Olumsuz düşüncelerinizden kurtulun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.solak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

k.solak

Kullanıcı
Olumsuz düşünceleri zihnimizde barındırıyoruz ve onlar bizi mutsuz ediyor. Olumsuz düşüncelerin varlığı göz ardı edilemez. bunları kabul edip, onlarla yüzleşirsek, onları zihnimizden söküp atmamız mümkündür.

Olumsuz ve karamsar tavrımız devam ederse, gönül bahçemizdeki çiçekler yapraklarını ve meyvelerini dökerler. Dökülen yapraklar gönlümüzdeki umutları da alıp götürücektir. Umutlarını kaybeden herşeyini kaybetmiş olur. Önce üzgün olmamızın sebebini, neden öfkelendiğimizi ve neden stret yaparak hayatı kendimiz için zorlaştırdığımızı, tespit edelim. Rahatça düşünüp, karamsarlığın sebebini anlamaya gayret edelim. Sorunu çözebiliyorsak, hiç durmadan çözelim.

Rahat davranın acele etmeyin. Öfke ve endişe sizin, yaşama sevincinizi ve hastalıklara karşı tedavi başarınızı azaltır. Olumlu duygular taşımanız hastalığınızı tedavi etmede etkili olacaktır.

Bütün olumsuzluklar; acılar, başarılar, mutluluk, makam, şan, şöhret, para kısacası yaşamdaki herşeyin gelip geçeceğini unutmayın. Herşeyin bir sonu olduğu gibi, acıların da, olumsuzluklarında sonu olacaktır. Sağlıklı mutlu ve iyi olduğunuz zamanları hatırlayın ve şükredin. Kötü durumlarınızda sakin olun, sabredin ve buda geçer diye düşünün...

Moraliniz iyi olduğu zaman beynimiz, "Endofrin" yani mutluluk hormonu salgılar ve mutlu oluruz.

Zihin olumsuz düşüncelerle dolu olduğunda çevredeki herşeyin de olumsuz yönlerini görürüz.Her insanın dünyaya bakış açısı nasılsa, insanlarıve olaylarıda öyle görür.

Ne kadar çalışırsanız çalışın, düşünceleriniz olumsuzsa, başarıya ulaşmanız ve mutlu olmanız çok zordur.

http://yenibirhedef.com/olumsuz-dusuncelerinizden-kurtulun-yazi-39.html

Dizginlemeli dense daha bi yararlı olacağı kanaatindeyim... İnsan,insani olan hiç bir yanını söküp atmamalı... Hafazanallah,insanlıktan çıkar sonra... Birde olumsuz düşüncelerden kendinizi arındırdığınız da;sonsuz bir mutluluk mu yaşanılacağı sanılıyor nedir bilemedimki... Öyle bir hayat yok... Öyle bir hayatı varsaymak bile olumsuz bir düşüncedir bak... Neyse... Mümkün mertebe dizginleyin iyi olmadığını sandığınız insani duygularınızı ama asla yok etmeyin deyip bitireyim.
Konu için teşekkürler...

güzel paylaşım teşekkürler..
''Ne kadar çalışırsanız çalışın, düşünceleriniz olumsuzsa, başarıya ulaşmanız ve mutlu olmanız çok zordur'' kesinlikle doğru.
olumsuzluklare her zaman başarısızlık getirir bence o yüzden her zaman kocaman gülümseyelim hayata hatta sırıtalım  ;D

Bütün bu söylenenlere rağmen insan kendi elinde olmaksızın kimi zaman bir sürü olumsuz düşüncelerle meşgul olabiliyor. Bunu engellemek, Korsan'ın da dediği gibi, imkansız. Ama azaltmaya çalışmak ve azaltmak bizim elimizde.

İnsanız ve nihayetinde  dayanılmaz acı ve sıkıntılarımız var herbirimizin .
Her daim tabikide olumlu düşünemiyor hayata pozitif bakamıyor olmamız normaldir.
Ancak bunu huy haline getirerek...
Her olay karşısında öfke ve hiddete kapılarak akrasif davranışlar sergilemek yerine...
Kendi (ruh ve beden)sağlığımız ve toplumun selameti açısından daha sakin olmakta yarar var diye düşünüyorum.

sürmenaj' Alıntı:
Bütün bu söylenenlere rağmen insan kendi elinde olmaksızın kimi zaman bir sürü olumsuz düşüncelerle meşgul olabiliyor. Bunu engellemek, Korsan'ın da dediği gibi, imkansız. Ama azaltmaya çalışmak ve azaltmak bizim elimizde.

Aynen de öyle vesselam...

Olumsuz düşüncelerden normal bir zamanda uzaklaşmak kolay fakat bir şeye sinirlendiğimde ya da üzüldüğümde ister istemez olumsuz düşünceler oluyor ve engellemek o kadar da kolay olmuyor

Kuzgun Kraliçe' Alıntı:
Olumsuz düşüncelerden normal bir zamanda uzaklaşmak kolay fakat bir şeye sinirlendiğimde ya da üzüldüğümde ister istemez olumsuz düşünceler oluyor ve engellemek o kadar da kolay olmuyor

o kdar da zor değil ama :)

ben çabuk sinirlenen biri olduğum için öfkelenince durduramıyorum öfkemi kontrol edince olumsuz düşünceyi de kontrol ediyorum, yine de kendime hakim olmaya uğraşıyorum ve gittikçe daha iyi sonuçlar elde ediyorum :)

Kuzgun Kraliçe' Alıntı:
ben çabuk sinirlenen biri olduğum için öfkelenince durduramıyorum öfkemi kontrol edince olumsuz düşünceyi de kontrol ediyorum, yine de kendime hakim olmaya uğraşıyorum ve gittikçe daha iyi sonuçlar elde ediyorum :)

o çabuk öfkelenme geçici.:)
Belli bir zaman sonra tüm sinirlerin hislerin oturuyor çoğu konularda sakin kalmya,büyütmemeyi,alttan almayı,abartmamayı öğreniyorsun :)
Ama şimdi pek uğraşma,sal gitsin,,doya doya sinirlen.. nede olsa alıncak o sinirler tamammı :)

etme zaten pek güzel bi görüntü olmuyo :D yumruklarımı sıkıyorum ve birilerine vurmamak için kendimi zor tutuyorum :)

Geri