olumlu düşünebilmek...

ummuhan1977

Kullanıcı
Boşluklar mutlaka dolar… bir yerde bir boşluk bırakırsanız bir başkısıyla dolar. Gelen gideni aratmasın diye bir özdeyişimiz var. Önemli olan geleni beklemek mi yoksa var olanı değerlendirmek mi.değer bilmezseniz ya da kendinizin değerini bilmezseniz hep geleni bekleyeceksiniz. Bu günlerde harika bir kitap okuyorum.olumlu düşünmenin büyüsü diye. Olumlu düşünmenin öyle bir büyüsü var ki kafamızdaki tüm sorunların bir tek çözümünün olduğunu gösteriyor.inanmak..öncelikle tanrıya sonra kendimize.sevmek..öncelikle tanrıyı sonra kendimizi sonra tüm dünyayı… özetinde bunu anladım kitapta.şimdi onu uyguluyorum ve görüyorum ki inanılmaz işe yarıyor bu kitap.herkes tek tek sökülüyor önümde.görüğüm maalesef insanlardaki bitmewk bilmez umutsuzluk ve karamsarlık.bazıları hastalık boyutunda yaşıyor bunu ve hep kaçmak istiyor.oysa insan kendinden kaçabilir mi.beyninden kaçabilir mi… kendini geliştir.tek kurtuluşun bu.kendini fark et.gittiğin her yerde insanlarla değil önc kendinle mücadele et. Boşluğu doldurmak için yaşama.dolu dolu yaşa ve varlığından herkes kuvvet alsın,cesaret alsın. Fazla hassas olma insanlar eleştiri yapabilsin… eleştiriyi kaldır çünkü sen her şey değilsin.kendini aşılmaz görme.. böbürlenme ve kibirlenme.çünkü küçük dağları sen yaratmadın.varsan seni var eden hücrelerin yardımıyla varsın. Sağlıklısın çünkü hücrelerin sağlıklı.hepsi bir sistemle çalışıyor.eğer bir tanesi görevini yerine getirmezse sen ölüsün… boşluğun hemen bir başkasıyla dolar..bu dünyada kimse vaz geçilmez değildir… ama her şeyden önce misyonun için varsın..asla umutsuz olma.çünkü kalp kırarsın!

Ümmühan Yaşar

Rehber Öğretmen Psikolojik Danışman

Geri