mrb yardım lütfen!....

muhasebeci_murat

Kullanıcı
arkadaşlar bana yardım edin sıkıntım öz güven kaybım var hemde çok neye el atsam kuruyor....buda bana olumsuz dönüyor doğal olarak.. her seferinde yıkılmaktan açıkcası bıktım...ne konuda olursa olsun herhangi birşeye başlamaya niyetlensem sonunda nasıl olsa buda patlayacak die vazgeçiyorum.. okulumu uzatmış bir üniversite öğrencisiyim...ve çevremin yargılamalarından bıktım kafama herşeyi çok takmaya başladım saplantı haline geldi.. kişisel gelişim kitapları okuyorum ama bir iki sendir bir faydasını göremedim... lütfen yardım edin bu sorunu nasıl atlatacağım....

Merhabalar kişisel gelişim kitaplarında yazanları uyguladınız mı, harekete geçmeden olmuyor, özgüven eksikliğiniz sizce neden kaynaklanıyor?

bulunduğum ortama uygulamaya çalıştım ama pek tutmadı...sebeb olarak şöle yazayım:

ben okulunu 7 yılına uzatmış bir üniversite öğrencisiyim...çocukluğumdan üniversite yıllarına kadar aile baskısı altında yetiştim. üniversitenin ilk yıllarında bile bu baskıyı hissedebiliyordum.. ekonomik olarak orta halli bir ailem var... ama sosyal hayt açısından hiç yardımı olmayan bir aile... çevre ne der düşüncesini benimsemiş bir aile... doğal olarak asosyal yetişmiş bir ben..ailemin hem baskısı yüzünden hemde ekonomik anlamda kısıtlamalrı yüzünden sosyal ortamlara hiç giremedim..bu yüzden arkadaşlarım oluyordu ama ortak bişey paylaşamadığım için genelde selamlaşmadan ileri gitmiyordu.dostlarım oluyordu.. ve hala o dostluklarım sürüyor.. ama onlar şuanda hayat evrelerinin çoğunu tamamlamış hayat mücadelesi içine girmiş durumdalar. gerçek dost oldukları için hala yanımdalar.. ama pek faydaları olduğu söylenemez çünkü yeterince sorumlulukları var...bu aşırı ilgi ve sevgisizlik arkadaşım yoksa sevgilim olsuna döndü.... ama karşıma çıkan bir kaç kişide benden yararlanmaya çalışan kişiler oldu özellikle ekonomik anlamda.. yada aşırı sorunları olan insanlar oldu tabi bunlarda beni olumsuz etkiledi... şimdi bir işde çalışıyorum ama bu sorunlarım hala devam ediyor... özgüvenim hiç yok...neye el atsam kuruyor. yada birşeye başlamak istesemde nasıl olsa oda olmaycak die vazgeçiyorum...beni anlayan toplayacak ciddi manada bir insn olsun istedim çünkü arkadaşlar beklenti içinde oluyor hep..bunu aileme açtım onlarsa bana okulu bitir askerliği yap vs vs devam ettiler...ama ben sorunlarım yüzünden ders çalışımıyorum hep düşünce içindeyim takıntı haline geldi...merak ettiğiniz şeyler varsa ilave ederim. lütfen ne yapmam gerekiyor yardım edin...[/SIZE][/SIZE]

Neden yaptığınız işte başarısız olacağınızı düşünüyorsunuz, bundan öncekilerde başarısız mı oldunuz, özgüveniniz bu yüzden mi düşük? Başarının en önemki şartlarından bir tanesi özgüvendir, eğer özgüveninizde problem yaşıyorsanız bir psk. uzmanına gidin ilaç yazsın kullanın, ben şu an kullanıyorum faydasını görüyorum.
  Yanınızdaki arkadaşlarınıza derdinizi anlatmayı deneyin, onlarla sohbet etmek size iyi gelmiyor mu? Benim yanımda bir tane bile arkadaşım yok ona rağmen özgüven kazanmaya çalışıyorum, siz arkadaşlarınızı değerlendirin derim.

daha önce ilaç kullandım...anlattığım gibi devamlı başarısızlık içine girmekten korkuyorum arkadaşlarım dediğim insanlara çok anlatıyorum ama takma kafana cevabı oluyor

Başarısız mı oluyorsunki, başarısızlıktan korkuyorsun doktora gitmeyi düşünmüyor musun?

doktora gittim... yaklaşık 2 yıl boyunca... ama bu sektörde özel olmadımı olmuyor sanırım.. devlat hastanelerinde... 5 dakikada ilaç yazıp yolluyor...şimdiye kadar başarısız oldum...hayatımda hep başarısızlık yoktu ama genel anlamda hep vardı...

işte bende bunu merak ediyorum neden böyle düşünüyorum bu düşüncelerden nasıl kurtulabilirim...gerçekten yapmak istediğim şey onu bilmiyorum...

