Neden psikologlara gitmeye çekiniyoruz?

• Konbuyu başlatan Yase
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Yase tarafından oluşturulan Neden psikologlara gitmeye çekiniyoruz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9,343 kez görüntülenmiş, 39 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Neden psikologlara gitmeye çekiniyoruz?
Konbuyu başlatan Yase
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt

Neden psikologlara gitmeye çekiniyoruz?

• Kullanılan toplam oy
    7
Yase

Yase

Kullanıcı
20 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
8
Çanakkale
Dişimiz ağrıdığında dişçiye, efendim kulağımız ağrıdığında bir kulak burun boğazcıya (vs vs. örnekler çoğaltılabilir) gideriz de esas bu "bizi biz yapan" ruhumuz ağrıdığında kimselere söyleyemez,y ardım almayı bile düşünmeyiz?

Neden?

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Genel olarak söylüyorum,çok büyüğüz ve çok kusursuzuz da ondan...Türk toplumunun en büyük zaaflarından biride bu zaten .Ev halkından psikoloğa giden biri,orda gördüğü ve anladığı doğruları evde gelip anlatsa zaten sorunlar dahada büyür.tek çözüm aile psikoloğu.tek başına doktora gitmek bazen herşeyi çözmiyor...
Paylaşıma teşekkürler

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Zaman zaman önemli sorumlar yaşadım yaşıyorumda  ama psikoloğa gitmeyi hiç düşünmedim.
Belki biraz iddialı bir duruş olacak ama ,
Nasıl bir hayat yaşamam gerektiğinin, sıkıntılarımın esas nedenlerini  ve bu sorunları nasıl aşabileceğimi zaten biliyorum. Sanıyorum mücadeleci yönüm ağır basıyor  şimdilik dayanabiliyor...
Bana zarar veren ne varsa (hayatımdan)siliyorum..
Kendimi ilaca ve psikoloğa bağlamak istemem...(Psikoloğa karşı değilim ama ben gitmiyorum).
İnşallah böyle bir zorunluluk doğmaz..?

Anketteki yüzde oranı sanki benim düşüncemi destekliyor(gibi):)
(ben kendi derimi kendim çözerim  1 (100% )

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Seçenekler çok sağlam olmuş.
Ben, bilinç düzeyinin artık biraz daha arttığını ama fiyatlar tarafında insanların zorlandığını düşünenlerdenim. En azından etrafımı varsayarak...

Yalnız insanların en büyük sorunlarından da biri @crt'nin temas ettiği "kendi sorununu, kendi çözmek..."

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Zaman zaman önemli sorumlar yaşadım yaşıyorumda  ama psikoloğa gitmeyi hiç düşünmedim.
Belki biraz iddialı bir duruş olacak ama ,
Nasıl bir hayat yaşamam gerektiğinin, sıkıntılarımın esas nedenlerini  ve bu sorunları nasıl aşabileceğimi zaten biliyorum. Sanıyorum mücadeleci yönüm ağır basıyor  şimdilik dayanabiliyor...
Bana zarar veren ne varsa (hayatımdan)siliyorum..
Kendimi ilaca ve psikoloğa bağlamak istemem...(Psikoloğa karşı değilim ama ben gitmiyorum).
İnşallah böyle bir zorunluluk doğmaz..?

Anketteki yüzde oranı sanki benim düşüncemi destekliyor(gibi):)
(ben kendi derimi kendim çözerim  1 (100% )
Bende aynı düşünceleri savunuyordum ''kendi sorunumu kendin çözerim''. Ancak öyle bir an geldi ki asla çözemedim, direndim gitmemek için.
Bazen bir takım düşüncelerde saplanıp kalırsınız. Paylaşmak en iyi çözümdür fakat paylaştığınız kişiler hiçbir zaman tarafsız değildir sizi kırmamak için eleştiri bile yapamazlar sadece teselli sözcüklerden ibaret olur paylaşım.

Ben giden biri olarak özellikle diyorum geç bile kalmışım. Sonuçta sizi dinleyen anlayabilen üstelik mantıklı çözümler üretebilen tarafsız eleştiri yapan bir uzman var karşınızda. Ben hayatın ve yaşamanın tadına yeni yeni varıyorum desem çok mu abartırım bilemem ama gerçekten hayatımda dönüm noktam olmuştur.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Türker:)
Psikoloğa gitmek bakkala gitmek kadar kolay değil hane:)
Her seyans başı nakit ödemek ağır gelir bana
Yok ben gitmeyeceğimdir:)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Kesinlikle öle .Ama bunu bacağım kırıldı ve alçıya alınmak zorunda gibi düşünmek lazım bence :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Haklısın tabiki gerekli durumlarda tabiki gidilebilir..
İnsanların fazlasıyla sorunları var .Bi'şekilde çözüm aramak gerekiyor.

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Ne yapcaz psilolakda çay bilen vermezler.

Psikolağamı ihtiyacın var,moralin mi bozuk ''çaresizseniz çaresizsiniz'' demiş dayım boşunamı söylemiş?

Alıcan kuzu kamurga böle of of offf vercen mangalın gözüne ateşi deniz kenarında veya böle ormanın bağrınında ne tasa ne sorun relaks olursun.Bu enerji,bu mutluluk 1 ay yeter sana  ;) ;) ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Psikologlar için"Yattığı yerden kolay para kazanan doktor"diyenler de var ama bilemiyorum artık.
Hasta  "Neden iyileşemiyorum,yoksa ben umutsuz vaka mıyım?" gibi sorulara takılmışsa eğer,ne gibi yanıt verilebilir ..?
Sitete psikolog üyelerimiz varsa yanıtlarını bekliyoruz.

