Olmuyorsa zorlamayacaksın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar yorumlarınıza buradan çıkarılabileceklerinizi yazınız.Ufkumuz açılsın

Okuduktan sonra ''insan isterse herşeyi yapar'' sözünün yanlış olduğunu tekrar anladım.

yazıyı okuyunca aklıma bu hikaye geldi.. bu arada resim her seyi anlatıyor zaten. sözün bittiği yer...

APTAL PUMA SENDROMU
Pumayı bilirsiniz. Hani vahşi kedilerin uzak atalarından. Yaklaşık iki metre uzunluğundaki benekli yırtıcı.

Birçok özelliği ile ünlüdür bu ormanların harika kedisi. Ama en çok ta hızlı ve kıvrak koşusu ile tanınır. Avının peşine düştüğü andan itibaren giderek hızlanan ve vücudunun tüm eklem ve kaslarını ortaya koyan hareketlerini seyretmek bir zevktir. Bu ölüm koşusu bazen pumanın , bazen ise hayatı için koşan kurbanın zaferi ile sonuçlanır.

Peki bir puma avının peşinden ne kadar koşar? İşte ormanların vahşi avcısını uygarlıkların kurucusu insan'a örnek yapacak olanda pumanın bu özelliğidir. Puma avının peşinden sürdürdüğü "ölüm koşusunu" her zaman avının cüssesine göre ayarlar. Yani bir ceylan ele geçirmek için koştuğu süre ile, bir tavşanın peşinden geçirdiği süre asla aynı değildir. Çünkü puma akıllı bir hayvandır ve koşarken harcadığı enerji miktarı, avdan elde edeceği potansiyel enerji miktarını aştığı anda puma koşmaktan vazgeçer. Yenilgiyi kabul edip başka av arar. Bu nedenle ceylanın peşinden fazla, tavşanın peşinden çok daha az koşar.

İşte "aptal puma sendromu" bunun tersini yapan insanların ruh halini ifade etmek için, yani bir tavşanın peşinden yıllarca koşan, sonra da yakaladığı avı bir öğünde bitiren akılsızlar için kullanılır. Başarının sırrı pumalıktan, yani harcanan emek, ulaşılan sonuç ilişkisindeki dengeyi iyi saptamaktan geçiyor.

Evet 
Para -lüks ,çıkar,yaşam koşuları,  olgunlaşan duygular ,eğitim ve kültür vb.zamanla  insanları değiştirir..
Yok ben değişmedim diyen varsa inanmam..
Değişmesem ben değişmezdim: (
Karşındaki kişiye tutku ile bağlanmak yerine kendini geliştirmeye ve her yönden güçlü olmaya özen göstertirseniz değişimlerden olumlu etkilenirsiniz ..
Aksi taktirde sonu hüsranla biter..

Başkalarının kusurlarını tartarken,parmağıyla terazinin kefelerini bastırmayan insan pek enderdir.Kendini onun yerine koyup düşünebilmek önemlidir,bunu da denediysen olmuyorsa,demekki kangren olmuş,kesip atmalı hem o kurtulsun,hemde sen .

olsun diye uğşarır ,peşinden koşarsın ve olduğunu sanarsın. fakat olmadığını anlayınca çok üzülürsün.olmayınca olmuyorr uğraşmaya gerek yok...

Doğru söze ne hacet...
Kesinlikle elinden geleni yapıyorsan, emek veriyorsan, çabalıyorsan ve hala olmuyorsa Zorlamayacaksın...
Güzel paylaşımdı, Teşekkürler...

Tek bir amacınız için birden fazla engelle karşılaşmış, aynı engele birden fazla kez takılmış olabilir, bu doğrultuda sonuca gidemeyerek birden fazla mağlubiyet tatmış olabilirsiniz. Ancak alınan olumsuz sonuçlar sizi yıldırmamalı, bilakis daha da iştahlandırmalıdır. Vazgeçmeyerek, hedefleriniz için çok çaba sarf ettiğinizde mağlup bile olsanız bunun zafer sayılacağını unutmayın.

Vazgeçtiğin An, Kaybetmişsin Demektir

(http://www.kendinigelistir.com/forum/kisisel-gelisim-yazilari/vazgecmekten-vazgec!/)

yapabildiğin  herşeyi  yapmışsındır  belki  ama  aynı  işi  yapabilen başka  insanlar  varsa  ve  onu  başarıya  götüren  yöntemler  ;belki  aynı  yöntemler  senide  aynı  basarıya  götürebilir  bu uğurda  belki  ondan daha  fazla  efor  sarfedersin ama  sende  ulaşabilirsin  basarıya..

paylasım  için  teşekkürler

Olmuyosa yılmıycaksın tekrar tekrar deniyceksin olmuyo diye bişey yok bence
Başka bir yolu mutlaka vardır bakış açını değiştiriceksin tekrar deniyceksin.

