Mutlaka filme uyarlanmasını gerektiğini düşündüğünüz kitap hangisi ?

Filmi izleme,kitabı okuma fırsatı olmadı ama, filmin fragmanlarına baktıgımda gördüm ki, iki zıt kutuplu insanın birlikte kurdukları hayallerini gerçekleştirmek adına gösterdiği mücadeleyi öykülemiş... insanlarla fareler hiç bir zaman hayallerini gerçekleştiremezler... Diyede eklemişler..Sizce de öyle mi?

insanlarla fareler hiç bir zaman hayallerini gerçekleştiremezler.demiştin onu dedim :)

elif şafak(baba ve piç) uzun zaman oldu bu kitabı okuyalı fakat hala aklımda ve bu kitabın filme uyarlanışı bence enteresan olurdu

Kitapların filme uyarlanmasına seyrettiğim de uğradığım hayalkırıklıklarını düşününce karşı çıkıyorum ama mutlaka filme uyarlanması gerekiyorsa bence Nedim GÜRSEL'in " Allah'ın Kızları " adlı romanı olmalı diye düşünüyorum. Çok değişik bir anlatım tarzı ve ilginç bir bakış açısı var. Güzel bir film konusu olur diye düşünüyorum.

Kemal TAHİR'in Devlet Ana adlı Romanı bana göre mutlaka filme çevrilmelidir. Ecevit hükümeti döneminde bir deneme olmuş ancak Kemal TAHİR hayatta olmadığından kendi adına kurulmuş vakfın başkanı olan şahıs (aynı zamanda kendisi hayatta iken yazarın muhasebecisi imiş) film bütçesinin yüzde onluk bir kısmını telif hakkı olarak istediğinden bu güzel eser maalesef filme çekilememiş.

Canan Tan'ın " Yüreğim Seni Çok Sevdi" si uyarlanablir.. kitabın içeriğe bozulmazsa çok güzle bi film olabilr.. tabi ki birde  İskender Palanın Katre-i Matem i...   hollywood da film çalışmalarına başlanmış.. okumanızı tavsiye edebilirim

Ben  kitapların filmee uyarlanması taraftarı değilim hem de hiç çünkü kitabı okuyan kendince yaşamıştır o olayları ve filmi izleyince aynı şeyleri görmek ister kii bu olmuyor sonuç çok büyük bir hayal kırıklığı oluyor örneğin ben dan brow nun melekler ve şeytanlar kitabının filme uyarlanacağını duyunca çok sevinmiştim aylarca filmin vizyona girmesini bekledim ama şu anda keşke izlemeseydim diyorum...

aslında filme UYARLAYABİLSELER  kitap merakı uyanabilir toplumda..  merak faktörü devreye girer kitaba karşı..  ancak aylinyılmaz arkadaşımın dediği gibi kitabı bozmasalar keşke...

çok güzel beyendim paylaşımını aziz pirim ;D

nede olsa bende hayalperest birisiyim ;D ;D ;D ;D

azizim siz bi kitap yazın bende burada o kitabı dizi/film olarak yapsınlar diyecem yeminle ;D ;D ;D ;D

Geri