Olağan dışı bir hayat saklayan 5 GeZeGeN

  • Konbuyu başlatan greta
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde greta tarafından oluşturulan Olağan dışı bir hayat saklayan 5 GeZeGeN başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,668 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Olağan dışı bir hayat saklayan 5 GeZeGeN
Konbuyu başlatan greta
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan nil_92
G

greta

“Keyfini Getiren Alışkanlıklar Edin” Gezegeni
Başkalarının size öğrettiği alışkanlıklarını bir kenara bırakıp kendi hür iradenizle bağımlısı olacağını alışkanlıklara kucak açın. Babanızın, öğretmeninizin, patronunuzun, kanunlarınızın size “sigara içmeyin” derken, sigara içip içenlerin yollunu açan uygulamalarına göz yumarak sigarasız kalmayın mesela. Bu satırların yazarı sigara bağımlısı olmayı beceremese de birçok bağımlılığa tabi. Örneğin, lavaboda kafasına göre saatlerce kitabını okur, gömleğinin kollarını hep sıvar, ağzından bir kürdanla dolaşır. Ayıplanır, evet sapına kadar! Ama o, ayıpların bağımlısı değil, kafasına eseni yapma bağımsızlığına sahip.
Darısı tüm okurlara…

“İnsanları şaşırtmayı sık sık dene” Gezegeni
İnsanların gözündeki seni ne yapsan değiştiremezsin. O yüzden rahat ol. Çok sıkıcı bir insan olarak biliniyorsan bir akşam onlarca fıkra ezberleyip gidip anlat onlara. Midesine temkinli, devamlı rejimde olan biri olarak biliniyorsan, gidip Osmanlı mutfağı sunan restoranlardan birinde tıka basa ye arkadaşlarının gözü önünde. “çok ciddi birisidir o” diyenlere lunaparka gidip çarpışan arabalara bin ve onların tüm önyargılarına çarp. Sen onların bildikleri gibi değil, olmak istediğin gibisin çünkü.

“Okumayı ciddiye alma” Gezegeni
Okumak için kendini mecbur hissetme. Canın çektiği zaman oku. Sıkıcı kitapları sırf çok satıyor ya da arkadaşın tavsiye etti diye okuma. Kapağını beğendiğin berbat bir kitabı zevkten dört köşe olarak oku. Okurken o sayfalara kendini vermiş ağacın, altında oynaşan çocukların, meleşen kuzuların seslerini dallarda ötüşen kuşlarla birlikte sende işit. Kitabı okurken, oradaki yazarın harflerini değil, dünyanın o kitaba kattığı harfleri oku.

“Dünyanın en saçma hayali seninki olsun” Gezegeni
Hayal et. Hayal eden, sadece bu dünyada yaşamaz. Onun, hayal ettiği kadar çok dünyası vardır. “büyüdüm adam oldum hayal kurmak benim neyime!” deme. Güneşe yolculuk yapan ilk insan sen ol, kanatsız uçabilen ilk kişide. Hatta kelebek kız ol, ejderha adam. Sevdiğin yazarın evine misafir ol, onun kulağına ölümsüz eseri için birkaç cümle fısılda. Beğendiğin komutanın yanında savaşlara katıl, zaferler kazan, payına düşen mutlulukları canının istediği kadar al.

“Tembellik yapmak için tüm fırsatları değerlendir” Gezegeni
Nasıl olsa istesen de istemesen de çalışmak zorundasın. Zorunda olmadığın şey, tembellik yapmak. Sık sık tembellik hakkını kullan. Çalışmanın yoğun temposuyla es geçtiğin birçok güzelliğin farkına tembellik zamanlarında vardığını göreceksin. En azından tembel tembel vakit geçirdiğin bir günün gecesinde göreceğin  rüyaların bilgelik dolu olduğunu fark edeceksin. Çünkü bilgelik insana rüyada gelir ve rüya dingin olmayan zihne misafir olmaz.

alıntı
Adem Özbay​
 
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Okumak için kendini mecbur hissetme.

ben hep okumaya mecbur hisederim kendimi..... :-\ :-\ :-\


teşekkürler...değişik öğütlerdi....düşüneceğim hepsini....
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
eğlenceli bi yazı  :) paylaşım için teşekkürler.. ;)
 
A

ayben

İnsanları şaşırtmayı sık sık dene” Gezegeni

bu gezegene yolculuk var bugün bana katılmak isteyen var mı? insanları biraz şaşırtma vakti

saol gretam ;)
 
A

ayben

saolasın canım benim  :)
buyur önce bir bilet al  ;D
biletsiz kimseyi almıyorum gemime ;)
 
G

greta

ay bu nuhun gemisi gibi bişimi yoksam
hayır kavalyemide alim diorumm  :D
öeeghh igrencti kabul ediorumm ;D​
 
A

ayben

yok canım istediğini al gel ne de olsa bir sınırlama yok iğrençte değildi tabi ki yalnız kalmaktan korkma ben varım zaten kızz :D
 
G

greta

demam o zaman
ben bugun bi annemden başlim
herkesi delirtim
ay yani şaşırtimm ;D​
 
D

dileklerperisi

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ayben' Alıntı:
yok canım istediğini al gel ne de olsa bir sınırlama yok iğrençte değildi tabi ki yalnız kalmaktan korkma ben varım zaten kızz :D
Aaa durun kızlar beni bekleyin. ;)
 
G

greta

aa nedemek gel cnm  ;)
bak bnm yanım boşş
aybende zaten dümende ;D​
 
A

ayben

buyrun kapımız herkese açık lütfen önceden biletletimizi alalım ama sorun çıkmasın rotayı ben belirlerdim hee bi de konu yeterince saptı kızlar buluşuruz inş tamam ;)
 
K

Kristal

Tembellik yapmak için tüm fırsatları değerlendir gezegenindeyim.Kızlar buraya da buyrun :)
 
A

ayben

hmm çağrıldığımız yere geliriz elbet neden olmasın sizde bi uğrarsınız bize ;D çok memnun oluruz

ayy çok kaptırdık kendimizi bu muhabbete :D
 
G

greta

yok cnm onlarda gelsin tabi
kibarlık olsun die öncelik ladylerin olsun dedim :p
 
Üst