MANTIK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kewser01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kewser01

Kullanıcı
Öğrenciler o yılın ders programlarında yeni bir ders olduğunu farkederler. Dersin adı ’Mantık’tır ve derse yaşlıca bir profesör girecektir.
Nihayet, ilk mantık dersi başlar. Çocuklardan biri söz hakkı isteyerek:
”Sayın profesör, mantık bize ne öğretir? Lütfen her şeyden önce bunu anlatır mısız?” ricasında bulunur.
Profesör, kendisine merak ve şüpheyle bakan talebelerine:
”Mantık dersinin insanların düşüncesine yaptığı etkiyi açıklamak biraz güçtür. Onun için bunu sizlere bir örnekle açıklamak istiyorum” der.
”Farzedin ki, maden ocağından iki insan çıkıyor: Birisinin üzeri tertemiz, diğerininki ise kömür karası içinde... Bunlardan hangisinin yıkanması lâzımdır?”
Öğrenciler, hiç tereddüt etmeden:
”Elbette, kirlisi!” diye cevap verirler.
Profesör, tebessüm ederek:
”İşte evlatlarım” der, ”Mantık bu soruya cevap vermeden önce şunu sorar: ’Nasıl olur da bir maden ocağından çıkan iki kişiden birinin üzeri tertemiz iken diğerininki kirli olabiliyor?

uzun bır zamandan sonra ilk defa gırdım ve kendıme ait o kadar yazı varken sadece bunu bulabıldım sıtede ben gırmeyeli baya bir degişim olmuş,kim yapmıssa ellerine sağlık ;)

Aynen her zaman mantık.
Ama her zaman sadece belli konularda yada durumlarda değil.
Güzel konu teşekkürler.

hikayenin sonuna gelmeden benimde aklımdan geçen soru buydu.adam nasıl tertemiz olarak maden ocağından çıktı?
güzel bir hikaye.teşekkürler

Geri