Denediğiniz zaman kazanabilir yada kaybedebilirsiniz, ama denemediğinizde kesinlikle kaybetmişsinizdir.

eniseoz' Alıntı:

Denediğiniz zaman kazanabilir yada kaybedebilirsiniz, ama denemediğinizde kesinlikle kaybetmişsinizdir.

Sevgili Enizeöz:)
Hastahane ortamı ve doktorlar iyice canımı sıkmış umutsuzluğa kapılmış durumda olsam bile
bu sözleri unutmayacağım..
Ölümden başkasına çare varken "Olmaz diye bi'şey yok"..
Evet ya olaya kendi açımdan bakıyorum ve sonuna kadar zorlayacağım..Yazdıkların şu an ilaç gibi geldi moral buldum..

Olmuyor ise zorlamayacksın olduğu yerde bırakacaksın.Nekadar uzatırsan sorun okadar uzar ve işin içinden çıkılmaz
hal alır....

crt' Alıntı:
eniseoz' Alıntı:

Sevgili Enizeöz:)
Hastahane ortamı ve doktorlar iyice canımı sıkmış umutsuzluğa kapılmış durumda olsam bile
bu sözleri unutmayacağım..
Ölümden başkasına çare varken "Olmaz diye bi'şey yok"..
Evet ya olaya kendi açımdan bakıyorum ve sonuna kadar zorlayacağım..Yazdıkların şu an ilaç gibi geldi moral buldum..
Hep destek tam destek abla :) yaşadığımız müddetçe hastalıkta sağlıkta bizim için herşey gönlünce olsun.

Güzel düşünceler :) Fakat en güzeli insanoğlunun her şeyin farkındayken yine de zorlaması ve yaralanmasıdır :)

Olmuyorsa olmuyordur diyip bir kenara atmak mı ? Yoksa oldurmaya çalışmak mı ? Asıl konu bu bence .
- Olmuyorsa zorlamayacaksın ; bir kelime kalıbı olarak girmiş hayatımıza , bir çözümden ziyade , bir kaçış noktası olmuş . Konunun " Aşk " kısmında haklı olabilirsin . Devreye " Aşk " vb . konular girdiğinde , mantık zaten devre dışı kalıyor . Beyin hareketleri yerine Kalp hareketleri devreye giriyor . Fakat " Dostluk " kısmında yada herhangi bir uğraş konusunda , tuttuğunu koparacaksın . Olmuyorsa Oldurtacaksın . Yapamıyorum diye atmayacaksın kenara . Dinlendireceksin , Aslan misali pusuya yatıp tekrar saldıracaksın . Ama hırsının da etkisinde kalmayacaksın .

Arkadaslar tum yorumları okuyarak konuya mudahıl olmak ıstedım ben en yakın zamanda yasadıgım gercek yasamımdan ornek vererek sanıyorum olmuyorsa zorlamayacaksına son noktayı koyacagım .
şöyle ki; 
canım kadar cok sevdıgım babacıgım 2 yıl once amansız bır kansere yakalandı doktor acı haberı benle paylastı ve herseye ragmen elımdekı umut ve olanaklar hastalık adına ne kadar az olsa da gereklı savası once Allah'â olan sonra da babama olan askla yaptık annem ve ben sonuna kadar dıyorduk ta kı bır ay oncesıne kadar hastalık hu hu artık oyun bıttı ben burdayım dıyerek kapımızı caldı ve 2 yıl sankı bırsey yapılmamıs gıbı acı sona her gun babam bır parca daha yaklastı burda umut vardı burda emek vardı burda en onemlısı sevgı vardı pekı herseye ragmen olmuyorsa olmuyor cekılenler bıze en acık sekılde gosterdı oyleyse burda kısmete ınanmak ve elınden gelenı yapıyorsan bununla tesellı bularak durumu terketmek dısında yapacagınız bırsey kalmıyor cunku daha daha ugrasmak kabullenmemek kendınızı yormaktan oteye bosa kurek sallamaktan dısarı cıkmaz . Rahat uyu babacıgım ...

Sevgili Sarmut..
Belliki çok yıpranmış çok üzülmüşsün başsağlığı diliyorum...
Aslında olmuyor diye bi'şey yok ..Mutlaka bir oluru bulunur..
Bulamadığın noktada mücedeleyi kaybediyorsun demekdir...
Tekrar tekrar deniyecek en azından yağam bağlarını ve inancını güçlü tutacaksın...
"Ölümde gelirse zaten kaçışı yok başım gözüm üstüne! " diyeceksin...
Ama olmuyorsa olmuyor demek pes etmek eyvallahçı olmak yok...

Geri