![DeryaDer](/data/avatars/m/13/13449.jpg?1588357684)
DeryaDer
Derya Karacan
Moderatör
Yeni bir mevsime geçmemize birkaç gün kala yıllardır uyguladığım aileme yakınlarıma arkadaşlarıma önerdiğim ve birçok kişininde fayda gördüğü bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Ayvanın faydaları son günlerde anlatılmakla saymakla bitmiyor. Ayva'dan kutsal kitabımızda da bahsedilmektedir.
Bundan dolayı ayvanın faydalarını sizler elbetteki biliyorsunuz.
Tarifi uygulamak için gerekli olanlar : Ayva, nar çiçeği ve kabuk tarçın
Kalın bir dilim ayvayı birkaç ufak parçaya böldükten sonra cevze, ufak bir tencere tabi bu sizin isteğinize bağlı iki bardak suyla birlikte ocağa koyun. Ayva kokusunu verdikten sonra kabuk tarçını ilave edin birkaç dakika kaynadıktan sonra son aşamada bir tatlı kaşığı nar çiçeğinizi karışıma döktükten sonra 5 dk demlenmesini bekleyin. Süzgeçten geçirdikten sonra içebilirsiniz. Dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz.
Üst solunum yolunuzun açılmasına sürekli faranjitle mücadele ediyorsanız rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
Ancak akşam geç saatlerde tüketmenizi tavsiye etmiyorum. Uykunuzun kaçmasına sebep olabilir. Tercihiniz sabah saatleri olursa gün içinde yorgunluk ve halsizlik hissetmenizi engelleyecektir.
Mide rahatsızlığı olanların nar çiçeğinin ölçüsü azaltmalarını da ayrıca tavsiye ederim.
(Kabuk tarçın alırken üzerinin küf görünümlü olmamasına dikkat edin lütfen fayda yerine zarar görmeyin eğer gözünüzden kaçmışsa bir bıçak yardımıyla küfü temizleyerek tüketiniz. Nar çiçeğini ve diğer bitkileri soğuk sudan geçirdikten sonra sıcak suya ilave ediniz.)
Ayvanın faydaları son günlerde anlatılmakla saymakla bitmiyor. Ayva'dan kutsal kitabımızda da bahsedilmektedir.
Bundan dolayı ayvanın faydalarını sizler elbetteki biliyorsunuz.
Tarifi uygulamak için gerekli olanlar : Ayva, nar çiçeği ve kabuk tarçın
Kalın bir dilim ayvayı birkaç ufak parçaya böldükten sonra cevze, ufak bir tencere tabi bu sizin isteğinize bağlı iki bardak suyla birlikte ocağa koyun. Ayva kokusunu verdikten sonra kabuk tarçını ilave edin birkaç dakika kaynadıktan sonra son aşamada bir tatlı kaşığı nar çiçeğinizi karışıma döktükten sonra 5 dk demlenmesini bekleyin. Süzgeçten geçirdikten sonra içebilirsiniz. Dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz.
Üst solunum yolunuzun açılmasına sürekli faranjitle mücadele ediyorsanız rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
Ancak akşam geç saatlerde tüketmenizi tavsiye etmiyorum. Uykunuzun kaçmasına sebep olabilir. Tercihiniz sabah saatleri olursa gün içinde yorgunluk ve halsizlik hissetmenizi engelleyecektir.
Mide rahatsızlığı olanların nar çiçeğinin ölçüsü azaltmalarını da ayrıca tavsiye ederim.
(Kabuk tarçın alırken üzerinin küf görünümlü olmamasına dikkat edin lütfen fayda yerine zarar görmeyin eğer gözünüzden kaçmışsa bir bıçak yardımıyla küfü temizleyerek tüketiniz. Nar çiçeğini ve diğer bitkileri soğuk sudan geçirdikten sonra sıcak suya ilave ediniz.)