Mutsuzum

• Konbuyu başlatan TopraKanA
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde TopraKanA tarafından oluşturulan Mutsuzum başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,380 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Mutsuzum
Konbuyu başlatan TopraKanA
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan deli
T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Öncelikle merhaba. Ben Eda.
Bilmiyorum doğru yere mı actım yanlışsam kusuruma bakmayın. Ama burada yazmak istedim burada ki insanların yardımcı olabileceğini düşündüm açıkcası. Neyse..
Mutsuzum. Hiç bir şey mutlu etmiyor artık. Sürekli birilerini yalan söylüyorum kendime bile. Kendimi her konu da yeteriz görüyorum. Kendimden memnun değilim. Hiç bir şey istediğim gibi olmuyor. İstediğim gibi olması için caba sarfetmekten acizim. Hep bir yılgınlık var. Her şey üzerime üzerime geliyor son zamanlar da. Ne yaparsam elimde kalıyor.. Devamlı ağlar durumdayım. Küçücük bir seye alınıyorum. Bir de son zamanlar da takıntılı biri olup çıktım. Arkadaslarım annem yalnizsin hayatın da biri olsun dediler geçer. Neyse biriyle denemek istedim ve çok sıktım. Sonra birini beğeniyorum ama çıkmak istemiyorum sadece beğeniyorum. Ve onu herkesten kıskanıyorum. Sapkınlık derecesin de.. Ne istediğimi bilmiyorum. Egoist, kibirli, ukala..
Sıkıntılı oldugum için kimseyi mutlu edemiyorum. Ayrıca güvenmek istiyorum kendime bile güvenemezken başka birine nasıl güvenebileceğimi bilmiyorum. Şuan soluk benizli, halsizlik sağlıksız bir görüntüm var. Doktora gittim vitamin vs.. Hayır hayatım gerçekten güzel. Maddi anlam da hiç bir sıkıntım yok. İnançlı biriyim. Şükrediyorum. Çok fazla sıkıldığım da namaz kılıp, Kur'an okurum. Ama son zamanlar da.. Yine anlatamıyorum. :(

Bilmiyorum bana yardımcı olmak istermisiniz veya nasıl olabilirsiniz. Ama artık çok sıkıldım. Ben eskiden böyle değildim. :(

Kendimden nefret ediyorum.

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Hop ! inançlı arkadaşım.. Derdim boyumdan büyük diyorsan,derdinden büyük yaratan var :)
Sadece zamana sıkışmışsın.. Ben buna zamansızlık diyorum. Çok isabetli bir yere geldin :)
Çok iyi arkadaşlar var,onlar seni zamana karıştıracaklar :)
içinden bulunduğun durumun,erimekte olan bir mum olduğundan hiiiç şüphen olmasın arkadaşım :).. O mum 'a bir fitil burada biz koyarız inş,daha çabuk eriirr gider :)

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
deli' Alıntı:
Hop ! inançlı arkadaşım.. Derdim boyumdan büyük diyorsan,derdinden büyük yaratan var :)
Sadece zamana sıkışmışsın.. Ben buna zamansızlık diyorum. Çok isabetli bir yere geldin :)
Çok iyi arkadaşlar var,onlar seni zamana karıştıracaklar :)
içinden bulunduğun durumun,erimekte olan bir mum olduğundan hiiiç şüphen olmasın arkadaşım :).. O mum 'a bir fitil burada biz koyarız inş,daha çabuk eriirr gider :)
Hiç bitmeyecekmiş gibi. Ben onu bitirirken o beni bitirecekmiş gibi.. Bütün bunların arasında sıkışıp yok olacakmışım gibi..yani umutsuzum. Yarından ve sonralarından. Büyüyor muyum diyorum arada kendime. Öyleyse ben büyümekden korkuyorum arkadaşım.:)

Umarım iyi gelirsiniz. Ayrıca ne önerirseniz yapmaya hazırım.
Lütfen yardım edin.