Sosyal ortamlara girmeyle bir iş yapıp onu başarmayla özgüven kazanılabilir. Muhasebe sektörü çok başka meslekte tecrüben varsa değiştir mutsuz olman belki mesleğinle ilgili olabilir, mesleğini isteyerek mi yapıyorsun. Bir ara ymm bürosunda çalışıyordum, muhasebeciliğin ne kadar stresli olduğunu biliyorum.

okulum bitmediği için farklı bir sektöre eğilmek zor... çalıştığım yer sıkıntımı yok etmek içindi kuzenimin ynındayım işi öğrenmek maksadı ile bi anlamdada..İş çok stersli evet

ismim murat 27 yaşındayım...sorunlarıma ışık olmanızı istiyorum... ben okulunu 7 yılına uzatmış bir üniversite öğrencisiyim...çocukluğumdan üniversite yıllarına kadar aile baskısı altında yetiştim. üniversitenin ilk yıllarında bile bu baskıyı hissedebiliyordum.. ekonomik olarak orta halli bir ailem var... ama sosyal hayt açısından hiç yardımı olmayan bir aile... çevre ne der düşüncesini benimsemiş bir aile... doğal olarak asosyal yetişmiş bir ben..ailemin hem baskısı yüzünden hemde ekonomik anlamda kısıtlamalrı yüzünden sosyal ortamlara hiç giremedim..bu yüzden arkadaşlarım oluyordu ama ortak bişey paylaşamadığım için genelde selamlaşmadan ileri gitmiyordu.dostlarım oluyordu.. ve hala o dostluklarım sürüyor.. ama onlar şuanda hayat evrelerinin çoğunu tamamlamış hayat mücadelesi içine girmiş durumdalar. gerçek dost oldukları için hala yanımdalar.. ama pek faydaları olduğu söylenemez çünkü yeterince sorumlulukları var...bu aşırı ilgi ve sevgisizlik arkadaşım yoksa sevgilim olsuna döndü.... ama karşıma çıkan bir kaç kişide benden yararlanmaya çalışan kişiler oldu özellikle ekonomik anlamda.. yada aşırı sorunları olan insanlar oldu tabi bunlarda beni olumsuz etkiledi... şimdi bir işde çalışıyorum ama bu sorunlarım hala devam ediyor... özgüvenim hiç yok...neye el atsam kuruyor. yada birşeye başlamak istesemde nasıl olsa oda olmaycak die vazgeçiyorum...beni anlayan toplayacak ciddi manada bir insn olsun istedim çünkü arkadaşlar beklenti içinde oluyor hep..bunu aileme açtım onlarsa bana okulu bitir askerliği yap vs vs devam ettiler...ama ben sorunlarım yüzünden ders çalışımıyorum hep düşünce içindeyim takıntı haline geldi...merak ettiğiniz şeyler varsa ilave ederim. lütfen ne yapmam gerekiyor yardım edin...[/size]

merhaba arkadaşım selamlar öncelikle..
özgüven kaybının olduğunu bunuda yaşadığın olumsuz tecrübelerden kaynaklandığını anlatmak istemişsin sanırım.. şunu yan bilgi olarak herzaman cepte bulundurmalıyız ki oda şu: ne yaparsak yapalım sonuç olumsuz da olsa bize öğrettiği bir şeyi mutlaka olacaktır. hayatta bazı şeyler açıp kitaptan öğrenilemiyor ki. bazı şeyleri deneme yanılma öğreniyoruz. kaybettiğin zaman, kaybettiğini düşündüğün an olacaktır. onun için başlamaktan vazgeçtiğin ve ertelediğin şeylerin hemen peşine düşmeye başla:)

yaşam çok değerli ve bizlerde kendimize verdiğimiz değer kadar değerliyiz. başkaları umrunda olmasın demiyorum. ama sana yön vermelerine izin verecek kadar güçsüzleşirsen onlarında seni yargılamalarına dolaylı olarak izin vermiş olursun.
ne durumda olursak olalım hayata olumlu gözlerle bakmayı başarmamız gerekiyor. çözüm yolları aramaktansa şikayetlenmenini de hiç bi anlamı yok. faydası da yok.bu çözüm yolunu da senden başka birisi bulamaz sanırım. kendin için düşünmeli ve uğraşmalısın.

kendine iyi bak;)

Merhaba;
İşe önce kendinizi sevmekle başlayın.
Sizi çok iyi anlıyorum, yaşadıklarınız benzirini bende yaşadım(yaşıyorum).Başkıcı bi aile....vs vs
Bide kişisel gelişim kitapları okuyun,Özellikle Mümin Sekman.
İlk başlarda ümitsizleneceksinzi,başaramıyacağınızı düşünerek ümitsizliğe kapılacaksınız ama yılmayın.
Sizi anlayan yoksa alın kağıt-kalem elinize yazın canınızı sıkan şeyleri falan...Sonra istersenizn saklayın,isterseniz yakın,yırtın.
Benim defterim vardı arada okuyodum neler yaşadığımı görüp motive oluyodum.
Kendinize vakit ayırın,kişisel bakımızı ihmal etmeyin,her zaman bakımlı olun buda size yardımcı olacaktır.
Başarılı insanların insanların hayat hikayelerini okuyun buda sizi motive edecektir.Sosyal olun hata yapmaktan çekinmeyin ''hatasız kul olmaz'' bunu unutmayın.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar sonra tekrar yazarım.Son olarak bi kaç kitap tavsiye edeyim,kitapları okuyun ama sadece okumakla kalmayın lütfen okuduklarınızı uygulayın ne olursa olsun.''Limitsiziniz,Herşey seninle başlar,Ya bir yol bul ya bir yol aç ya da yoldan çekil''
Başarılar diliyorum :)

Sizde bi kitap daha tavsiye ediyim ben şimdi okuyorum ve çok güzel
Sen Ölünce Kim Ağlar
Robın sharma

Geri