LÜTFEN BAKIN...!!!

enhes_gqche

Kullanıcı
sizce her zaman düşünceli,karamsar hayattan tat almayan hersey artık sıradan qelen hep tek başına olmak isteyen bir insan size ne ifade ediyor... YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR

Hani haddime düşmeyen açıklamalar yapmak istemem ama bence bu kişi  büyük bir bunalıma girmiş olabilir (umarım bu durumupsikologa gerek kalmadan atlatır.)
Bana göre kişinin kurtuluşu kendi azim ve kararlığında gizlidir.
Bu yönünüzü ortaya çıkartacak mücadeleye sahipseniz eğer tüm engelleri aşarsınız .
Hoş bende yalnızlığı tercih edenlerdenimdir ama  enn zor anımda bile mücadeleden vaz geçmeyen bir yapıya sahip olmam beni daha bir güçlü kılıyor ve depresif durumlardan kurtarıyor..!

Bence her seyin o insana sıradan gelmesi yasamdan tatmasını zorlastırır.cünkü hersey sıradan gelirse heyecan olmaz,değişiklik olmaz,bazı duygular hep yürekte kalır,yasanmamıs olarak...
karamsarlık ise genellikle olumsuz düşündürür.yeni bir iş yapmayı denemez,kendi gelişimine engel olurlar.hem kasamsar olan kişiler  kendilerini yalnız,yenilmiş,bunalmıs hissedebilirler.
böyle kişilerin güçsüz olduğunu düşünürüm,hep aynı yerde kalırlar,sanki ileriye adım atmaktan korkarlarmıs gibi.kendi özgüvenini gelistirmeli ve olumlu düşüncler üretmeli,birazda sosyalleşmeli diye düşünürüm o kişi hakkında çözüm olarak..

Geleceğe bakış açımızıda kendimiz seçeriz.tamam geleceği yönetemeyiz hayat bu ama düşüncelerimizi yönetebiliriz değil mi...hem hayatın bize neler getireceğini bilemiyoruz bunun bizim için umut ışığı olması gerek.'Yarın herşey daha iyi olacak' diye düşünebiliriz,buna inanabiliriz...insan isteyince olur,basarabilir..karamsarlığı bi tarafa bırakmalı bence.

orası öle ama her qün aynı seyler ve bunlarla ile ileriye bir ışık tutup qitmek imkansız deqil mi ...

enhes_gqche' Alıntı:
orası öle ama her qün aynı seyler ve bunlarla ile ileriye bir ışık tutup qitmek imkansız deqil mi ...
imkansız diye bir sey yoktur,bazı koşullar değiştirilebilir..
her gün aynı seyler diyorsunuz peki neden farklı değil..?mutlu olacağımız seyleri yapmak önemlidir..
Eğer karanlıklar içerisindeyseniz gülümsemeniz ışığınız olabilir...

Şeylere bakış AÇINIZI değiştirin,baktığınız şeyler değişecektir!!!...
Hayatınızın kalitesini şu anın kalitesi belirler ve her an seçme ŞANSINIZ vardır.
Ya NEGATİF yöne odaklanıp yanlışı kınarsınız
veya POZİTİF yön üzerine odaklanıp Müteşekkir olur/ders çıkarırsınız.
Ne hissederseniz onu yaratır veya tezahür ettirirsiniz.Evren sizi hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmaz,sadece siz kendinizi hayal kırıklığına uğratırsınız.Ne hissettiğiniz konusunda DİKKATLİ  olun çünki hissettiğiniz ŞEYİN fazlasını alacaksınız.

Baktığınız şeyler (olay vede kişiler)değişmiyor ve sizi fazlasıyla yoruyorsa bakış açısını değiştirmek..
Pozitif düşünebilmek çokta kolay olmayabiliyor..
Evren,n hayal kırıklığına uğratıp uğraymadığı konusunda karşıt görüş sergilemek istemiyorum ama
Genellikle bi'şekilde hayal kırıklığına uğradığımıza inanıyorum .

Hoşnut olmadığınız-beğenmediğiniz-çıkarınıza olmadığını sandığınız Şeyler/olaylar/hisler ve iletişimler girmek zorunda olduğunuz kapının kilidi gibidir.
Elinizde bulunan kalın deste anahtardan bir tanesiyle kilidi zorlamanız o kilidi açmaz,bazen açmanın aksine deforme ederki orjinal anahtarıyla dahi açılmaz hale getirir.
Bakış açınızı değiştirmek ''anahtarı ''değiştirmektir.
Kilit değişmeden ben neden anahtarı değiştireyim demek İnat/çocukluk/kapris/sahte TANRILIK taslamak değilde nedir?
Bir metottur.Bakış açısını değiştirmek!
Kullandığınız bilgisayarda istediğiniz dosyaya girmek için fareyle o dosyanın üzerini tıklamak yerine kılavyelerle istediğiniz kadar oynayın dosyayı açamazsınız.
Önce kendinize tarafsız ve adil olabiliyorsanız,yaşam SORUMLULUĞUNUZU üstlenmeyi beceriyorsanız baış açısının değişebilir olduğunu ve derin nefes alarak ön yargısız moduna geçip değiştirebileceğinizi göreceksiniz.

sürekli farklı yönlerden bakmak gerekli olaylara-durumlara öyle mi ?!
bardağın bir de dolu tarafından bakmak gibi ...
paylaşım için teşekkür ederim..

Bakış açısını değiştirmenin önemi konusunda hemfikirim .
Ancak bunun o kadar kolay olmadığını tekrardan vurgulamak istiyorum..
Bunun için deneyim,zaman ve olgunlaşma süreci gerekiyor  ..
Karamsarlığa kapılmadan hareket edebilmek içinse mücadele edebilecek azim ve kararlılıkta olmak gerek.
Uyumlu olabilmek , çevrendeki lişi ve olaylara empati kurarak önyargısız yaklaşabilmek ise kişiyi kaliteli insan yapar..
Bunun özellikle altını çizmek istiyorum..Çünkü buna hepimizin (toplum olarak)fazlasıyla gereksinimimiz var..

sanırım benim ön yargıyı yenmem gerek ..
ama ne var ki hep aynı durumlar karşısında aynı sonuçlar ortaya çıkıyor bu da beni ön yargılı olmaya devam dedirtiyor :(

kahvekeyfi' Alıntı:
sanırım benim ön yargıyı yenmem gerek ..
ama ne var ki hep aynı durumlar karşısında aynı sonuçlar ortaya çıkıyor bu da beni ön yargılı olmaya devam dedirtiyor :(
Kendimden örnek veriyorum inan bu konuda az mücadele vermedim ama sonunda zorda olsa başardım..
Zamanla bu sorunu(önyargıya devam) sende aşacaksın..
Ve herşeyin çok daha güzel olduğunu anlayacaksın..
Belkide içinden zaten crt'de sölemiştiya haklıymış diyeceksin: ((

Geri