KPSS 2016 Lisans Sınavı Sonuçlarında Tarih Değişikliği Olacak

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde KPSS ve Diğer Sınavlar kategorisinde Codex tarafından oluşturulan KPSS 2016 Lisans Sınavı Sonuçlarında Tarih Değişikliği Olacak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 39,278 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı KPSS ve Diğer Sınavlar
Konu Başlığı KPSS 2016 Lisans Sınavı Sonuçlarında Tarih Değişikliği Olacak
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
KPSS atama yönetmeliğinde yapılan değişiklikle Haziran'da mezun olacak öğrencilerin 2014 KPSS puanlarıyla 2016/1 merkezi atamalarında tercih yapabilmeleri sağlandı. Bu değişiklik nedeniyle 2016 KPSS lisans sonuçları daha önce ilan edildiği gibi 9 Haziran'da açıklanamayacak.

Yönetmelik değişikliğine göre KPSS'den alınan puanların bir sonraki sınavın sonuçları açıklanana kadar kullanılabilmesi sağlandı. Düzenlemenin yapılmasındaki temel amaç Haziran'da mezun olacak öğrencilerin yılın ilk merkezi atamasına katılabilmesini sağlamak olmuştur.

2016 lisans sınavı sonuçları, ÖSYM'nin bu yıl başlattığı sınav sonuçlarının açıklanma tarihine göre 9 Haziran'da açıklanacaktı; ama bu durumun yönetmelikte yapılan değişikliğe uyabilmesi için sonuçların açıklandığı tarihin ileri bir tarihe ertelenmesi gerekiyordu. Devlet Personel Başkanlığı yaşanabilecek tereddütleri gidermek için bir açıklama yaptı. Açıklama için tıklayınız Bu açıklama yapılmasaydı, yönetmelik değişikliğine rağmen okuyan öğrencilerin okullarından mezun olmaları en erken Haziran ayı sonunu bulacağı için 9 Haziran'da açıklanacak 2016 KPSS lisans sonuçları nedeniyle 2014 KPSS puanları 2016/1 merkezi atama tercihlerinde yine kullanılamayacaktı.

Şimdi ÖSYM'den gelecek yeni bir açıklamayla lisans sınavı sonuçları ileri bir tarihe ertelenecek ve bu tarihte muhtemelen Haziran ayı sonu veya Temmuz ayının ilk haftası olacaktır.

Yazan : KPSS Cafe
 
Üst