Mutluluğun reçetesi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eylül1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eylül1

Kullanıcı
Katılım
10 Mar 2007
Puanları
0
Konum
izmir
Sanal ortamda, insanlara verilen 40 maddelik mutluluk reçetesi şöyle:
•Ucuz araba kullan, ama alabileceğin engüzel evi al
•Adam gibi üç fıkra öğren.
•Sevinçlerini sakın erteleme.
•Eşini çok iyi seç. Çünkü bu seçim, mutluluğunun veya bedbahtlığın yüzde 90’ı oluşturur.
•Her gün 30 dakika yürüyüş yap.
•Her yemekten önce şükret.
•Bir arkadaşın sırrı açıklamadan önce iki kere düşün.
•Maaş çekini imzalayan kişileri asla eleştirme.
•Kaybedecek şeyleri olmayan insanlardan kork.
•Gözünün önünde hep güzel şeyler bulundur.
•Çocukların, adet kelimesini duyduklarında seni hatırlayacak şekilde yaşa.
•Dinine ait kitabı tam anlamıyla okumak için kendine bir yıl süre tanı. Kendini ve başkaları affetmesini bil.
•İlkyardımı öğren.
•Biri seni kucakladığında ilk bırakan sen olma.
•Her gün altı bardak suyunu içmeyi unutma.
•Seni seven insanları koru.
•Zor da olsa ailenle tatil yapmak için her şeyi dene. Bu tatildeki anlar,hayatın en değerli anlarından biri olacak.
•Kendine yapılması istemediğin hiçbir şeyi başkalarına yapma.
•Başarıya, iç huzura kavuştuğun, sağlıklı olduğun ve sevildiğin zamanı değerlendir.
•Başarılı ve iyi bir evliliğin iki şeye bağlı olduğunu unutma:”Doğru insanı bulmak” ve ”Doğru insan olmak”.
•Ebeveynlerini, eşini ve çocukları eleştirmek istediğin zaman dilini ısır.
•Sevimsiz olmayacak şekilde ayrı fikirde olmayı öğren.
•Cesaretli ol, hayatına geri baktığında yaptıkların için değil yapmadıkların için üzüleceksin.
•Çok mükemmel bulduğun bir fikri başkasın engellemesine izin verme.
•Keyifsizliklerini açığa vurma. Nasıl bir duygu olduğunu öğrenmek için 24 saat kimseyi ve bir şeyi eleştirme.
•Evliliği güzelleştirmek için hergün bir şeyler yap
•İyilik dolu bir sözü ve iyiliğin etkisini asla küçümseme.
•Çocukların hakkında başkalarına iyi bir şeyler söylerken, bırak onlar da duysun.
•Güç, sahip olduğun mallarla ilgili değildir. Unutma.
•Çocukları anlamaya çalış, yargılamaya değil.
•Kalem ve not defterini daima yanında taşı.
•Zaman ve kelimeleri boş yere harcama. İkisi de çok değerli.
•İnsanların yaptıkları olumsuz şeyleri değil, ileride yapacakları düşün.
•Senden az yada çok parası olanlarla, paran hakkında konuşma.
•Bir şeyi elde etmek için çok çaba sarf ettiysen, tadı çıkarmak için zaman ayır.
•Birisinin kahramanı ol.
•Neyi ve kimi desteklediğini insanlara söyle.
•Sadece aşk için evlen…!!!
 
Başarılı ve iyi bir evliliğin iki şeye bağlı olduğunu unutma:”Doğru insanı bulmak” ve ”Doğru insan olmak”.
Kendine yapılması istemediğin hiçbir şeyi başkalarına yapma.  ( kesinlikle buna katılıyorum ve uyguluyrm herkese tavsye ederim )

Paylaşım için teşekkürler



 
Sadece aşk için evlen…!!!    bu guzel di        ;D     dıyerlerıde cok hoş illaki  eylül ben bır anket baslattım ona cok uyuyor bu söz,eger gırme fırsatız olursa kişisel gelişim soruların da ’evlilik’ ;)
 
MUTLULUK REÇETESİ

"Baykuş gibi sabırlı bir seyirci olmayı öğrendik. Kargadan zeki olmayı öğrendik.
Kendisinden on kat büyük baykuşu arazisinden atmak için, durmaksızın mücadele veren alakargadan, cesareti öğrendik.

