oku... oku... oku...

  • Konbuyu başlatan Gozde
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Gozde tarafından oluşturulan oku... oku... oku... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,238 kez görüntülenmiş, 24 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı oku... oku... oku...
Konbuyu başlatan Gozde
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan su perisi
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
Geçmişten günümüze insanlık için büyük bir ayıp olan. Okuyamama, ya da okuma isteksizliği problemi, OKUMANIN bizlere neler kazandıracağını bilememekten kaynaklanmaktadır.

Bir yazar bir kitabı yazabilecek konuma gelebilmek için uzun yıllar birçok kitap okur, araştırmalar yapar ve de yaşadığı yıllar boyunca kazandığı tecrübe ve güçlü birikimlerle birlikte yazdığı birçok deneme yazılarından sonra yazar olur.

Yazar, yazılarını ortalama iki yıllık bir uğraştan sonra kitap haline getirir. Bizse bu kitaplara kitapçılardan satın alarak, ya da devletin bizlere sunduğu en güzel hizmet olan kütüphanelerde ulaşırız. Bilginin merkez bankaları olan kütüphanelerimiz bizlere karşılık istemeden veren hazine kaynaklarıdır

Bizler bir kitabı anlayarak okuduğumuzda yazarın kitabı yazmaya harcadığı zaman ve de yıllarca kazandığı tecrübe ve birikime kitabı bir kaç saat içinde okuyarak ulaşırız. Bu da bize dünyanın en değerli şeyleri olan hayattan ve zaman dan kazanmamızı sağlar.

Kitaplar bize çağımızın en önemli unsurlarından olan DİLİMİZİ ve de ZAMANIMIZI en doğru bir şekilde kullanabilmemizi öğretir. Gelecekte iyi bir konuşmacı ve de yazar olabilmemize yardımcı olur.

Şimdi sen, her okuduğun kitapta kendinden bir parça bulacaksın. Her yeni kitapla kendi kimliğini tamamlayacaksın.

Ve de, istiyorsan sözün rengini görmek, yeşilin sesini duymak, zamanı yakalamak, çağa ayak uydurmak OKU.

İstiyorsan uygar bir topluma kavuşmak, kimsenin yardımı olmadan kendi ayaklarının üzerinde insanca yaşayabilmek OKU.

İstiyorsan akıl ve fikir dünyanı genişletmek, bilimin sana sunduğu en geniş sınırlar arasında gezinmek OKU.

İstiyorsan yaratılış nedenini bilmek, dinini ve gerçek hayat kurallarını öğrenmek OKU.

İstiyorsan içinde bulunduğun karanlık denizinden çıkıp, ışığın sahillerinde dolaşmak ve de ışığın gölgesinde yaşamak OKU.

İstiyorsan bu üç boyutlu dünya dışında dördüncü boyutu, maddenin mana alemini görmek, İYİLİĞE, DOĞRULUĞA, GÜZELE, GERÇEĞE, ulaşmak OKU.

Evet, sen geleceğin yazarı, öğretmeni, belki de bir başbakanı. Okumakla bitiremeyeceğin bir ömür var önünde. Şimdi gerçeğin anahtarı senin ellerinde OKUMAK, OKU.

Çünkü sen okuduğun sürece özgürsün ve sen özgürlüğün sürdüğü sürece YAŞARSIN, OKU.

hasan beyan
metin çok akıcı ve öğretici paylaşmak istedim  :)
 
F

fıstık

İlk emirin "OKU!" olması da bu nedenle değilmidir zaten... Okumanın zevkine geç vardım ama şükürler olsun ki okumanın değerini geçte olsa kavradım... Dilerim herkese nasip olur bu eşsiz zevk... Gerçekten akıcı ve öğretici bir paylaşım, zevkle okudum  ;)  Teşekkürler Gözde  :)
 
M

miladves

Kullanıcı
5 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
mardin
Çok güzel bir paylaşım. :)
OKUYANLARA...
 
A

ayben

Teşekkürler Gözdecim bu güzel paylaşım için okumak gibisi var mı?
Anlamak ve öğrenmek adına...
 
S

sterious

Kullanıcı
28 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler...
çok doğru ama iş güç yaşam savaşı vb...
2aydır tek sayfa okumadım kendime kızıyorum...
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
rica ederim arkadaşlar okumak kadar rahatlatıcı bir eylem varmıdır ? bence yoktur... yeni bir kitaba ilk başladığım andan itibaren başlayan bitirme heyecanımı hiç bir duyguyla kıyaslayamam tabi metin daha geniş bir pencereden bakmış konuya...  ;)
 
L

lysteel

bi tek satır kitap okumamak için hergün onlarca bahane bulan ben okumanın zevkine varamayanlardanım heralde...
Hangi kitabı açsam gözdecim bahsettiğin gibi kendimden baya bişi buluyorum, ama hayal gücümün zenginliğinden olsa gerek bulduklarım alıp beni götürüyor kitaın dışında bi yere, çok uzaklara...
En kötü zamanlarımda en iyi arkadaşımdı kitaplar ve okumak ama şimdi :-\  yine de bana bu büyük zevkin varlığını hatırlattığın için teşekkür ederim...
 