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Bilirsin, Umutsuzluk haramdır :)
kötü düşünce kanser gibidir hemen yayılır,onları rafa kaldır.. .
ha nasıl yapacağım diyorsan, önce basitten başlayalım
Bir kağıt al eline,Önce istediklerini yaz,
Sonra da elinde olanları ama dürüstçe,(nankör olma)
Sonra ikisini de oku.Boş zamanında bunu yap.. Hiç bir fark olmadığını görüceksin inş..
Geçecek :)
Takıntılar,özgüvensizlikten kaybaklanabilir. Bu da çok basittir: Bütün çevrende senden rahatsız olan kimse yok;senden başka ;).. Bunu biliyor muydun :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Eda:)
Bu yaşlarda nedensiz bunalımlar yaşanması normaldir ama sanırım sen bunu biraz daha ağır geçiriyorsun.?
Oysa mutluluğun ana temeli sağlıklı olabilmek ve düşünme yetisidir. Ki bunun ikisinede sahip olduğunu düşünüyorum.
Önce güçlü olmayı öğrenecek septik(şüpheci) düşüncelerden uzaklaşacaksın.
Aksi taktirde hem güvenilirliğini,hem de güven duygunu kaybedersin.
Anladığıma göre maddi sıkıntın yok,sanırım ailenle birlikte kalıyorsun ?İnançlarını istediğin gibi yaşıyor ibadetini yapıyorsun,sağlıklısın da..
Ama mücadeleden kaçıyorsun. oysa ideallerdir insanı zinde tutan.
Bir süre  http://www.kendinigelistir.com/ 'u takip etmeye, arkadaşlarınla güzel iletişimler kurmaya sohbetlere katılmaya çalış.
İşte o zaman herkeste ayrı bir güzellik görecek..
İnsanları tanımaya başlayacak,çevrene karşı daha bi'hoşgörülü olacaksın.
Hayat çizgini belirleyecek olan yine sensin bunun içinde dik bir duruşun olmalı..
Biraz birikime birazda zamana ihtiyacın var.
Unutma hiç birimiz mükemmel değiliz ama en azından bunun için mücadele veriyoruz.
Mutluluğun belli bir tarifi  ve süresi yoktur sadece yaşamın anlık kesitlerindeki güzelliklerdir.
İşte o anı yakalayabilmek ve hayatın gerçeklerini iyisiyle-kötüsüyle  kabul edebilmektir önemli olan.
Bizimkisi sadece hayat tecrübesidir.
Bir ablan olarak bu yazdıklarımı dikkate alacağını ve kendini çok daha iyi hissedeceğini düşünüyorum.
Başaracaksın unutma.
Sevgiler

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Crt abla :) Bu tavsiye nice ben'ler ve edalar için . Teşekkürler .:)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Mesut:)
Çocukları büyüyene kadar seviyor..Özellikle siz gençleri çok önemsiyorum.
O çocuksu sevinçlerinizi hep yaşayın ve umutlarınızı yitirmeyin istiyorum.
Kendinizi en kötü hissettiğinizde anlarda bile acze düşmeyerek bu sözlerimi anımsayın ve yeniden kucaklayın hayatı..Sizi bitirip tüketmesine izin vermeyin asla.!

W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kimse kendisine şunu sormaz : ben neden mutsuzum?soru kendi içinde her şeyi mahvedebilecek virüsü taşır.Eğer bu soruyu sorarsak,bu bizi neyin mutlu ettiğini bulmak istediğimiz anlamına gelir.Eğer bizi mutlu edecek olan şu anda sahip olduğumuzdan farklıysa o zaman ya bir kerede veya tümüyle değiştirmeli ya da kendimizi çok daha mutsuz hissederek olduğumuz gibi kalmaya devam etmeliyiz.(Paulo Coelho)

Bence değişiklik yapmalı kendini sevmelisin hersey kendini sevmekle başlar insan sevdiklerinin mutlu olmasını ister...

