KÖR NOKTANIZ

• Konbuyu başlatan Paradoks
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde Paradoks tarafından oluşturulan KÖR NOKTANIZ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 15,100 kez görüntülenmiş, 48 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı KÖR NOKTANIZ
Konbuyu başlatan Paradoks
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan palastan
M

merwısh

Kullanıcı
27 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
eskişehir
bende buldum hep denedim ve her defasında belli bi yakınlıkta kayboldu tşkler

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Sevinmeli miyim, üzülmeli mi, ama ben de nerdeyse monitöre başımı çarpıyordum:) Yok ki?
Bu arada Alican, imzanı değiştirmene sevindim, çünkü o kadar göz alıyordu ki, bir alt yorumu okumak tam bir işkenceydi. Saolasın ;)

P

Paradoks

Zynep' Alıntı:
Sevinmeli miyim, üzülmeli mi, ama ben de nerdeyse monitöre başımı çarpıyordum:) Yok ki?
Bu arada Alican, imzanı değiştirmene sevindim, çünkü o kadar göz alıyordu ki, bir alt yorumu okumak tam bir işkenceydi. Saolasın ;)
ÖZELLİKLE SORUN BENDEN KAYNAKLANIYORSA PSİKOLOJİK OLARAK İSKENCE CEKMENİZE GÖZ YUMAMAZDIM.. ;)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Teşekkürler:)
Ama kör nokta konusunu napalım? Ben de yok? İyi mi bu?:)

P

Paradoks

MUTLAKA VARDIR.. DİKKATİNİZİ BEYAZ YILDIZA ODAKLAYIN.. ;) GÖZLERİNİZLE SAHİT OLACAKSINIZDIR.

O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ya ben çok yaklaşmadan buldum kör noktayı yoksa ben körmüyüm  :'(

P

Paradoks

σĸyคnцsyค' Alıntı:
ya ben çok yaklaşmadan buldum kör noktayı yoksa ben körmüyüm  :'(
HERKEZİN BİR KÖR NOKTASI VARDIR OKYANUSYA. SIKINTI STRES YAPMAN YERSİZZ.. ;) İCİNİZ RAHAT OLSUN.

R

real_tuba

Kullanıcı
5 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
bı acı gercegıfarkettım arkadaslar benım de kor noktam yooooooooooooook..... :'(

K

kelebekcocuk

Kullanıcı
9 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.sureyyaaktas.com
KÖR NOKTA NE DEMEKTİR ( KÖR NOKTA SEMİNERLERİ VEREN HOCAMIZ "HAKAN BOZKURT" DER Kİ:)))

" YAŞAMADAN YAŞATAMAZSINIZ"
" SERVİSİNİZ YOKSA, HİÇSİNİZ"
" HAYAT AĞZINI BURNUNU KIRAR, SANDALYEYE OTURTUR, EĞER SANDALYE BULABİLİRSEN"

KÖR NOKTA:  HAL VE DAVRANIŞLARINIZDA SİZİN GÖREMEDİKLERİNİZİ  BAŞKALARININ GÖRMESİDİR..." YAPICI ELEŞTRİ İLE DEĞİŞTİRİLİR... YKSA BİLGİSAYARINIZIZIN NOKTASI PEK İŞE YARAMAZ:))))

SEVGİYLE KALIN...KÖR NOKTALI KALIN

A

ayben

Yalnız burda belirtilen gözümüzdeki kör noktayla ilgili tesbitiyle: Kör nokta; görmemizi sağlayan retinanın bir noktası algılama yeteneğinden yoksundur. Bu noktaya gelen görüntüler beyne ulaşmaz ve bizim de yıldızı görememizin nedeni kör noktamıza denk gelen görüntünün beyne iletilememesidir...

H

hatche

Kullanıcı
6 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
ankara
şanser' Alıntı:
:eek:kör noktasını bulamıyanlara taktik

göz bebeğinizi monitöre temas edecek kadar yapıştırın
;D ;D ;D
ben kör noktamı monitöre yakLaşmadan buLdum :)
aliCann saoL payLaşım için
;)

K

kelebekcocuk

Kullanıcı
9 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.sureyyaaktas.com
Kör nokta nedir?

Bizim göremediğimiz ama karşımızdaki insanların gördüğü negatif yansımalardır. Kişinin karakter yapısıyla, iç alemiyle bu çalışmaların kesinlikle ilgisi yoktur, tamamıyla dışavurumla ilgilidir. Göz teması, ses tonu, yüzümüzdeki soğukluk, kelimelere can verilememesi, çok hızlı konuşulması, sürekli konuşan beden dilimizin beton gibi oluşu, sağlıklı ve doğru nefes alınamaması vb. davranışlarımızın ‘hayatın servisi’ anında, her an yerinde, zamanında ve dozunda dışarıya yansıyamaması iletişimde kör noktaların oluşmasına neden olur. Aslında iletişim kazalarının oluşmasının en büyük nedeni bana göre kişinin kendisine engel olmasıdır. Yani bir türlü kendi önümüzden çekilemedik!

Kör noktalar nasıl çözülebilir?