S

senarist081

Güzel bir Montaigne denemesiyle konunuzu renklendirmek istiyorum;

KİTAPLIK VE OKUMA


Evde bulunduğum zaman hayatım daha çok kitaplığımda geçer; oradan ev işlerini yönetmek imkanını da bulurum. Giriş kapısının hemen üstündeyim; hem bahçeyi, kümesi, avluyu görürüm, hem de evimin öteki bölümleri içinde sayılırım. Hiçbir düzene uymadan, hiçbir amaç gütmeden bir bu kitabı, bir şu kitabı karıştırırım; zaman olur hayal kurarım, zaman olur kurduğum hayalleri ya kendim yazarım ya da bir aşağı bir yukarı dolaşarak başkasına yazdırırım.

Kitaplığım bir kulenin üçüncü katındadır; birinci katta tapınak, ikinci katta da yalnız kalayım diye sık sık yattığım bir oda ile eklentileri, kitaplığın üstünde ise büyük bir sandık odası vardır. Eskiden kitaplık, evimin lüzumsuz yeriymiş. Bense hayatımın çoğu günlerini, günlerimin de çoğu saatlerini burada geçiriyorum.

Kitaplığım yusyuvarlak bir oda; masamla sandalyemi alacak kadar yer var; bir bakışta kitaplarımın tümünü birden görebileceğim şekilde düzenlenmiş beş raflı dolaplar çember halinde duvarları kaplar. Odanın, on altı adım çapında boşluğa bakan çok geniş ve çok güzel manzaralı üç penceresi var. Kışın daha az bulunurum bu odada; çünkü adından da anlaşılacağı gibi evim bir tepenin üstündedir; hiçbir odası da bu oda kadar yer almaz; bir gayret sarfetmemi gerektirdiği, ıssız bir yerde olduğu için hoşuma gider; böylece, hem çalışmamın verimli olmasını sağlar, hem de topluluktan beni uzak tutar. Oturduğum yer, böyle bir yer işte; orada tam bir egemenlik kurmaya, yalnız orasını karımdan da çocuklarımdan da, toplum hayatının geleneklerinden de uzak tutmaya çalışırım. Başka nerde olursa olsun egemenliğim sözde kalır: aslında zaten şüpheli bir egemenliktir bu. Evinde kendi kendisiyle başbaşa kalacak, kendi kendine övgüler söyleyecek, şundan bundan kaçıp gizlenecek bir yeri olmayan kişi benim gözümde zavallının biridir. Gösterişe düştün olanların bu huyları çok pahalıya oturur onlara; Pazar yerlerindeki heykellere benzerler de ondan: "Büyük başın derdi büyük olur".

Gençken gösteriş olsun diye okurdum; sonradan, biraz da kendimi yetiştirmek için okumaya incelemeye başladım; şimdi ise vakit geçirmek, oyalanmak için yapıyorum bu işi; çıkarımı sağlamak aklımdan bile geçmedi. Kitaba karşı içimde, beni paradan çıkartan aşırı bir sevgi vardı; yalnız kendi ihtiyacımı karşılamak için değil, üç adım uzaktaki çevremi doldurmak, süslemek içindi bu sevgi; bir hayli oluyor, onu da bıraktım.

Seçmesini bilen için kitabın çok hoş meziyetleri vardır; ama her nimet bir zahmet karşılığıdır; bu zevk de ötekiler gibi belli ve arık değildir; kendisine öz, çok ağır yükleri vardır; okudukça ruh gelişir, ama kalıp, benim hiçbir zaman yüzüstü bırakmadığım kalıp, hareketsiz kalır, yıkılır, ezilir büzülür. İhtiyarlığa yöneldiğim şu anda fazla okumak kadar zararlı, kaçınılması bunun kadar gerekli bir şey bilmiyorum ben.

Montaigne
 
S

senarist081

Ben teşekkür ederim hatta mutlu oldum benim de katkım olduğu için..Bu konuyu aslen yarın paylaşmayı düşünüyordum ama sizin konunuzu görünce vazgeçtim,böylesi daha iyi oldu.. :)
 
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
okumak benı cok rahatlatıyor....bide hızlı okuma tekniklerini kavrasam tam olacak......

teşekkürler...güzel bir yazıydı....
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Teşekkürler gözde,senarist!
Ben de önceleri pek sevmezdim okumayı.Doğrusu bir kitaba başlardım başka bir tanesi ilgimi çektiğinde onu bitirmeden öbürüne..

Okumayı sevmeyen arkadaşlar için; sevmenin en iyi yolu önce insanın kendi ilgi alanlarından başlamasıdır kitap seçimine..
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
bende değerli yorumlarınıza teşekkür ederim arkadaşlar birbirimize bir nebze faydamız olabiliyorsa ne mutlu bize  ;)
 
I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
Okumak hayatı dolu yaşamanın bir parçasıdır. Farklı dünyalar ile tanıştırır.
 
Üst