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Sevgili Eda:)
Bu yaşlarda nedensiz bunalımlar yaşanması normaldir ama sanırım sen bunu biraz daha ağır geçiriyorsun.?
Oysa mutluluğun ana temeli sağlıklı olabilmek ve düşünme yetisidir. Ki bunun ikisinede sahip olduğunu düşünüyorum.
Önce güçlü olmayı öğrenecek septik(şüpheci) düşüncelerden uzaklaşacaksın.
Aksi taktirde hem güvenilirliğini,hem de güven duygunu kaybedersin.
Anladığıma göre maddi sıkıntın yok,sanırım ailenle birlikte kalıyorsun ?İnançlarını istediğin gibi yaşıyor ibadetini yapıyorsun,sağlıklısın da..
Ama mücadeleden kaçıyorsun. oysa ideallerdir insanı zinde tutan.
Bir süre  http://www.kendinigelistir.com/ 'u takip etmeye, arkadaşlarınla güzel iletişimler kurmaya sohbetlere katılmaya çalış.
İşte o zaman herkeste ayrı bir güzellik görecek..
İnsanları tanımaya başlayacak,çevrene karşı daha bi'hoşgörülü olacaksın.
Hayat çizgini belirleyecek olan yine sensin bunun içinde dik bir duruşun olmalı..
Biraz birikime birazda zamana ihtiyacın var.
Unutma hiç birimiz mükemmel değiliz ama en azından bunun için mücadele veriyoruz.
Mutluluğun belli bir tarifi  ve süresi yoktur sadece yaşamın anlık kesitlerindeki güzelliklerdir.
İşte o anı yakalayabilmek ve hayatın gerçeklerini iyisiyle-kötüsüyle  kabul edebilmektir önemli olan.
Bizimkisi sadece hayat tecrübesidir.
Bir ablan olarak bu yazdıklarımı dikkate alacağını ve kendini çok daha iyi hissedeceğini düşünüyorum.
Başaracaksın unutma.
Sevgiler
İşte bütün meselem"hayatımın rotasını" kendımın belirleyeceğine inanmamam.
Ve haklısın bende özgüven sıfır. Zaten hep öyleydi. Kendime güvenim hic yokdu. Ama bu kadar bunaltacak kadar büyük değildi... Herkes öyle diyor, "senin yaşın da oluyor öyle"..İnan ablacım artık tek tesellim bu. :)

Belki de yardım almam gerekiyor diye düşünüyorum. Kendi kendime beceremiyorum işte. Her konuda olduğu gibi bunda da beceriksizim..

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
waree' Alıntı:
Kimse kendisine şunu sormaz : ben neden mutsuzum?soru kendi içinde her şeyi mahvedebilecek virüsü taşır.Eğer bu soruyu sorarsak,bu bizi neyin mutlu ettiğini bulmak istediğimiz anlamına gelir.Eğer bizi mutlu edecek olan şu anda sahip olduğumuzdan farklıysa o zaman ya bir kerede veya tümüyle değiştirmeli ya da kendimizi çok daha mutsuz hissederek olduğumuz gibi kalmaya devam etmeliyiz.(Paulo Coelho)

Bence değişiklik yapmalı kendini sevmelisin hersey kendini sevmekle başlar insan sevdiklerinin mutlu olmasını ister...
Haklısın. Kendimi sevmem, hatalarim ve kusurlarımla kabullenmeye çalışmalıyım.
Devamlı kendimi birilerine beğendirmek, kabul ettirmek için uğraşıyorum aslında.. Digerlerinin benim için ne düşündüklerini çok ama çok önemsiyorum. Bazen yorulmuyor da değilim. Gercekten yorucu birşey. Ama kendimi sevmiş olsam hiç böyle uğraşlarım olmaz gibi..haklısın, kendimi sevebilmekten bile acizim!

