Mutlu olabilmek için Öneriler

• Konbuyu başlatan Tülay
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Tülay tarafından oluşturulan Mutlu olabilmek için Öneriler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 15,042 kez görüntülenmiş, 56 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Mutlu olabilmek için Öneriler
Konbuyu başlatan Tülay
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan rosecan
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
7) Uzun zamandır kin beslediğiniz birisini affedin..

bunu hiç yapamadım kimseye kin beslemem ama kırıldıysam affedemiom dil affetsede kalp kırılmıstır bikere.. cizikleri kalıo tekrar hiç bişi olmamıs gibi güvenemem bidaha ki :-\

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
efsane-18 sende kendine göre haklısın ama affetmediğin zaman içinde kaldığı için bu duygu önceleri bastırılıyor sanraları ise acı veriyor.affettiğin zaman en büyük iyiliği bu yüzden kendine yapıyorsun aslında...

E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
GulsahToptas' Alıntı:
efsane-18 sende kendine göre haklısın ama affetmediğin zaman içinde kaldığı için bu duygu önceleri bastırılıyor sanraları ise acı veriyor.affettiğin zaman en büyük iyiliği bu yüzden kendine yapıyorsun aslında...
yok intikamımı alırım kin kalmıo sadece üzülüyorum üzüyorumda kabulenemiom sevdim insanların arkamdan vurmasına beni yalana dolana EN yakınlarım bunu yapıosa diom ama affedemiom işte bi garip bişi :-\ :-\ :-\

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Aza kanaat edin dicem kendimle çelişicem ama dedim bir kere mutlu iseniz daha mutlu olmaya çalışmak niye ?

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
yapılası şeyler...
tabi neyi nasıl gördüğümüz önemli bu noktada
bunlar beni sonuca yaklaştırır mı ?
belki  ;)
teşekkürler

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
YAŞAM İÇİN ÖNERİLER

Kepekli pirinçten çok ye.

İnsanlara beklediklerinden daha çok şey ver ve bunu zevk alarak yap.

En sevdiğin şiiri ezberle.

Dinlediğin her şeye inanma, sahip olduğun her şeyi harcama ve istediğin kadar uyuma.

'Seni seviyorum' dediğinde, cidden söyle.

Üzgünüm dediğinde, o kişinin gözlerinin içine bak.

Evlenmeden önce en az 6 ay nişanlı kal.

İlk bakışta aşka inan.

Başkalarının düşleriyle asla alay etme.

Tutkuyla ve derinden sev. Sonradan yara alabilirsin belki, ama hayatı komple yaşamanın tek yolu budur.

Anlaşmazlık durumlarında, dürüst ol.

Kimseyi kırma, hakaret etme.

İnsanları akrabalarına göre yargılama.

Yavaş konuş, ama hızlı düşün.

Biri sana, yanıt vermek istemediğin bir soru yöneltirse, gülümse ve en büyük aşkın ve en büyük başarıların daha büyük riskleri olduğunu hatırla.

Anneni ara.

Biri hapşırdığında 'çok yaşa' de.

Kaybettiğinde, ders al.

3 'S'yi unutma: Kendine Saygı; başkalarına Saygı; herşeyde Sorumluluk.

Küçük bir anlaşmazlığın büyük bir arkadaşlığı bozmasına izin verme.

Hata yaptığını farkettiğinde, onu hemen düzelt.

Telefona cevap verirken gülümse.Seni arayan kişi bunu sesinden anlayacaktır.

Konuşmaktan, sohbetten hoşlanan bir kadın/erkekle evlen. Yaşlandığınızda, konuşma yeteneğiniz her şeyden daha önemli olacak.

Biraz yalnız kal.

Değişikliklere kucak aç, ama değerlerini yitirme.

Suskunluğun, bazen, en iyi yanıt olduğunu unutma.

Daha çok kitap oku, daha az televizyon seyret.

