Louvre Koleksiyonlarından Başyapıtlarla İslam Sanatının Üç Başkenti : İstanbul,

  • Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sanat kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan Louvre Koleksiyonlarından Başyapıtlarla İslam Sanatının Üç Başkenti : İstanbul, başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,519 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sanat
Konu Başlığı Louvre Koleksiyonlarından Başyapıtlarla İslam Sanatının Üç Başkenti : İstanbul,
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GulsahToptas
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
19.02.2008 - 01.06.2008


Louvre Müzesi İslam Sanatları Bölümü’nden seçilmiş yaklaşık 220 eser Türk Telekom’un değerli katkılarıyla sergilenmek üzere İstanbul’a geliyor.

Louvre Müzesi’nin en önemli koleksiyonlarından İslam Sanatları Bölümü’nde toplanmış ve korunmuş olan hazineler arasında Osmanlılara (1299-1923), İran’da 16. yüzyıl başlarında kurulmuş olan Safavi Devleti’ne (1501-1722) ve yine aynı dönemde Hindistan’da hüküm sürmüş Baburi Hanedanı’na (1526-1858) ait çeşitli sanat eserlerinden oluşan sergi, Louvre Müzesi’nin işbirliğinde ve Les Arts Décoratifs’in katkılarıyla düzenleniyor.

Geniş İran coğrafyasına egemen olmuş Timurilerin (1396-1510) kültür mirasını paylaştıkları Osmanlı İmparatorluğu ile İran’daki Safavi ve Hindistan’daki Baburi İmparatorlukları arasındaki tarihi ilişkilerin kültürel yansımalarının gösterileceği, sanatsal açıdan ortak ve farklı yönlerin vurgulanacağı sergi, 19 Şubat – 1 Haziran 2008 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.


sakıpsabancımüzesi'nden alıntıdır.
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
19.09.2008 - 19.01.2009


Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Akbank'ın sponsorluğunda ve
Gala-Salvador Dalí Vakfı'nın işbirliğiyle,
20. yüzyılın en önemli sanatçılarından, sürrealizm akımının temsilcisi Salvador Dalí'yi Eylül 2008'de ağırlamaya hazırlanıyor.

Salvador Dalí'nin kapsamlı bir retrospektifi niteliğini taşıyacak sergide; yağlıboya tablolar, çizimler ve grafiklerden oluşan 270 eserin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanlar yer alacak. Gala-Salvador Dalí Vakfı koleksiyonuna ait eserlerle, vakıf dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğini taşıyacak sergi, 19 Eylül 2008 -
19 Ocak 2009 tarihleri arasında izlenebilecek.

Serginin küratörü Montse Aguer Teixidor, İstanbulluların Salvador Dalí'yi ve onun olağanüstü sürreel dünyasını sergi sayesinde daha yakından tanıyacak olmasının altını çiziyor: "Sergi, eşsiz, yenilikçi, yetenekli ve farklı bir sanatçı olan Salvador Dalí'yi, ilk kez İstanbullularla buluşturacak. Bu evrensel ve provokatif sanatçının düşüncelerini, saplantılarını, ikonografisini ve olağanüstü sürreel dünyasını herkesin anlayabilmesini, daha yakından tanımasını sağlamayı amaçlıyoruz."


Gala-Salvador Dalí Vakfı Hakkında
Salvador Dalí Biyografisi
Sürrealizm Hakkında
Ramon Boixadós Malé Biyografisi
Montse Aguer Teixidor Biyografisi



not: alıntı
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Salvador Dali... yani çılgın ressam'dan örnekler;







 
S

syn

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bir Dali hayranı olarak bilgiler  ve paylaşım için teşekkür ederim 
 
Üst