekten isterseniz er yada geç onu elde edersiniz.

Bu yüzden bugüne kadar okuduklarınızı , yazdıklarınızı bir kenara bırakıp şunu düşünün;
Beni hayatta en çok mutlu eden şey ne?
Ne yaparken daha çok verimli oluyorum?
Hangi işi yaptığımda zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum? vs gibi...

Bunlar imkansız değil sadece zamanınızı alacak biraz sabretmeniz gerekecek. Hayatta çok para kazanmaktan ve kariyer yapmaktan daha da önemlisi o işi severek yapmaktır. Zaten işi severek yaparsanız sonunda diğer ikisinede sahip olursunuz.

Biraz kendinizi dinleyin kendinizle konuşun, yazın sizi en iyi tanıyan yine kendiniz. En dürüst cevabı kendi iç sesiniz verecektir, yeter ki kulak verin...

Geri