Mevsim geçişlerinde hastalanmamak için harika bir tarif

  • Konbuyu başlatan DeryaDer
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde DeryaDer tarafından oluşturulan Mevsim geçişlerinde hastalanmamak için harika bir tarif başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,534 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Mevsim geçişlerinde hastalanmamak için harika bir tarif
Konbuyu başlatan DeryaDer
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeryaDer
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Yeni bir mevsime geçmemize birkaç gün kala yıllardır uyguladığım aileme yakınlarıma arkadaşlarıma önerdiğim ve birçok kişininde fayda gördüğü bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Ayvanın faydaları son günlerde anlatılmakla saymakla bitmiyor. Ayva'dan kutsal kitabımızda da bahsedilmektedir.
Bundan dolayı ayvanın faydalarını sizler elbetteki biliyorsunuz.

Tarifi uygulamak için gerekli olanlar : Ayva, nar çiçeği ve kabuk tarçın

Kalın bir dilim ayvayı birkaç ufak parçaya böldükten sonra cevze, ufak bir tencere tabi bu sizin isteğinize bağlı iki bardak suyla birlikte ocağa koyun. Ayva kokusunu verdikten sonra kabuk tarçını ilave edin birkaç dakika kaynadıktan sonra son aşamada bir tatlı kaşığı nar çiçeğinizi karışıma döktükten sonra 5 dk demlenmesini bekleyin. Süzgeçten geçirdikten sonra içebilirsiniz. Dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz.

Üst solunum yolunuzun açılmasına sürekli faranjitle mücadele ediyorsanız rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Ancak akşam geç saatlerde tüketmenizi tavsiye etmiyorum. Uykunuzun kaçmasına sebep olabilir. Tercihiniz sabah saatleri olursa gün içinde yorgunluk ve halsizlik hissetmenizi engelleyecektir.

Mide rahatsızlığı olanların nar çiçeğinin ölçüsü azaltmalarını da ayrıca tavsiye ederim.


(Kabuk tarçın alırken üzerinin küf görünümlü olmamasına dikkat edin lütfen fayda yerine zarar görmeyin eğer gözünüzden kaçmışsa bir bıçak yardımıyla küfü temizleyerek tüketiniz. Nar çiçeğini ve diğer bitkileri soğuk sudan geçirdikten sonra sıcak suya ilave ediniz.)
 
Üst