Nedir bu altın çilek furyası esti gidiyor?

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan Nedir bu altın çilek furyası esti gidiyor? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,816 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Nedir bu altın çilek furyası esti gidiyor?
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan asukaki
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Son zamanlarda adını sıkça duyduğum ve internette birçok yerde reklamı yapılan bu sözde zayıflama(!) kapsüllerini  fazlasıyla görmekteyim.

Çok değil 2 hafta önce ablam bu kapsüllerden almak istedi elbette karşı çıktım ama nafile.... Garip olan şey aktarlarda başka, eczanerlerde başka olması idi. Biz garanti olsun diye :) eczaneden aldık benim tercihim kullanmamsı yönünde idi ama dinlemedi. Sonra aktara girdik bu kapsüller orada da var ama nerede isi ezcanenin yarı fiyatında tabi hemen nedenini sordum :). Ancak sorularıma sinir olan genç türlü türlü açıklama yaptı hatta eczaneden aldığımız için kazıklandığımızı ifade ederek biraz öfkelendi. Ben bu kapsüllere karşı olduğumu ve bunların yan etkileri olacağını insanlara bunu satarken dikkatli olması gerektiğini söyledim. Karşımda ki aktar sahibi bir anlatmaya başladı ..... :)
Ürününü satmaya çalışyor anlıyorum ama satarken yalan olunca işte müdehale etmek gerekiyor. Bana dediği şey şu ilaçlarda da kullanılan temel madde bitki onların zararı olmuyor mu vs vs..........  Şahsen ben bilmesem ve de kilolu olsam o an kesin söyledikleri aklıma yatar hemen ürünü alırdım. Ne olacak 5 tane bitki karışımını içiyorsun kulağa ne kadar basit geiyor dimi =)

Uzman değilim elbette ama şunu çok iyi biliyorum aromatik ve tıbbi bitkilerin çok dikkatli kullanılması öyle ezbere tüm bitkileri karıştırp içmek ya da yemek zarar getireceğini çok iyi biliyorum.

Sonuç olarak ablam 2 gün kullandı çok değil bakın iki gün hemen değişikliği hissetti. Yorgunluk, baş dönmesi, görme kaybı vs... yani bağışıklık sistemini etkiledi hemen bıraktı verdiği parada akıl parası oldu ona ;)

Sağlık bu,  öyle herşeyi denemek olmaz hele hele ki bitkileri ezbere kullanmakda neyin nesi gerçekten insanlarda ki cesareti anlayamıyorum  ???

Dipnot: Türkeye'nin florasında  bulunan 10.000 civarında doğal bitkinin, % 30 undan fazlası tıpta belli olan ve kullanılan bitkilerdir. Bu anlamda şanslı ülkeyiz ama biz ne zaman herşeyi olumlu kullanabildik ki.

Son zamanlarda haberlerde bu ilacı kullanan kişilerin ölümü sıkça duymaya başladım. Aranızda bu ilacı kullanan var mı? Belkide ben yanlış biliyorum bu konuda yanlışım varsa aydınlatılmak isterim....

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
ikinci kez :Altın çilek,üstün çilek,sen orta da 'çilek'eş. diyorum :)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Dikkatli olmalıyız bu konuda hemde çok evet haberlerede çıtkı ölümle sonuçlanan vakaları ve sağlık bakanlığı hala izin veriyor bunun  satılmasına. Bu ve bunun  gibi ilaçlarda bir süre sonra yasaklanacaktır bekleyin ve görün...