Kpss

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asukaki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asukaki

Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar. Kpss bir çoğumuzun başına dert olmuş olacak yada önceden olmuştur :) Benim sınavla alakalı bir sorunum var. Sınavda süre  yettir-emiyorum bunun içinde sınavda panikleyip dikkatsizlikten kaynaklanan bir çok hata yapıyorum. Aslında çok çok sakinim kaygı yapmayınca rahatlıkla yapabiliyorum ki görseniz beni hiç bir kaygı belirtisi yok o kitapçığı elime alana kadar. Eğer sınavı takmayıp sınava girsem çok rahat yapıyorum + zaman bile kalıyor. Ama yaştan dolayımı yada artık ne bileyim yaşlıda değilim daha 25 gencecik :) ama günümüz koşullarına bakınca bu yaşta hala boş durmak bunu düşünerek bu sınava girmek yada hazırlanmak büyük bir sıkıntı. Sizden yardım bekliyorum :) daha öncede bu sorunlarla uğraşmış yada uğraşan vardır bunu nasıl yenmeliyiz ???

Böyle panikli-ye panikli-ye sonunda pineklicez.

Not: Soru çözerek diyor bir çok kişi de bu yemiyor soru çözmeyle alakalı bir sıkıntım yok yada panikleme zamandan dolayı.

yalnız değilsin  :) ama çözümler herkeste aynı sonucu vermiyor. ben de hazırlanıyorum büyük sitres ya olmazsa korkusunu çekiyorum önceki girdiğim sınavda panikledim sayısalcı olduğum için matematikten yüksek çıkarmam lazım hiç olmzsa ama yapamadıklarım olunca moralim bozuldu sanki yıllarca sınava giren ben değilmişim gibi sorudan soruya atladım. sınav çıkışı herkes matın kötü geçtiğini söyledi. yani aslında zorlandıysan ortalama herkese zor geldiğini düşünüp panik yapmamak gere. geçen pazar girdiğim sınavda düzelttim şükür.

sınava zor demiyorum şöyle bir şey var bende sayısalcıyım mesela sınavda matematiği yapamıyorum ama cevap kağıdını verdiğim zaman soruları çözüyorum hemde hepsini :) sınav başlayıp bitene kadar işte...

bende de aynı dert var canım takmamaya çalışıyorum ama biyerde tıkanıyor insan seni çok çok iyi anlıyorum sormadığım kimse kalmadı bu sorunu bir türlü çare bulamadım :'(

evet çare bulamadık öğretmenlerle konuştuk psikolojik destek almanız gerekiyor dedi nette araştırıyorum bulamadım bir şey eğer bulursan burada paylaşırım. Keşke şu milletvekillerinide kpss sınavına soksalar 55 baraj koysalar  acep soruları çalmaya yeltenmezlermi :))

canım  o torpil olaylarına hiç girme ;) biz elimizden geleni yapalım gerisi yaradanın bileceği iş nasipten ötesi olmaz.sen yine dua et sınavdan sonra soruları çözebilecek kapasitedesin ben o kadar çalışmaya içler acısı haldeyim. gece gündüz çalışıyorum denemelerin sonuçları berbat

sınavdan sonra çözülen soruları ne yapalım ama haklısın halimiz berbat bu kpss konusunda elimiz kolumuz bağlı okul okumazsan iş yok okuduk üniversite yoksa iş yok onuda okuduk askerlik eyvallah ehliyet eyvallah e gardaşım dalgamı geçiyorsunuz siz bu ülkenin gençleriyle :-\

Yok  takmıyorum aslında çok rahat bir kişiliğim var bu dert sıkıntı konusunda  ;) sonuçta nasıl ki ölümden kaçamıyorsak olacak olandan da kaçamıyoruz.  :) Ama gene de insan üzülüyor çok derinden, benim geleceğim gitsin boş yere de şu canım ülkemizin geleceği boşa gidiyor ona çok üzülüyoruz.

insanın geleceğinden daha önemli neyi olabilir ki öyle düşünme ;)
ben sana bişey sorsam ;) ben işletme mezunuyum ama sınavda alan derslerinden yapmıycam. hem yapamıyorum hemde onunla ilgili yerleri istemiyorum. şimdi yeni duyduğum birşeye göre alan derslerinden yapmazsam puanım daha düşük geliyormuş. sınava 2 ay kala bunun derdine düştüm şimdi  :) bununla ilgili bilgin varsa beni aydınlatırsan çok memnun olurum ;)

Puanın şöyle düşüyor kendi bölümünle ilgili tercih yapacağın kpss puanı kaçsa artık o düşük geliyor. Kpss 3'e genel yetenek genel kültüre etki etmiyor. Eğer kendi bölümünden bir yer istemiyorsan içini hoş tut  ;)

Tek oturum yani ilk sabah gireceğin oturum memurluk için ondan sonra öğretmenlik için olanı var yabancı dil var birde senin bölüm olanı var. Sen eğer sadece sabahkine girip diğerlerine girmezsen sadece memurluk puanı gelir kendi bölümünden sınava girmezsen kendi bölümünden tercih yapamazsın. Kendi bölümünden tercih yapmayacağına göre senin içinde bir sorun yok gir sabahki sınava genel kültür genel yetenek memurluk için takma kafana gerisini yaşamaya devam  ;)

çok teşekkür ederim rahatladım birazcık. sınava iki  ay kala puanın düşük gelir diye duyunca açıkcası eteklerim tutuşmuştu. Allah razı olsun. senin bölüm ne

Rahatla rahatla stress zaten eksi bir puan oluyor bizim için :). Ben Biyolog  ;) bakalım kendi bölümüm memurluk ikisi de aynı puanla atama yapılıyor.

hayırlısı olsun seninde benim çok zor ama yine de şansımı deniycem bizimkiler 90nın altına bakmıyor bile :'(

Artık hepsi aynı ki ne yaparsan yap 85 üstü olmadıktan sonra bir işe yaramıyor. Okul öncesi ve sağlık memurluğu hariç :) onlarda açık bayağı bir çok ki hemencik atanıyorlar sınava girmeleri yetiyor.

evet haklısın ama hayırlısı ne yapalım. biz elimizden geleni yapalım da gerisini Allaha havale edelim. kaçıncı girişin bu sene sanki tecrübelisin biraz bu konuda ;) ve ne gariptir ki koskoca sitede kpss hakkında ikimiz varız. herkesin işi gücü var ne mutlu

Evet aslında güzel bir şey. Ya da kötü bir şey bilmiyorum bu karmaşık bir şey galiba tecrübeli sayılmam :) Okul bitti askere gittim askerden geldim 1 ay sonra sınava girdim tecrübem bu :)
Ben mutlu oldum bu işe yalnız değilmişim koca forumda kpss'den yakınan  :D
---

Geri