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ibrahimgemlik' Alıntı:

Psikolağamı ihtiyacın var,moralin mi bozuk ''çaresizseniz çaresizsiniz'' demiş dayım boşunamı söylemiş?

Alıcan kuzu kamurga böle of of offf vercen mangalın gözüne ateşi deniz kenarında veya böle ormanın bağrınında ne tasa ne sorun relaks olursun.Bu enerji,bu mutluluk 1 ay yeter sana  ;) ;) ;)

Mutlu olmak ayrı bir konu,

Problemlerine çözüm bulmak çok daha farklı,

Evet tüm bunlarla mutlu olunur mu elbette ancak nereye kadar.  Belki o an unutursun anca öyle bir yer edinir ki hayatında günü gelir çok farklı bir şekilde çıkar.

Benim tavsiyem Dr. Daniel G. Amen'nin  'Beynini Değiştir Hayatın Değişsin' kitabını okumadıysanız mutlaka okuyun. Çünkü siz istemesenizde yaşadığınız toplum, olaylar aile herşey sizin psikolojiniz üzerinde etkilidir. Okuduktan sonra anlayacaksınız ki ;
beyninizi çok iyi korumalısınız aksi takdirde hayatınız nasıl çekilmez bir hal alır okuyunca anlarsınız ::)  Dahasını anlatmayayım ben çok çabuk bitirdim o kadar mükemmel bilgiler içeriyor. Paylaşmak istedim almak isteyenlere acele edin derim ;)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Ablacım bunu belirtmek istedim izninle;

Sağlık güvenceniz varsa para ödemeden çok iyi takip ediliyorsunuz. Ben ilk üniversitede gitmiştim. Bu güne kadar hiç para ödemedim seyans başı ;) 

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Onlar birer tamirci.. Mesleğe duyduğum alaka ve hayranlık öylesine ki psiko terimini içeren şeyleri okumaya bayılıyorum..Dünyanın en ünlü psikoloğu gel bedava asistanlığımı yap dese yaparım :):)
Ben gitmek çin can atanlardanım.. Bu yüzden olsa gerek;sorunlarım olmasada;bunu bildiğim halde varolduklarını kabullendirmeye çalışıyorum bilinçaltına... Tehlikeli iş aslında.. Denemeyin yani :)
Sorunu mu çözmekten ziyade,onların gözünden kendime bakabilmeyi öğrenmek için...Ve bir hastam olsun isterim; ki iyi düşünün aslında herkesin en az 1 hastası vardır..O da  kendisidir.. Yani her düzelmeniz için her malzeme her imkan elinizde mevcuttur..psikologlar bu malzemelerin keşfini yapıp nasıl nerde kullanılcağını sunar size.. bu da benim görüşüm..

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
cantuuu' Alıntı:
ibrahimgemlik' Alıntı:

Evet tüm bunlarla mutlu olunur mu elbette ancak nereye kadar.  Belki o an unutursun anca öyle bir yer edinir ki hayatında günü gelir çok farklı bir şekilde çıkar.
Ben psikoloğa gitsem ,benden sonra psikolog, psikoloğa gitmek zorunda kalır  ;D ;D ;D :D :D :D

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ibrahimgemlik' Alıntı:
cantuuu' Alıntı:
ibrahimgemlik' Alıntı:

Ben psikoloğa gitsem ,benden sonra psikolog, psikoloğa gitmek zorunda kalır  ;D ;D ;D :D :D :D
Sevgili İbrahim arkadaşım:)

Senin ki tamamen kaçış bahanesi :)  Bende idda ediyorum sen psikoloğa git artık oradan geri gelmek istemezsin.

Espri güzel ancak bunu okuyacak herkes bu espriyi anlamayabilir. O yüzden tekrar tekrar söylüyorum Ruh Sağlığımız ve Psikolojimiz çok çok önemli :eek: :eek:

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Tuğbacım:) Biliyormusun ben psikoloğa hiç gitmedim.
Sorunlarımı zaten biliyorum bunları aşmak için kararlı olmak,yılgınlığa düşmemek ,özgüven vb.
durumlara öncelik vermek gerekiyor.
Bu durumda psikolog ne yapabilir gerçekten merak ediyorum..

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Hiç öyle çekincelerim olmadı benim. Ama genel olarak değerlendirmek gerekirse;insanlara bilmedikleri bir şey söylenmediklerinden dolayı olabilir. Aynı şeyleri işitmek  insanı rahatsız eder. Rahatsız insanı, daha da rahatsız eder. Rahatsızlığınızı dile getirirsiniz "sen duymak istediklerini duyuyorsun,görmek istediklerini görüyorsun" gibi klişeleşmiş sözler ile aslında senin gördüklerini,duyduklarını,yaşadıklarını,görmediğini,duymadığını,yaşamadığını ima ederler. Aklı selim gidip,sadece selim olarak çıktığın seanslar olur... Ve bu durum insan da anlamlı bir çekince yaratır. Tabi bana göre.

Konu için teşekkürler...

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Oldum,bittim,piştim demek çok tehlikeli birşey.İnsanı aynalardan uzaklaştırır...