Kuru yemiş kanser riskini azaltıyor!

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Kuru yemiş kanser riskini azaltıyor! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,312 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Kuru yemiş kanser riskini azaltıyor!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeryaDer
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Kuru yemiş ölüm riskini azaltıyor, kalp kriziyle kanser riskini de düşürüyor.

Amerikan "New England Journal of Medecine" dergisi, 1980 ila 2010 yılları arasında 120 kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Buna göre her gün 28 gram kuru yemiş yemek, ölüm riskini yüzde 20 azaltıyor.

Yer fıstığı, badem, ceviz, antep fıstığı ve fındık tüketmek kalp krizi riskini yüzde 29 oranında, kanser riskini de yüzde 11 oranında düşürüyor.

Kuru yemişin faydaları bununla da sınırlı değil. Yine araştırmaya göre, kuru yemiş yiyenler daha ince oluyor, daha az sigara içiyor, egzersiz yapıyor ve sebze meyve yemek gibi daha sağlıklı alışkanlıklara sahip oluyor.

Kuru yemişlerde doymamış yağ asidi, yüksek kalite protein, lif, vitamin ve mineraller bulunuyor. Bunlar kalbi koruyan, kanser önleyici, iltihap sökücü ve antioksidan özelliklere sahip.

 
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Kavrulmamış ve çiğ tüketmek gerekiyor. Ayrıca kabuklu yemişleri kabuklarından ayırdıktan sonra bekletmeden tüketmek gerekiyor. Artık çiğ badem ve çiğ kaju da satılıyor. Ülkemiz ceviz açısından da çok zengin. Cevizin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Herkes biliyor bunu. Kajuyu özellikle içeriğindeki selenyumdan dolayı tiroit hastalarına çiğ olarak tüketmelerini tavsiye ediyorum. Badem ise metabolizmayı hızlandırıyor.
 
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
kajunun yetiştiği ülkede bizim Trabzon hurmasına benzer bir meyvenin içinden zenciler hiçte temiz olmayan elleriyle kajuyu çıkarıyorlardı izlediğimde birkaç ay kaju yiyememiştim.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Gerçekten mi Derya,yıkıldım şuan ?
 
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Ebru' Alıntı:
Gerçekten mi Derya,yıkıldım şuan ?
evet gerçekten öyle canım ama takılma ben (pakette isim verip reklam yapmayayım) hem de çiğ olanını tüketiyorum :)
sadece birkaç ay yiyemedim sonra kavrulmuşunu en sonunda da çiğ olarak tüketmenin daha yararlı olduğunu öğrendikten sonra çiğ olarak tüketmeye başladım.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Teşekkürler Deryacım güvenilir markalar almak lazım ozaman,açık tüketmem artık☺
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Bu durumda bizim (memleketin)Çorum Leblebisi sınıfta kaldı :(
 
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
crt' Alıntı:
Bu durumda bizim (memleketin)Çorum Leblebisi sınıfta kaldı :(
o da ayrı bir konu nohutu Balıkesir'den alıp Çorum'da kuruyemiş haline getirip kendilerini leblebiyle ünlendiren Çorum...
 
Üst