MATEMATİK BÖLÜMÜ OKUYAN BİRİNİN İŞ İMKANI HANGİ SEVİYEDEDİR SİZCE?VE İŞ SAHASI?

• Konbuyu başlatan uğur akkaya
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mesleğiniz kategorisinde uğur akkaya tarafından oluşturulan MATEMATİK BÖLÜMÜ OKUYAN BİRİNİN İŞ İMKANI HANGİ SEVİYEDEDİR SİZCE?VE İŞ SAHASI? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 91,775 kez görüntülenmiş, 25 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mesleğiniz
Konu Başlığı MATEMATİK BÖLÜMÜ OKUYAN BİRİNİN İŞ İMKANI HANGİ SEVİYEDEDİR SİZCE?VE İŞ SAHASI?
Konbuyu başlatan uğur akkaya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan alper57
T

TrigonometRi

Kullanıcı
15 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
şimdi sana iki farklı yaşam yazacağım.  :)

amcamın çalıştığı yerde matematik mezunu bir kız var. orada sekreterlik yapıyor. ikincisi de, başka bir kız daha var o da matematik mezunu. sadece özel ders vererek mis gibi para kazanıyor. bunun gibi işte :) sanırım biraz çevre ve şansa bakıyor. bunlar dışında diğer arkadaşların dedikleri gibi yazılım sektörü, dershanecilik sektörü alternatif olabilir.

U

uğur akkaya

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
manisa
2. sınıfın ortasındayım,ne olursa olsun matematik okumak çok güzel hayatın anlamı matematik bence...
bu arada rotamı belirledim bankacılık sektörü;hem bana hem bölümüme uygun hepinize teşekkürler ;)

S

sevdags

Kullanıcı
30 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
dershanede etüt öğretmenliğinden başarılı olursan kesinlikle iyi para kazanabilirsiniz bizim öğretmenlerimiz emek verip karsılıgını alabiliyorlar ki sayısal anlamda hiç bir zaman vazgecilmez bi bölüm :)

S

seda_

Kullanıcı
28 May 2010
En iyi cevaplar
0
0
Kırklareli
Merhabalar...
Ben bu sene Öss'ye hazırlanıyorum. Haziran'da da son sınavlarımı olup sonuçların açıklanmasını ve tercih dönemini bekleyeceğim. Uzun zamandır hayalim Matematik Öğretmeni olmaktı. Fakat dershanedeki öğretmenim Eğitim Fakültesinde okumamamı eğer okuyacaksam bölüm okumamı söyledi. Ben de araştırmaya başladım. Bölüm okuduğumuz zaman eğer üniversitede imkan varsa belirli ortalamanın üstündeki öğrenciler istedikleri takdirde formasyon alabiliyorlarmış. Sizce hangisi tercih etmeliyim? Bölüm mü okumalıyım? Yoksa öğretmenlik mi? Öğretmenlik veya bölümde okuyanlar yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum.

Teşekkürler...

M

meneleus

Kullanıcı
12 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
Yıllar önce okulu bitirdiğimde ( 1984 ) neler yapabileceğime baktım ve uzun yıllar özel sektörde farklı iş kolarında çalıştım. Bu süre zarfında matematik okumanın çok faydasını gördüm. Daha sonra öğretmenlik mesleğine döndüm ve şu an işimden çok memnunum. Bölümümü isteyerek seçmiştim ve zevkle de okumuşdum. O  yıllar güzeldi ve anılarda kaldı. Ama tadı hala damağımda. Eğer ideallerin var ise bunu başkalarının uğruna değiştirme derim. Çünkü yaşam senin ve sana yön vermeye çalışanlar bir süre sonra yanında olmayabiliyorlar. Aklında, gönlünde ve kafanda ne varsa onu oku pişman olmazsın diyorum. Sana mesleğini severek yapan bir matematikçiden naçizane tavsiyeler.

A

alper57

Kullanıcı
20 May 2011
En iyi cevaplar
0
0
ankara
Arkadaşlar çeşitli yorumlar yazmışlar,10yıllık dersaneci olarak bunlara katılmam mümkün değil.
Ankara dersane piyasasını avucumun içi gibi bilirim.Sakın bulaşmayın derim,(Ankara geneli yansıtabiir.)
Matematik deyince akla ilk gelen sektör dersanecilik oluyor ister istemez,çünkü iş imkanı çok çok kısıtlı,devlet kurumlarından girebileceğiniz (A kadro) 4,5 yer var buralara girmek için son derece iyi yani donanımlı olmalısınız.Öğretmen atama durumunu zaten biliyorsunuz.Konuyla ilgili inanın saatlerce konuşabilirim fakat kısa bir yaşanmış olayla yazımı noktalıyorum.
Geçenlerde arkadaşlarımızdan birisi kız istemeye gidiyor,kızın babası oğlumuz ne iş yapar diye soruyor,erkek tarafı dersaneci diyor,matematik öğretmeni,,malesef kız babası diyor ki bende dersaneciye verecek kız yok.olay bu kadar vahimdir kesinlikle dersaneye bulaşmayın arkadaşlar.Mümkünsede Matematik tercih bile etmeyin.