İyi ve saygın bir hayat sür. İleride, yaşlandığında ve geçmişi hatırladığında, bir kez daha nasıl zevk aldığını göreceksin.

Allah`a güven ama arabanı kilitle. (Deveni bağla sonra tevekkül et).

Evde sevgi dolu bir atmosfer önemlidir.Huzurlu ve uyumlu bir ortam yaratmak için elinden geleni yap.

Sevdiklerinle anlaşmazlığa düştüğünde, o anki duruma önem ver.

Geçmişte çok yaşama.

Satırlar arasını oku.

Bildiklerini paylaş. Ölümsüzlüğü elde etmenin bir yoludur.

Gezegenimize karşı nazik ol.

Dua et. Duada, ölçülemeyecek bir güç saklıdır.·

Sana sevgi gösterisinde bulunan birini engelleme.

Başkalarının işine burnunu sokma.

Onu öperken gözlerini kapatmayan bir kadın/erkeğe güvenme.

Yılda bir kez hiç gitmediğin bir yere git.

Çok para kazanıyorsan eğer, hayattayken, başkalarına yardım et. Bu, Şansın sana verebileceği en büyük tatmindir. Unutma, istediklerini elde edememek, bazen büyük bir şanstır.

Bütün kuralları öğren, sonra bazılarına uyma.

İki insan arasındaki aşkın birbirine duydukları gereksinimden daha büyük olduğu ilişkinin, en iyi ilişki olduğunu unutma.

Başarını, onu elde etmek için vazgeçmek zorunda kaldığın şeylere bağlantılı olarak değerlendir...

R

roze

Çoğunu yapıyorum ama yapmadıkları da yapmaya çalışacağım. Tşkler ;)

R

roze

Korsan' Alıntı:
Aza kanaat edin dicem kendimle çelişicem ama dedim bir kere mutlu iseniz daha mutlu olmaya çalışmak niye ?

İnsan her zaman daha iyisini ister. Mutlu olmakta güzel ama, iyiyim harikayım süperim diyebilecek kadar mutlu olmak da güzeldir ;)

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
İşte size mutlu olmak için 11 adım...

11. Şükran duymak, önemli bir tutumdur.
Minnettar olmamız gereken çok şey vardır. Taksi şoförü sizi sağ salim eve getirdiği, aşçı güzel bir akşam yemeği pişirdiği ve temizlikçi camlarınızı temizlediği için şükretmelisiniz. Yine, postacı postanızı getirdiği, polis memuru yaşadığınız yerin güvenliğini sağladığı ve hayatta olduğunuz için şükretmelisiniz. Şükretmek için, elinizden geldiğince çok şey bulun.

10. Haberler, gerginlik yaratır.
Daha az haber alın. Bazı insanlar, günlük haber dozlarını almadan güne başlayamazlar. Bunu bir düşünün. Duyduğumuz ya da okuduğumuz haberlerin %99’u kötü haberdir. Güne kötü ve korkutucu haberlerle başlamak, mantıklı görünmüyor, değil mi?

9. Dinsel ya da tinsel bir bağlantı da önerilir.
Tinsel ya da dinsel bir grubun parçası olmak, bütün o şarkıları, ilahileri, ayinleri, duaları ve meditasyonları ile, iç huzurunu artırır.

8. Zamanınızı yönetin.
Zaman çok değerlidir ve boşa harcanamayacak kadar önemlidir. Zaman yönetimi, programlamayı, hedef belirlemeyi, planlamayı, yapılacaklar listeleri oluşturmayı ve önceliklendirmeyi içeren bir kurallar listesi olarak görülebilir. Bunlar, zaman yönetiminin temelleridir ve etkili bir kişisel zaman yönetimi becerisi geliştirir. Bu temel beceriler için daha da fazla ince ayar yapılabilir ve her bir becerinin ince noktaları dahil edilerek, arzu edilen sonuçlara ulaşmak için ekstra rezerve sahip olunabilir.

