Ölümün Kokusu

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde M tarafından oluşturulan Ölümün Kokusu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,568 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Ölümün Kokusu
Konbuyu başlatan M
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ölüme yaklaşmak değil, ölümün yaklaşması..

Topuk seslerini duymak, kokusunu hissetmek, soluğunu duymaya başlamak..

Hoş geldin ölüm diyebiliyor mu? Niye? Ötedeki bilinmezlik, yanlışların azabı, yapılmayanların acısı.. Korkuyoruz.. Niçin adam gibi yaşadım hayatı, usulca kalkıyorum koltuğumdan diyemiyoruz?

Kanserdi...

Umutları vardı.. Planlar yapmıştı.. Erkendi güçten düşmeye.. Hele ölmeye..

Ö.l.m.e.k.. Soğuk bir nefesle ağızdan çıkıp, kaplıyor etrafı bir anda buz kesen sisi..

Birdenbire değişti hayatı. Söz almamıştı ki ‘bir ömür’ sağlıklı yaşamaya. Kime isyan etsin, kime hesap sorsundu. Sahi ‘bir ömür’ denilen ne kadardı kendisine yazılanı..

Kanser. Güçlü insanların işi. Yada güçlenmesi gerekip öğretici olarak önüne koyulanların. Her zor şey gibi. Büyütüyor.. Sağlamlaştırıyor..

Olgunlaştırıyor.. Nasıl olgunlaştırmasın..? En korkulanla mücadele edip te, savuşturmayı başarmanın ötesinde fazla da güç yok ciddiye alınacak..

Hoş geldin hastalık.. Misafirim ol.. Konuğun vereceği sıkıntı kabulüdür ev sahibinin. Sen de bil ki, misafirin iyisi çok durmadan kalkanıdır. Sende kalk çok yormadan..

Hz. Ömer’in sözü imiş: Deseler ki herkes cennete girecek tek kişi hariç, korkarım ki o ben olayım; deseler ki herkes cehenneme girecek tek kişi hariç, ümit ederim ki o ben olayım..

Hayat dengesi bu olabilir mi..? Ümit ve korku arası gidip gelmek. İkisinde de yerleşip kalmamak. İkisini de vazgeçilmez kılmak. Bir şey yaparken yaşarken başaracağına kesin inanıp, başaramama ihtimalini üzerinden atmamak…

Seda Özcoşkun

Tüm hastalıkları kuvvetle yenmek dileğiyle..

N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
güselmiş ,teşekkürler :)

Ö

özlem112

Kullanıcı
6 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Ölüm mutlaka hiçbir insanın istemediği bir sondur.Fakat bilinen bir gerçek var ki herkesin sonu ölümdür.Ölüm inanlar için bedenin yitirilişi ruhun dirilişi.kimileri için ise sonsuzluğa karışması.Sebebler olmalı ki ölüm ona yakışmalı.ölüm yakışır mı ?Ne tuhafsın demeyin!Sebebler olmasaydı kimse ölümü tanımazdı.şu gerçek insan ölümü nefesinde hissetiği an herşey yalanlaışyor.Amam şu gerçek yaşananlar zaten bir yalandan ibaret.üzül ya da sevin çok yaşıcağım diye :)yine son belli.Ölmek son gibi olsada bizim bedenimizin artık dayanma gücünün bittiğinin tek kanıtı:)

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Herkes cennete gitmek ister ama kimse olmek istemez gibi oldu =)Neler yaparsak yapalım bu gerçek değişmez..düşüncelerim senın düşüncelerinle kesisti..Fazla dicek bişey bulamıyorum benim söyleyebilceklerimi söylemişsin :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kanser hastalığı insana ölümü çağrıştırıyor,bugün şahsıma kanser teşhisi konsa eminim ki hayatımda ki önceliklerin sıralaması değişecektir.Günün birinde kanserde öldürücü olmaktan çıkacak ama bu durum insanları hiç bir zaman ölümden kurtaramayacak.Mutlaka ölmek için bir bahane olacak.Yaratan için bizlerin ölümü ne kadar önemli olabilir ki,ölüm biz insanlar için değeri var.Karınca yuvasına giren suyla dağılan karıncaları ve ölenleri düşünün sizin için ne ifade ediyor,bizlerde bu evrende karınca,nokta kadar yerimiz var ama duygu ve düşüncelerimiz koca bir dünya