Bu sayısız kör noktaları çözümlerken kişiye teori sunmak yerine uygulama yaptırıyoruz. Müzik eşliğinde boy aynası karşısında hitabetle beraber topluluk karşısında konuşmanın sırlarına ve detaylarına girerek uygulamalı çalışarak, kişinin kendisiyle yeniden tanışmasını ve bunu gerçek hayatta kullanmasını sağlıyoruz. Eğer bir insan değişmek istemiyorsa o insana hiç kimse yardımcı olamaz. Samimi çaba gerekli. Sağlıklı iletişim, insanın kendisiyle barışık olmasıyla sağlanır. Kendisiyle barışık olmayanlar her gün halkasına negatif bir zincir daha eklemeye devam ederler. Yüzü gülmez, göz temasında pozitif enerji olmadığı gibi beton bir yüze sahip olur. İlişkilerinizde ne kadar iyi niyetli olursanız olun kör noktalarınıza yakalanıyorsanız başarılı olamazsanız. Her insanın kör noktası mutlaka vardır, çalışmalarla bu noktaları azaltıyoruz.

Hayat servis sanatıdır, herkesin gönlü Mevlana. Bundan kuşku duymuyorum fakat servis üzgünüm ki sıfır! İncelik ilimden önce gelir, insan ruhunda bir incelik vardır diye düşünüyorum. Bir kişi üç dil bilebilir, iki fakülte bitirebilir, cebi de dolu olabilir ama servisi yoksa sıfırdır. Karşılıklı iletişimde göz teması, ses tonu, beden dili ilk on saniyede karşınızdaki kişiye aktarılır. Doğru aktarılmadığı zaman iletişim cinayetleri ortaya çıkar. Kör noktalarımız çoğaldığı zaman hayat insanın ağzını burnunu kırar, sandalyeye oturtur. Bazen sandalye bile bulamazsınız. İçimizdeki o dokuz güçten hiç haberimiz olmadı.

Alıntı

K

kelebekcocuk

Kullanıcı
9 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.sureyyaaktas.com
AY ADAM (Ömer İkbal Şendilbent)

Bu gün kararınızı verip geçmişinde yaşattığın duygu ve düşüncelerin İle yüzleşme vaktidir. Dünya turuna çıkabilirsin. Elinde kocaman bir sıfır ile dönmemek için bir kez daha aynaya dön ve bak. Kendini bir ayna gibi hissedersen eğer, karşındakini de öyle görüyorsun demektir. Bastırdığın duyguların seni biraz rahatlık boyutundan uzaklaştırıyor ve doğal olmaktan çıkarıyor. Dünya keşfine çıkmadan önce kendini keşfetmekten asla vazgeçme. Kendin gibi görevine sahip çıktığın gibi bırak insanlar rahatlık alanlarıyla kendi özellerine çiçek eksinler. İkbal sahibi olmak kolay değil. Eğer yaşamıyorsanız, yaşatamazsınız. İnsanların kısmetini açabilmeniz için biraz daha kendinizde huzur ve başarı, mutluluğu yakalayın. Birliktelikler çabuk paylaşılır. Sonra, yıkıcılık, bencillik, ikiyüzlülük, yalancı kukla bir celse de biter. Suiistimal ettiğimiz şeyler aptalca ve ceviz kabuğuna sığmayan şeylerdir.Geleceğe ait fikirlerinizin içinde olması gereken şey oyun oynayabilmektir. Dürüst olun. Saygılı olun. Zeki, samimi olun. Doğal ve sorumluluk içerisinde Sorumlu, kişilikli insan yetiştirebilmek için sağduyu şarttır. Bence sağduyunuzun sesine kulak verin ve daha çok besleyin. Çünkü zayıf noktanız burada saklı. Şunu bilmelisiniz ki Bilginin tek başına hiçbir anlamı yoktur. Eyleme dönülmedikçe… Bilgi eylem içinde anlam kazanır. Davranışlar oluşur. Ve davranışlar doğal hale gelir. İnsanın farklılığı, kişiliği, karakteri ve amacına kadar sürer gider. Düzen ve saygı Önceden incelenmiş belli bir prensiplere göre sıralanmış hal ve hareketlerdir. Her kişi değerlidir. İnsanları oldukları gibi kabul etmek insanın kendisini eğrisiyle doğrusuyla kabul etmesi demektir. “ İnsanlar üç üniversitede bitirseler, on dil de bilseler, dünyanın bütün kitaplarını ezberleseler dahi servisleri yoksa hiçtirler

”Kelebek Çocuğun sesine kulak verin. “ Özgürleşin! Gülümseyin! Fark Yaratın! Bütünleşin! Ne Kadar Güven İçerisinde Görünürse Görünsün, Çocuk,Genç, Yaşlı; Zengin Ve ya Yoksul Tüm Canlı Varlıkların Sana Gereksinimi Vardır. Kendinizin Armağan Olduğunu Unutmayın. Gezebiliyor, Duyabiliyor,Görebiliyorsunuz. Farkında lığa varın”

Süreyya Aktaş
Yaşam Koçu

Y

yel_kovan:)

Kullanıcı
3 Kas 2006
En iyi cevaplar
0
0
Ank
Oluyor  ;D teşekkürler paylaşım için.
Çok yaklaşmayın bence ben o zamn görüyorum