Nazar Değmesi nasıl oluyor ve tılsımları nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yarence
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yarence

Kullanıcı
Katılım
28 Ağu 2007
Puanları
0
Konum
istanbul
Bizde "nazar değmesi" adı verilen inanç, diğer lisanlarda "şeytan göz" veya "şeytan bakışı" olarak adlandırılır. Bebeğine yeni elbiseler giydiren bir anne, çarşıya gidip alışveriş yapar. Bu arada bir başka kadın gelir ve bebeği sever. Eve gittiklerinde bebek ishal olur. İşte anneye göre bebeğine o kadının nazarı değmiştir. Dikkat ederseniz burada bebeği seven kadının art niyeti yoktur. Zaten nazarı değen kişinin genellikle kötülüğü değil, kıskançlığı ve çekemezliğidir söz konusu olan.
Noel Baba ve benzeri batıl inançlar çocuklukta kuvvetli olup yaş ilerledikçe azalırken, nazar değme inancı bunun tam tersidir. Nazar inancının ardındaki güç, bakışın ruhla bütünleşmesidir. Bakış konuşmaya göre daha etkilidir. İnsana tam odaklanır ve daha duygusaldır. Birçoğumuz arkamız dönük olduğumuz halde kalabalık içinden birinin bize baktığım hissetmişizdir.
Nazar değmesi ile ilgili olarak en çok kabul gören görüş, gözdeki yansımadır. Eğer karşınızdaki birinin gözlerine dikkatle bakarsanız, gözlerinde kendi görüntünüzün yansıdığını görürsünüz. Eski insanlar sudan, aynadan yansıyan görüntülerinin kendi ruhları olduğuna inanıyorlardı. Karşılarındaki insanın gözleri içinde kendi küçük görüntülerini görünce tehlikede olduklarını, ruhlarının karşısındakinin gözleri içinde hapsolduğu-nu sanıyorlardı.
Bu korkunun dünya çapında genel bir inanca dönüşmesinin, şimdi Irak'ın bulunduğu topraklarda yaşamış eski Sümerlerden kaynaklandığı sanılıyor. Sümerlerin inançlarına göre bazı insanlar bakarak suları kurutabilir ve bu nedenle ölüme sebep olabilirlerdi. Sonradan bu inanç bir bakışla yaşayan şeyleri de kurulabilme yönünde gelişti. Örneğin, nazar değen çocukların ishal olup vücutlarının sıvı kaybetmesi, annelerin ve süt veren hayvanların sütlerinin kuruması, meyve ağaçlarının kuruması vb. Görüldüğü gibi, bunların hepsinde de sıvı kaybı ve kuruma vardır.
Bu inanç doğuda Hindistan'a, batıda Portekiz ve İngiltere'ye, kuzeyde İskandinavya'ya kadar yayıldı. Böylesi bir inanca sahip olmayan Amerika, Asya, Afrika ve Avustralya'ya ise kaşifler, denizciler ve göçmenler tarafından taşındı. Ama günümüzde hala Çin, Kore, Güneydoğu Asya, Avustralya ve Amerika yerlilerinde, Afrika'da sahranın güneyinde Böyle bir batıl inanç yoktur.
Doğu Akdeniz ve Ege kıyılarında bu inanca, mavi gözlü insanların daha fazla nazarlarının değdiği inancı da ilave edilmiştir. Bu yörelerde mavi gözlü insanların azlığı bunun sebebi sanılıyor. Bu nedenle buralarda nazarı geri itmek veya ayna gibi yansıtmak için mavi göz şeklinde, camdan yapılan nazarlıklar başta bebekler olmak üzere nazarın değebileceği düşünülen her yere takılmaktadır.
 
kim ne dersin desin ben  nazara inanıyorum dinimizde var kitabımızda bile yazıyo allah nazardan saklasın diyorum  ;D
 
evet bende nazarın olduguna inanıyorum.göz deymesi,nazar var ama ben bu mavi boncuk konusuna koruyacagına inanmıyorum.sanırım nazar bocuklarının  amacıda dikkati başka yere çekmek olsa gerek ilk etapta dikkati başka yere cekebilir belki ama koruyucumudur acaba?
bence oku üfle elinden geleni yap gerisini allaha bırak
 
bende inanıyorum çünkü bana da küçükken nazar değmişti az daha ölüyordum.son anda kocakarı ilacı denilen şeylerle son anda geri döndüm.
onun için aman kimseye nazar değmesin :)
 
teşekkürler arkadaşlar bildiğim kadarıyla nazar boncuğu karşıdaki insanın kendini engellemesi aklına gelmesi ve maaşallah demesi için peygamber efendimiz bir hadisi şerefinde mezarlıkta yatanların yarıdan fazlası nazardan ölmüştür demiş kelimeler aynı değil aklımda kalanı aktardım arkadaşlar ayrıca cevşen takın üzerinize ölüm dışında herşeyden koruduğu söyleniyor ;)
 
Merhaba arkadaşlar, bende nazara kesinlikle inananlardanım ve nazarı insanların beyinlerinde oluşan negatif yüklü  elektirk akımı olarak düşünüyorum..  Ayrıca beyinde sadece negatif elektrik akımı değil aynı zamanda pozitif yüklü elektrik akımı da oluşabiliyormuş buda nazarın olumlu etkisi imiş. mesela sevdiğimiz bir insana bunu söylemediğimiz halde o insanın bu sevgiyi hissetmesi gibi.. mavi boncukta polarize olmayan yani gelen enerjiyi bir noktada toplayıp emme özelliğinden dolayı koruyucu olarak kullanılırmış. Bende yeni öğrendim... :)
 
paylaşım için saol nazar büyü gibi haktır ''deveyi kazana insanı mezara koyar''buyurmuştur peygamberimiz.nazar boncuğunun amacı gözden çıkan zararlı ışınları dikkat dağıtmaktır eğer kişi nazar boncuğundan medet umarsa ALLAH'a şirk koşmuş olur ki bu da en büyük günahlardan
 
ben nazara baska bir acidan bakiyorum... enerji olarak zaten neye inanirsak yasamimiza onu  cekeriz.. nazarda benim icin aynisi.. eger inaniyorsan dogru.. o insan icin nazar vardir.. eger inanmiyorsan yok..... ;)


 
Geri
Üst