7. Her gün gülün, ama bolca gülün.
Bir fıkra mı duydunuz? Arkadaşlarınıza ya da ailenize anlatın. Dedikleri gibi, “Gülmek, en iyi ilaçtır.”

6. Kendinizi ifade edin
Duygularınızı, bağlılığınızı, dostluğunuzu ve tutkunuzu çevrenizdeki insanlara sağlıklı bir biçimde ifade edin. Büyük ihtimalle, hareketlerinize karşılık vereceklerdir. Birikmiş öfke ve hüsranlardan kurtulun; çünkü bunlar, sağlığınızı olumsuz etkiler. Aksine, bunları hiç kimseyi daha fazla incitmeyecek biçimde ifade etmenin yollarını bulun.

5. Çok çalışmak yerine akıllıca çalışmak, büyük bir kişisel tatmin sağlar.
İşlerimizi bitirme konusunda yetkili olduğumuzu düşündürür. Başarılar, hepimiz için gereklidir; bize değer duygusu yaşatır. Zamanınızı harcamanıza değeceğini hissettiğiniz şeyler üzerinde çalışın. Bunlar tamamlandığında kutlama yapmayı da unutmayın!

4. Öğrenmek, zevkli bir deneyimdir.
Her gün yeni birşey öğrenmeye çalışın. Öğrenmek, aynı zamanda ufkumuzu genişletir ve gelecekte bize daha fazla fırsat sunabilir.

3. Fiziksel egzersiz.
Normal ya da ağır tempoda koşun, yürüyün ve bedeninizin izin verdiği diğer şeyleri yapın. Yaşadığınızı hissedin.

2. Olumlu olumluyu çeker.
Yüksek ses, toksin ve tehlikeli yerler gibi olumsuz ögelere maruz kalmaktan kaçının.

Ve mutlu olmanın bir numaralı yolu:

1. KURTULUN, KURTULUN, KURTULUN!
Olumsuz duygu, düşünce ve alışkanlıklardan kurtulmak, her zaman mutlu olmanın bir numaralı anahtarıdır. Bunun çevresinde dolanan bir yol yoktur. Bunu tahmininizden daha hızlı ve kolay yapabilirsiniz.

Yukarıdakiler, mutlu olmak için her gün yapabileceğiniz birkaç basit şeydir.

Her zaman Abraham Lincoln’ün bilge sözlerini hatırlayın: “Çoğu insan, karar verdiği kadar mutludur.” Hemen şimdi sıkıntılardan kurtulmaya ve mutlu olmaya karar verin. Bunu yapabilirsiniz!

Yazar: Larry Crane
kaynak: marjinal.com.tr

Ö

ölüdeniz

Bu saydıklarınızı uygulamak maalesef imkansız bir şey  :-[ paylaşımınız için teşekkürler gözde hanım :)

B

Bülent

Teşekkürler Gözde.
Konuya eklediğin resim bile mutluluk verdi.  :)

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
ölüdeniz' Alıntı:
Bu saydıklarınızı uygulamak maalesef imkansız bir şey
olurmu hiç bir çoğu uygunalabilir şeyler
mesela eve toplu taşıma araçlarıyla gidiyorsak bir durak önce inip yürüyebiliriz
asansör yerine merdiven kullanabilirz
hergün fıkra dinleyebiliriz , anlatabiliriz
günlük plan yapabiliriz zamanı verimli kullanmak için
kolay şeyler, bunlar zor değil  ;)

Bülent' Alıntı:
Teşekkürler Gözde.
Konuya eklediğin resim bile mutluluk verdi.  :)

rica ederim  ::);)

K

Kristal

Uygulaması çok da zor olmayan öneriler.
Teşekkürler Gözde. :)

Ö

ölüdeniz

ama ben ne asansör kullanıyom nede halk otobüsüne biniyom nasıl olacak şimdi ;)