Mümkünse 35 yaşından önce evlenin:)

beyazdilekce

Kullanıcı
Evlilikte en uyumlu dönem ilk 5 yıl. Beşinci yıldan sonra ise uyumsuzluk ortaya çıkıyor. Kişilikler oturduğu içinse 35 yaşından sonra yapılan evlilikler uyumsuz oluyor...

Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu'nun Hacettepe Üniversitesi'nde görevli 413 evli personel ve eşleri üzerinde yaptırdığı, "Evlilikte Eşler Arasındaki Uyum" araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Doç. Dr. Arzu Şener ve Prof. Dr. Günsel Terzioğlu tarafından yapılan araştırmanın sonuçları şöyle:

Evliliğin ilk 5 yılında uyum en üst safhada. Daha sonra azalmaya başlıyor. 20'nci yıla girene kadar çiftler arasındaki uyum azalıyor, ancak 21 yıldan sonra uyum tekrar artıyor. Uyumun 6-10 yıllık evli olan gruptan itibaren azalmaya başlaması; ailelerin genişleme dönemine girmesiyle ekonomik ve psiko-sosyal sorumlulukların artması veya evliliğin monotonlaşması gibi nedenlerden kaynaklanıyor.

Erken evlilikler henüz kişilerin zevkleri, idealleri, standart ve amaçları şekil almadan, hayat felsefeleri, değerleri kararlılık kazanmadan kurulduğundan bu evlilikler sağlıklı olmuyor, eşlerin kaliteli ilişki ve iletişim kuramayacakları ihtimali ortaya çıkıyor. Evlilikte uyumun en düşük olduğu grup evlilik yaşı 15-19 olanlar. Kadınlar arasında evliliğini 20 ve üzeri yaşlarda gerçekleştirenler, erkeklerde 30-34 yaş grubunda yapanlar diğerlerine göre daha uyumlu çift oluyorlar.

Erkekler kadınlara göre, 'daha uyumlu ilişki yaşıyorum' diyor ve ilişki kalitesini daha iyi bulduğunu belirtiyor. Bu durum, aile içi ilişkilerin yapısından, kadınların aile içindeki statüsünden, evlilikteki beklentilerinin erkeklerden farklı olmasından, ayrıca kadınların evlilikteki sorunları erkeklere göre daha fazla önemsemelerinden kaynaklanıyor.

Gerek kadın, gerekse erkekler arasında ailenin toplam aylık geliri arttıkça evlilik uyumu da artıyor.

21 yıl ve daha uzun süredir evli olanlarda uyumun artması ise çocuklara ilişkin sorumlulukların azalması, düzenli ve oturmuş bir aileye kavuşmuş olma, iletişim ve paylaşım deneyimleri ile hatalara olan hoşgörülerin artması, hedef ve tutumların zamanla birbirine yaklaşmasından kaynaklanıyor. 35'ten sonra kişilikler şekillendiği için ortak bir hayat felsefesi geliştirmek zor görünüyor.

Evlenecek kişiler karşısındaki insanı iyi tanımalı.evlilikte sevgi kadar uyumda önemlidir.sonuçta bir ömür boyu beraber olacakları bir başlangıca imza atacaklar..

Gerek kadın, gerekse erkekler arasında ailenin toplam aylık geliri arttıkça evlilik uyumu da artıyor.

Demek ki iki gönül bir olunca,samanlık seyran olmuyor maddiyatta işin en etken maddesi oalrak karşımıza çıkıyormuş :)

uyumun en düşük olduğu gruba girmiş olsamda,uyumu bir nevi ilerki yıllarda rayına otutturabildiğimiz için treni kaçırmamış gurupta olmanın verdiği hazla ilerliyoruz:)

Su Perisi' Alıntı:

Demek ki iki gönül bir olunca,samanlık seyran olmuyor maddiyatta işin en etken maddesi oalrak karşımıza çıkıyormuş :)

E doğru vesselam.. Lakin öyle olmasımı gerekir,evliliğin maddi uyuma ihtiyacı varsa,ne derece özgün bir kurumdur diye bir sürü soru gelebilir akıllara..
Ama hepsinin cevabı kısmen verilebilir.. İşaret edilen uyumun dışındaki evlilikler pek bi azalmıştır.. Özellikle günümüzde..

Hımm.. Mantıklı geldi bana. Küçük yaşta insanın kişiliği, istekleri, standartları tam oturmadığı ve bunları sonraları keşfettiği için o yaşlardaki evlilik sorunlar yaratabilir.

Ayrıca iki gönül bir olunca samanlık seyran olmaz fikrine de katılıyorum. O kadar boğuşmanın arasında aşkın, sevginin eskisi kadar olmayacağına inanıyorum.

Güzeldi, teşekkürler.

35 mi? 
İyi iyi, daha çok vaktim varmış, özgürce yaşam için!
:) :) güzel
Bir ara anket yapılmıştı.Görücü usulü ile evlenenler ve bir kaç sene flört ettikten sorna evelenenler arasında.
Sonuç;Görücü usulü ile evlenenler,flört ederek evlenenlere göre daha mutlu bir evlilik hayatı geçiriyorlarmış.Bu anketin sonucunu bende doğruluyorum çünkü,flört eden çiftler evliliğin ilk yıllarında yaşayacakları samimi duygu düşünce söz,davranışları flört aşamasında yaşıyorlar ve evlendikten sonraki dönemlere pek birşeyler kalmıyor ve ilerleyen dönemlerde sıkıntılar başlıyor.

Geri