olması için dua ettiğiniz şeyi olun..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan glsn_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

glsn_

Kullanıcı
İnsanların daha merhametli olması için dua ediyorsanız,
daha merhametli olun.
İnsanların daha hoşgörülü olması için dua ediyorsanız,
daha hoşgörülü olun.
İnsanların daha dürüst olması için dua ediyorsanız, daha
dürüst olun.
İnsanların daha cömert olması için dua ediyorsanız, daha
cömert olun.
İnsanların hayvanlara, çocuklara, evsizlere, yağmur
ormanlarına, tedavisi imkansız hastalıklara yakalanmış
olanlara yeniden yardım eli uzatmaya başlamaları için dua
ediyorsanız, yeniden yardım eli uzatmaya başlayın.
Bu dünyanın daha sağlıklı olması için dua ediyorsanız, daha
sağlıklı olun.
Bu dünyanın daha barışçıl olması için dua ediyorsanız, daha
barışçıl olun.
Olması için dua ettiğiniz şeyi olun.
Edgar Cayce

zaten baskasına dua ettıysek aslında kendımıze edıyoruz eger tesırlı olmasını ıstersek once bunu kendımız yapmalıyız

güzel paylaşım için tşkler glsn ... ebru61 yorumuna katılıyorum hem en çabuk kabul olan dualardan biri müminin mümin kardeşi için ettiği dua imiş :) bu yüzden yaptığımız her iyilikte her dua da rabbimin bize ödülü sevabı var tabiki burda anlatılmak istenen güzel anlatılmış bunları isterken bizlerinde öyle olması gerekiyo sevgiyle kalın ....

dünyayı değiştirmek isteyen önce kendisini değiştirmeli demişti geçenlerde bir hocam sanırım Edgar Kayce'nin anlattığı şeyde bu.
aradığımız her ne olursa olsun; bulacağımız kendimiziz.
teşekkürler glsn

insan diğerleri için dua ettiği zaman, melekler de aynı duayı o kişi için eder...siz siz olun diğer insanlara güsel, hayırlı dualar edin ki size de yararı dokunsun...zaten duanın en makbul şeklinden birisidir baskasının duasını almak... ;)

esranur' Alıntı:
insan diğerleri için dua ettiği zaman, melekler de aynı duayı o kişi için eder...siz siz olun diğer insanlara güsel, hayırlı dualar edin ki size de yararı dokunsun...zaten duanın en makbul şeklinden birisidir baskasının duasını almak... ;)
haklısın canım Allah Rasulude öyle buyuruyorya zaten... "En çabuk icabet olunan dua, insanların birbirlerinin gıyaplarında bulundukları duadır.." (hadis-i şerif)

evet kendimiz için ne istiyorsak aynısı başkası içinde istemeli bu yönde dua etmeliyiz..teşekkürler

evt herkesin kendimiz gbi olmasını istiyoruzz  ölee deilmii

nasıl olmalarını istiyorsak  öle davranmakk  gerek

Bunlar için dua mı gerekir yoksa bilinçli bir programmı daha etkili olur son derece tartışmaya açık bir durum.
Ben 2 inci şıkkı tercih ediyorum.

Bir çok istek, bir arada çok güzel yazılmış ve aktarılmış.Yazılanları okuyunca aklıma hemen bu yazıda aktarılmak istenilen başka bir şey geldi;
hani hep deriz ya, bir şeylerin değişmesi için önce kişinin kendi değişmesi gerekir.
işte bu cümle geldi aklıma  :)

Geri