Motivasyon Hikayesi : Rekabet Duygusu Önemlidir

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Motivasyon Hikayesi : Rekabet Duygusu Önemlidir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 908 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Motivasyon Hikayesi : Rekabet Duygusu Önemlidir
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeryaDer
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Motivasyon hikayesi kişi etkileyen, harekete geçiren önemli tekniklerden biridir. Hele ki iyi anlatılmış bir hikaye bazen arzu edilenden daha öteye de taşıyabilir sonucu. Başarı hikayesine geçmeden önce başarıya götüren birçok sebebin olduğunu yeniden hatırlatmak istiyorum.

Motivasyonumuzun mutlaka önemli olduğunu ancak başarıyı yakalamak için planlamanın, ısrar etmenin, akılcı olmanın, rekabetten ve tabi ki başarısızlıklar elzemdir.

Motivasyon Hikayesi
Motivasyon hikayeleri için daha önce yazdığımız birçok yazıyı bu adresten ulaşabilirsiniz. Hepsinin birbirinden farklı duyguyu tetiklediğini unutmayalım.

Başarı için Rekabet Duygusu
Rekabet duygusu sizi konfor alanınızın dışına çıkarır. Cesaret göstermek, kendini geliştirmek sizi bir adım öteye götürecek kavramlardır. Rekabetin öğrenmeyi, disiplini, konsantrasyonu ve beraberinde gelişimi getirdiğini hatırlayalım.
Motivasyon Hikayesi - Başarı ve Rekabet Duygusu


Başarı ve Motivasyon Hikayesi
Ünlü bir iş adamı, bir gün çelik işleyen fabrikalarından birini denetliyordu, fabrikasından yeterince verim alamadığını düşünüyordu, bunun nedenini ustabaşına sordu:

– Ustabaşı, sen becerikli birisin neden fabrikadan yeterince verim alamıyoruz?

Ustabaşı cevap vermiş:
– Patron, bütün işçilere göz açtırmadım, çok çalıştırdım az çalışırlarsa işten atmakla dahi tehdit ettim. Fakat yeterince verim alamadık.

İş adamı fabrikadaki işçilerden birine sordu:
– Bugün kaç ton çelik işlediniz?
– On iki

İş adamı fabrikanın görünen bir yerine büyükçe 12 yazdı ve çıkıp gitti. Gece vardiyasının işçileri geldiklerinde 12 rakamı ne anlama geliyor diye sordular. Gündüz vardiyası işçileri de:

– Patron bugün bize kaç ton çelik işlediğimizi sordu, 12 ton diye cevap verdik, buraya 12 yazdı ve gitti.

Ertesi gün iş adamı tekrar fabrikaya geldi. Yazdığı 12 rakamı silinmiş ve yerine 15 yazılmıştı. Gündüz vardiyası işçileri geldiklerinde 15 yazısını gördüler. Gece vardiyası işçileri daha iyi iş çıkarmıştı.

Gece vardiyası işçilerinden daha üstün olduklarını ispat etmek için büyük bir gayretle çalıştılar ve yere 18 yazdılar. Kısa sürede fabrikanın verimi o civardaki bütün fabrikaları geçti.
#Nasıl olduğunu iş adamı şöyle açıkladı:

“Daha verimli olmak için şirket içinde rekabet hissi uyandırılmalıdır. Amaç çalışanları daha çok çalışmaya sevk etmek yerine birbirlerine üstün gelmeye teşvik etmektir. Üstün gelme hissi, insanların ruhunu coşturur. Hayatta başarıyı yakalayan her insanı mutlu eden; başarılı olduğu, üstün geldiğini düşündüğü işi yapmaktır. Çünkü bu başarı ile kendisini ifade etme imkanı bulur, kendisini değerli ve üstün hisseder. Bu sebepledir ki, bir oturuşta yüz tane hamburger yeme, elli bardak içki içme gibi manasız yarışmalar yapılır. İnsanları motive eden; üstün gelmek, değerini göstermek isteğidir. Bu nedenle insanlar üstün geleceklerini düşündükleri, kendi becerilerini ortaya çıkarabilecekleri işler için teşvik edilmelidir.”

Hayat devam ediyorken en zor ve en ağır işlerde çalışan insanlar hangi duygu sebebiyle bu işlerde çalışmaya devam ediyorlar.

En büyük motivasyon başarılı olma isteğidir.

Kaynak : kendinigelistir.com
 
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra atamayı beklemeyip özel bir sigorta şirketine başvurdum. Sordukları soru sizce başarı nedir olmuştu? Bu sektör için başarı rekabet demiştim.
çünkü rekabet başarıyı getirir diye düşünüyorumla açıklamamı devam ettirmiştim. Bir ay içinde atamam olmuştu. verdiğim bu cevaptan dolayı sigorta şirketi sürekli aramış işe kabul ettiklerini ve çok etkilendiklerini söylemişlerdi.
Kesinlikle katiliyorum ve sağlığı koruyarak yapilmali bu.
 
Üst