Fakat hepsinden önce, öğretmenimiz olarak iskete kuşu gelir. Çünkü onun, boyun eğmez bir ruhu vardır."

Gelelim reçetemize:

1. "Sadece kendi davranışlarınızı kontrol edebilirsiniz, diğerlerinin değil"

2. Kimse size istemediğiniz bir şeyi yaptıramaz, sizin de diğerlerine yaptıramayacağınız gibi. Başkalarını kontrol etme isteğini ve bu istek için harcadığınız enerjiyi kendinize yönelttiğinizde, yapabilme gücünüz ve özgürlüğünüz artar; ancak özgürlüğün de bir bedeli olduğunu unutmayın.

3. Ne kadar büyük ve acı verici olursa olsun, sorunu kabul edip, yüzleşin. Üzüntüyü çekmeden, çözüm üretip güçlenmeniz mümkün değildir. Sakinleşin, önceliklerinizi belirleyin ve düzenleyip, yapılandırın.

4. Geçmişe saplanıp kalmayın; değiştiremeyecekleriniz için yanıp yakılmak ve pişmanlık duymak faydasızdır. Şu andan sonrasına etki edebileceğinizi farkedin. Hatalarınızı ve nedenlerini bulup, yolunuza devam edin.

5. Sevgi, huzur, paylaşım gibi ihtiyaçlarınızı reddetmeyin. Koşullar gereği şu anda karşılayamıyorsanız, yapabildiğiniz kadarını gerçekleştirin.

6. Esneme ve uyum yeteneklerinizi geliştirin. Katı prensipleri olmak, kişilik gücüne işaret etmez. Temel özelliklerinizi koruyarak, gelişime açık olun ve gelişimin getireceği değişimlerden korkmayın. Sevdiğiniz insanların da gelişimi için fırsat tanıyın; korkularınızı kontrol altına alın.

7. Zaafsız insan yoktur. Neler olduğunu belirleyin. Bu zaaflara yönelik durum, duygu, düşünce vb. ile karşılaştığınızda, her zamankinden daha dikkatli olun.

8. Olumsuz özelliklerinizi görmede gösterdiğiniz hassasiyeti, olumlu özelliklerinizi görmek için de kullanın, ama kantarın topuzunu kaçırmayın.

Son söz yine bir Kızılderili atasözü:
"Soruyu yüreğine sor, cevap da yürekten gelecektir".


alıntı
 
Fakat hepsinden önce, öğretmenimiz olarak iskete kuşu gelir. Çünkü onun, boyun eğmez bir ruhu vardır."
 
. Ne kadar büyük ve acı verici olursa olsun, sorunu kabul edip, yüzleşin. Üzüntüyü çekmeden, çözüm üretip güçlenmeniz mümkün değildir. Sakinleşin, önceliklerinizi belirleyin ve düzenleyip, yapılandırın.
işime yarayacak olan kısmı teşekkürler...
 
Bu reçete ile mutlu olunacaksa ben hiç mutlu olamam desene bana göre mutluluk çok farklı bişey ya ne bilim sözlerle şu an anlatamadığım bir sıcaklık :) bazen birisinin kitap okuması,bazen cıvılcıvıl kuş sesi,bazen karşına çıkan güzel bir bayan,veya yaşlı bir insanla muhabbet etmek v.b olaylarda mutlu olabiliyorum.
 
Mutluluğun reçetesi  ehh fena değil ama verilen özellikle bi'kaç örnek çok tuhaf ve anlamsız : )
Bağlantıyı pek kuramadımya neyse  ...
Teşekkürler


eylül' Alıntı:
•Dinine ait kitabı tam anlamıyla okumak için kendine bir yıl süre tanı. Kendini ve başkaları affetmesini bil.
•Ucuz araba kullan, ama alabileceğin engüzel evi al
•Adam gibi üç fıkra öğren.
•Her gün altı bardak suyunu içmeyi unutma.
•Ebeveynlerini, eşini ve çocukları eleştirmek istediğin zaman dilini ısır. 
•Kalem ve not defterini daima yanında taşı.
•Zaman ve kelimeleri boş yere harcama. İkisi de çok değerli.
 
Çok güzel bir yazı emeğinize sağlık ...

Ben hayatımda bir çoğunu uyguluyorum...

bir insanın kendi ile uğraşması kadar güzel bir şey yok kendi ile barışık insan yanlzlıkta çekmiyor..
 
Geri
Üst