Niye ALO deriz?

  • Konbuyu başlatan prenses_o6
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde prenses_o6 tarafından oluşturulan Niye ALO deriz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 15,690 kez görüntülenmiş, 61 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Niye ALO deriz?
Konbuyu başlatan prenses_o6
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ananas
P

prenses_o6

Kullanıcı
5 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Niye ALO Deriz?

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.

(Kaynak:Bütün Dünya, Şubat 2000 sayısı)

 
S

serhat_betik

Kullanıcı
15 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
ben biliodum ama birçok kişi bu yazıdan faydalanır umarım...
 
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
of çok güzel çok hoşuma gitti
teşekkürler prenses
 
M

misafir

Kullanıcı
19 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
izmir
VAY BE DEĞİŞİK VE ENTERESAN BEN YENİYİM HEPİNİZE BU ARADA SELAM
 
N

nesrin nur

Kullanıcı
28 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
  prenses;vay be demek "alo" kelimesi böyle gelmiş günümüze kadar,hepimiz bilgilenmiş olduk teşekkürler :D ;)
 
M

melis1978

Kullanıcı
20 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
bursa
zeki adammış peki efendim kelimesini nasıl gelmiş bilen var mı? ::)
 
G

glad

Kullanıcı
30 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
izmir
teşekkürler güzel bir yazı hiç böyle düşünmemiştim.Hemen hergün kullanılan bir sözcüğün burdan geldiğini.gerçi ben efandim derim ama bundan sonra ALO diyeceğim.tekrar teşekkürler. :)
 
Ö

ömür

Kullanıcı
22 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
kocaeli
sğl paylaşımın için yeni bişey öğrenmiş oldum bilmiyodum ;)
 
Üst