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
TopraKanA' Alıntı:

Ve haklısın bende özgüven sıfır. Zaten hep öyleydi. Kendime güvenim hic yokdu. Ama bu kadar bunaltacak kadar büyük değildi... Herkes öyle diyor, "senin yaşın da oluyor öyle"..İnan ablacım artık tek tesellim bu. :)

Belki de yardım almam gerekiyor diye düşünüyorum. Kendi kendime beceremiyorum işte. Her konuda olduğu gibi bunda da beceriksizim..
Sevgili Eda:) Bu kadar bumunalıma girmiş olman seni daha da yıpratacaktır. İstersen bir uzmandan yardım al.
Ancak şunu anlıyorum.Sen açık yürekli bir gençsin ama kendini yalnız hissetiyorsun . Konuşmaya dertleşmeye ihtiyacın var
Lütfen kendini suçlamakttan da vavgeç . Ne demek beceriksizim.!
İnsan istediği için uzaya çılıyor ..Şu senin dert ettiğin şeye bak.
Biraz gayret edersen çabuk toparlanacaksın .
Unuyma canım ...Önünde seni bekleyen zorlu bir hayat bir o kadarda güzellikler var..

W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Aciz biri olsaydın bunu bu kadar rahat dile getirmezdin bunu bana öyle geliyorki mutsuz olmak senin hoşuna gidiyor bu mutsuzluğun verdiği ağrı içleştirmisin.Hayat felsefesi yapım bu şekilde yaşıyorsun kendini kötülemek için elinden geleni yapıyorsun bir köşeye bırak bütün bunları kendine bir şans ver birde mutlu olmayı dene bu içseleştir nasıl mı git parkta salan mesela...

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
TopraKanA' Alıntı:

Sevgili Eda:) Bu kadar bumunalıma girmiş olman seni daha da yıpratacaktır. İstersen bir uzmandan yardım al.
Ancak şunu anlıyorum.Sen açık yürekli bir gençsin ama kendini yalnız hissetiyorsun . Konuşmaya dertleşmeye ihtiyacın var
Lütfen kendini suçlamakttan da vavgeç . Ne demek beceriksizim.!
İnsan istediği için uzaya çılıyor ..Şu senin dert ettiğin şeye bak.
Biraz gayret edersen çabuk toparlanacaksın .
Unuyma canım ...Önünde seni bekleyen zorlu bir hayat bir o kadarda güzellikler var..
Teşekkür ederim ablacım, İnan çok iyi geldin. Sanırım haklısın ben kendimi yalnizlaştırdıkça daha fazla mutsuz ve umutsuz olacağım. Gerekeni yapacagım emin ol. :)

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
waree' Alıntı:
Aciz biri olsaydın bunu bu kadar rahat dile getirmezdin bunu bana öyle geliyorki mutsuz olmak senin hoşuna gidiyor bu mutsuzluğun verdiği ağrı içleştirmisin.Hayat felsefesi yapım bu şekilde yaşıyorsun kendini kötülemek için elinden geleni yapıyorsun bir köşeye bırak bütün bunları kendine bir şans ver birde mutlu olmayı dene bu içseleştir nasıl mı git parkta salan mesela...
Haklı olabilirsin, başlarda bunun bana farklılık kattığına inanmış ve hoşlanmış olabilirim. Ama şuan bu durumdan şikayetlendiğime göre, artık istemiyorum. Yardım etmeye çalıştığın için teşekkür ederim Waree. :)

Sanırım genel kanı; bana benden başkasının yardım edemeyeceği.
Artık gereksiz düşünce ve hareketleri bırakıp normale dönmek için çabalayacağım insaallah.

