LÜTFEN BAKIN...!!!

BEN KENDİMİ OLDUĞUM GİBİ KABUL EDİYORUM,onaylıyorum,seviyorum ve tüm SEVGİMLE Özgür bırakıyorum.
Herkesi olduğu gibi kabul ediyorum,onaylıyorum,seviyorum ve tüm SEVGİMLE Özgür bırakıyorum.
Telkinlerini günün her saatinde ezbere şarkı gibi/duva gibi tekrarlamak;
Öncelikle ŞÜKREDERİM hiç yoktan var olduğum için,onun bendeki ÖZÜNE şükrederim,Beni ÖZENE BEZENE yarattığı ve akıl verdiği için,Alemlerde hiç bir canlıya vermediği SEÇME özgürlüğünü bana verdiği için,Aklımda tasarlayabildiğim-plan yapıp hayal kurabildiğim için,düşüne bildiğim için,GÜLE bildiğim için,ağlayabildiğim için,KAHKAHA atabildiğim için,ağlayarak kirlerimden arındığım için,ACILARIM ve SEVİNÇLERİM için-çünki onlar benim kalbimim GÜÇLÜ olmasını sağlar,Gözlerim için-onlarla çevremi açık/berrak ve renkli gördüğüm için ŞÜKREDERİM.
YETENEKLERİM için şükrederim onlar kendime saygı duymamı sağlar;
Aptallıklarım İÇİN şükrederim onlar beni AKILLI yapar;
ŞÜKREDEBİLDİĞİM İÇİN ŞÜKREDERİM;
Bana acı veren insanlar için ŞÜKREDERİM onlar sayesinde kendimi TANIRIM;
Dostlarım için şükrederim onlar acıları küçültür sevinçleri çoğaltır,Bana DÜŞMANLIK yapanlar için şükrederim onlar bana KİRLERİMİ gösterir;
Şükrettikçe sağlıklı olurum ve gücüm artar;
Hata yapabildiğim için-seçebildiğim için ve seçimlerimin SONUÇLARINI yaşadığım için,DUYGULARIM için Ağladığım ve güldüğüm için Ş Ü K R E D E R İ M.
Olumlamasını/telkinini hemen uyandıktan sonra ve yatmadan hemen önce okumak ön yargılarla ilgili mücadeleyi kolaylaştırır.

,Bana DÜŞMANLIK yapanlar için şükrederim onlar bana KİRLERİMİ gösterir

bu kısmı anlamadım bana açabilir misiniz ?!

ön yargı için örnek bir hikaye
Issız bir köyde ,çocuğu henüz doğmadan kocası ölen hamile bir kadın,tek başına yaşama mücadekesi verir.Bu kadıncağız dağda yaralı olarak bulduğu "gelinciği" kendisine yoldaş olması için evine getirir.Hayvanın yaralarını sarıp iyileştirir.Onu evcilleştirmeyi de başarır.Gelincik can borcu olan bu kadıncağızın yanından  bir an bile ayrılmaz.İkisi birbirine can yoldaşı olur.
   Bir kaç ay sonra kadının çocuğu doğar.Artık kadın çocuğunun geçimini de sağlamak zorundadır.Bir gün işi gereği kısa bir süre de olsa evden ayrılır.Gelincikle bebek evde yalnız kalmıştır.Bebek, gelinciğe emanettir.Kadın işini bitirir bitirmez eve döner.Ancak içeri girdiğinde gelinciğin ağzı kana bulanmış bir vaziyette görür.Çılgına dönen anne,hiç düşünmeden büyük bir öfkeye kapılarak gelinciği hemen oracıkta öldürüverir.Hayvanı öldürdükten sonra odadan bir bebek sesi duyar.Hemen odaya koşar.Odada beşiğin içinde mışıl mışıl uyuyan bebeğini bulur.Beşiğin yanı başında ise boylu boyunca yatan parçalanmış kocaman bir yılan görür.
    İşte kadının ön yargılı davranmasının telafisi mümkün olmayan kararı .oysa ki  gelincik bebeğin canını kurtarmıştı

evet bu hikayeyi çok önceden duymuştum ;
çok etkileyici..lakin hala önyargım sadece hep aynı durumlar karşısında aynı sonuçları gördüğümden bu önyargım devam etmekte..:(

Geri