Kpss

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asukaki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
en basit ve en iyi işleyen çara bukadarda takmayacaksın ben sanki hergün giriyomuşum gibi giriyorum sınavlara tıkır tıkır gidiyo maşALLAH  :) ::) ;D

Takmayacaksın illaki. Takınca sıkıntı oluyor sınav takmak ya da takmamak değil. Sınava hepimiz zaten aman canım boş ver ne olacak havasıyla giriyoruzdur. Bir çok sınava...Sorun sınavda yaptığın ya da yapılan stresin farkında olamamak.

asukaki' Alıntı:
Takmayacaksın illaki. Takınca sıkıntı oluyor sınav takmak ya da takmamak değil. Sınava hepimiz zaten aman canım boş ver ne olacak havasıyla giriyoruzdur. Bir çok sınava...Sorun sınavda yaptığın ya da yapılan stresin farkında olamamak.

evet sana katılıyorum kendime ne kadar gaz versemde elimde değil. artık sınavdan sonra bir ay yastayım ben. bu zamana kadar hep böyle oldu. iyi kötü okulu bitirdim ama ömrümüde  yedim böyle ağlaya sızlaya :)

bu takır takır nasıl gidiyor hayret sınava yüklediğim şeyler çok fazla belki ondandır bilmiyorum ama o takmayanların hiç mi hayat kaygısı yok

Galiba yok hayat kaygısı. Belki de vardır da takmıyorlardır "Her şey olacağına varır." deyip geçebiliyordur belki. Benim hangi sınavım takır takır gitse o sınavdan bir şey yapamamış oluyorum genelde :) Sınavda üzerimizde güzel bir baskı oluyor  :-\ acaba zaman yetecek mi ? Kazanamazsam n'olcak ? Ne yapacağım diye diye zaten bir dünya zaman yemiş oluyoruz da. Bunları da düşünmeden edemiyor insan. Sonuçta senin geleceğin bir hayat kurman için en kısa yol gibi bir şey.

Bir zamanlar bankalar :"Bankamız da çalışmak ister misiniz?" diye soruyorlardı liseden mezun olunca ya da :"Öğretmen olmak ister misiniz?" diye şimdiyse nereden mezun olursan ol yinede kimse sana gelip sormuyor. :)

Yukarıda yapılanlar yanlıştı ama acısını yine gençler çekiyor >:(

Mesele takıp takmamak olmamlaı.Asıl mesele sen elinden geleni yapıyor musun bu soruya gerçekten evet cevabını veriyormusun?Bizim görevimiz sınavı kazanmak değil,bizim görevimimiz sınava kadar elimizden geleni yapmak.Çiftçi tarlasına ekin ekmekle görevlidir.Ekine su varmak,ihmal etmemekle görevlidir.Ama ekinin buğday vermesi çiftçinin değil Allah'ın yapacağı bir şeydir.Yeryüzü yaratılalı asırlar geçti ve insan bir tek buğday tanesi yaratmadı!!
Kolaylıklar diliyorum..

tabii ki biz elimizden geleni yapıyoruz daha fazlasını yapmaya çalıştığımızdan bu konuşmalar zaten. başaran nasıl başarıyor onun bizden ne farkı var o da Allahın bir kulu bende. demekki benden farkı olan ufak bir ayrıntı var bizde onu yakalıycaz diye çabalıyoruz.

ya sistem bozuk ya biz :)

Nazarelif: )
Sistemin durumu malum bu konulara girersek çıkamayız işin içinden..
ama yine de sınavı kazanmanız şart(yanında birde torpilin olursa süper ..
Yoksa her defasında bir yeni sınav için bekleyip durursunuz..
Oğlumda söylenip duruyor ama mecburen çalışıyor . Çünkü bunun başka çıkar yolu yoki..

nazarelif' Alıntı:
tabii ki biz elimizden geleni yapıyoruz daha fazlasını yapmaya çalıştığımızdan bu konuşmalar zaten. başaran nasıl başarıyor onun bizden ne farkı var o da Allahın bir kulu bende. demekki benden farkı olan ufak bir ayrıntı var bizde onu yakalıycaz diye çabalıyoruz.

sistem zaten bozuk ne mutlu sana en azından elinden geleni yapıyormuşsun inşallah olur bu sene iki ay kaldı şurda. arkadaşım geçen sene nasıl hazırlandığını elinde testlerle nasıl uyuduğunu, yemeğe bile tesle oturduğunu anlatmıştı bana ve kazandı ben dürüstçe onun kadar çalışmadığımı söyleyebilirim ama şu son iki ayı iyi geçirmem lazım bu siteye 5-10dk girip çıkıyorum yakında bunu da yapmıcam inşallah sınavdan sonra dönüşüm muhteşem olacak :D

nazarelif' Alıntı:

ya sistem bozuk ya biz :) :alkis2

crt' Alıntı:
Nazarelif: )
Sistemin durumu malum bu konulara girersek çıkamayız işin içinden..
ama yine de sınavı kazanmanız şart(yanında birde torpilin olursa süper ..
Yoksa her defasında bir yeni sınav için bekleyip durursunuz..
Oğlumda söylenip duruyor ama mecburen çalışıyor . Çünkü bunun başka çıkar yolu yoki..

bende çok çalışıyorum ama benim torpilim yok yeni sınavları beklieyip durcam sanırım:(

yadois' Alıntı:
nazarelif' Alıntı:

sistem zaten bozuk ne mutlu sana en azından elinden geleni yapıyormuşsun inşallah olur bu sene iki ay kaldı şurda. arkadaşım geçen sene nasıl hazırlandığını elinde testlerle nasıl uyuduğunu, yemeğe bile tesle oturduğunu anlatmıştı bana ve kazandı ben dürüstçe onun kadar çalışmadığımı söyleyebilirim ama şu son iki ayı iyi geçirmem lazım bu siteye 5-10dk girip çıkıyorum yakında bunu da yapmıcam inşallah sınavdan sonra dönüşüm muhteşem olacak :D
  bende yakında öyle yapcam sanırım elimden geleni yapıyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun:)

Nazarelif : )
Umarım herşey istediğin gibi olur ve biran önce iş hayatına atılırsın..
Başarı dileklerimi gönderiyorum..
Sevgiler

Sınav bitti sınavla beraber stres de bitti. Sınavlar 2-13 ağustos arası açıklanacakmış ve kasımın ilk haftası gibi tercih yapacakmışız. Tercihlere daha 4 ay var bir işe girip çalışmak lazım. : )

Geri