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
İnşallah inşallah :) Ayrıca şu yöntem etkili olabilir....Kendin gibi sıkışmış biriyle irtibat kur..Hastaya ilacın yanında ,aynı dertten muzdarip bir hasta daha getirince. Moral tedavisi de önemli yani :) birbirini tamamlarlar bu şekilde. Acılar bile birlik oldumu,tatlıya dönüşürler anlıyor musun :)
Sana hastasın demiyorum aman sonra tartışmayalım :),örnek üzerinden konuştum yani.
Seni sadece sen anlarsın,ama kendini dışarıdan görebilmen için aynı hal içinde olan biri lazım..:) umarım şanslı olursun da öyle biri çıkar :)
Bir de hep gülümse bak.. Bilinçaltı yüz hareketlerine göre şekilleniyor sonradan. iyimser oluıyorsun :)
Abartılacak bir halde değilsin,gayet iyisin,benden bile :)

B

beyaz_melek

Kullanıcı
19 Şub 2011
En iyi cevaplar
0
0
Denizli
sevgili Eda bir zamanlar bende senin gibi hiç bir şeyden tat almayan en küçük şeye ağlayan ve kavga çıkaran biriydim.Kendime güvenmiyordum kendimi çirkin görüyodum ama dualar aile desteği,arkadaşlarım ve bu site sayesinde çoğunu atlattım çok şükür .Her şey zamanda saklı canım. Bugünlerde geçiyor aileni arkadaşlarını v.s. boş yere kırdım, boş yere göz yaşı döktüğünü düşüneceksin bir zaman sonra. Ben de öyle olmuştu canım.Dediğim gibi tek çare dua etmek ve bazı şeyleri oluruna bırakmak.Ayrıca kendine güvenmezsen başkasının sana güveneceğini bekleme...Çok doğru yere geldin canım Allah yardımcın olsun .mutlulukla kalman dieğiyle..

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Bu kadar bilinçli yorumlardan sonra umarum +lar görürüz  Eda'daO0

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
deli' Alıntı:
İnşallah inşallah :) Ayrıca şu yöntem etkili olabilir....Kendin gibi sıkışmış biriyle irtibat kur..Hastaya ilacın yanında ,aynı dertten muzdarip bir hasta daha getirince. Moral tedavisi de önemli yani :) birbirini tamamlarlar bu şekilde. Acılar bile birlik oldumu,tatlıya dönüşürler anlıyor musun :)
Sana hastasın demiyorum aman sonra tartışmayalım :),örnek üzerinden konuştum yani.
Seni sadece sen anlarsın,ama kendini dışarıdan görebilmen için aynı hal içinde olan biri lazım..:) umarım şanslı olursun da öyle biri çıkar :)
Bir de hep gülümse bak.. Bilinçaltı yüz hareketlerine göre şekilleniyor sonradan. iyimser oluıyorsun :)
Abartılacak bir halde değilsin,gayet iyisin,benden bile :)
Yaani

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
beyaz_melek' Alıntı:
sevgili Eda bir zamanlar bende senin gibi hiç bir şeyden tat almayan en küçük şeye ağlayan ve kavga çıkaran biriydim.Kendime güvenmiyordum kendimi çirkin görüyodum ama dualar aile desteği,arkadaşlarım ve bu site sayesinde çoğunu atlattım çok şükür .Her şey zamanda saklı canım. Bugünlerde geçiyor aileni arkadaşlarını v.s. boş yere kırdım, boş yere göz yaşı döktüğünü düşüneceksin bir zaman sonra. Ben de öyle olmuştu canım.Dediğim gibi tek çare dua etmek ve bazı şeyleri oluruna bırakmak.Ayrıca kendine güvenmezsen başkasının sana güveneceğini bekleme...Çok doğru yere geldin canım Allah yardımcın olsun .mutlulukla kalman dieğiyle..
Daha önce su durumumu tecrübe etmiş birilerinin olması İnan iyi geldi. :) adına sevindim, umarım bende en az hasarla atlatirim.

Teşekkür ederim sen de mutlu ol. :)

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:

Bu kadar bilinçli yorumlardan sonra umarum +lar görürüz  Eda'daO0
:) iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim, inanın çok iyi geldiniz.

Ayrıca böyle peş peşe mesajları gönderdiğim için yönetimden özürdilerim.