Kocaman bir göbeği erkeklik sayıp,sonra o göbeğin altına slip mayo giymeyeceksin

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Kocaman bir göbeği erkeklik sayıp,sonra o göbeğin altına slip mayo giymeyeceksin başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,237 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Kocaman bir göbeği erkeklik sayıp,sonra o göbeğin altına slip mayo giymeyeceksin
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan agokalper
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Kocaman bir göbeği erkeklik sayıp, sonra o göbeğin altına slip mayo giymeyeceksin işte!


Uzun dönem bir ilişkiye başlamadan önce birçok engel var aşılması gereken. Birincisi, belki de en büyüğü, ilk intiba veya ilk izlenim denen fikir tahmin süreci. Bu çok kısa bir süreç, üç beş saniyede oluşuyor. Ve sonradan değişmesi pek de kolay olmuyor (tükürdüğünü yalamanın zor olma durumu!). Ön yargılar diyebiliriz kısaca.

Tamam, hayatta hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir. Peşin hüküm yanıltabilir ve Fikir Atölyesi’nde daha önce yazdığımız gibi, sarışın hatunların tümü aptal değildir.

Ne gördüğümüz, nasıl baktığımızla ilgili ancak yıllar da bize nasıl bakmamız gerektiğini öğretiyor. Ailemiz, arkadaşlarımız, toplum bizim beyne yargılarımızı yerleştiriyor. Ne doğru, ne yanlış veya ne güzel, ne çirkin büyürken hep dikte ediliyor. Bu da zaten kalıpların dışına çıkamamanın baş nedeni.

Ancak ön yargıların hepsi de kötü değil. Özellikle dikte edilmeyip, kendi deneyimlerimizle elde ettiğimiz ve tekrar üzerinde düşünüp, sorgulamadan doğru bulduklarımız var.

Biz erkeklerin kızlara pek yakıştıramadıklarımız var mesela:


  • Yerli yersiz şımarık konuşma tarzıyla sempatik gözükmeye çalışanlardan tutun da; aga, kanki, hacı, moruk, lan, oğlum, ‘oha falan oldum yani’ gibi lafları ağzına sakız eden delikanlı kız tiplemesine kadar çok farklı modelde kız olduğunu biliyoruz. Yollarda çakata çukata sakız çiğneyenleri hepten geçiyoruz.
  • Başını kapattığı halde altına dar pantalon giyip, yüzüne badana gibi makyaj yapmak artık “normal” karşılanıyor!
    Kısa bacaklı olanların çok düşük bel pantalon giymesi veya ufak göğüslü olanların açık bel bluz giymesi erkeklere ne kadar abes geliyorsa, kış ortasında seksi olacağım diye kıçı başı açık dolaşanlara da sadece gülümseyerek bakıyoruz.
  • Kendini ağırdan satanların havası, Serdar Ortaç çalmaya başlayınca göbek atarak nasıl sönüyorsa, sarhoş olan kızları görmek de bir o kadar fena. Çok sevdiğinden olsa gerek, kız arkadaşı ile elele tutuşup dakika başı öpüşmek, onlara sevgilisiyle konuşur gibi sürekli “bebişim, aşkıııım naber?” demek de öyle.
  • Bacak ve koltuk altlarını geçtim; yüzünde (ergenlik çağının ortalarında olan bir çocuk kadar) tüy olan hatunlar hiç mi aynaya bakmazlar?
  • Kas yapmak için vücut geliştiren kadınlar bize ne kadar itici geliyorsa, uluorta sütyenini düzeltenleri görmek de o denli ıhhh. Bir de ince dudaklı olup dudak bükerek sigara içenler var!
  • Dekolte giyinip, dekoltesini kapamaya çalışanlar da ayrı bir komik görüntü veriyorlar. Madem giydin, rahat ol!


Erkeklere yakışmayanlar da var doğal olarak (kız arkadaşlarıma sordum bunları ama sadece kızların değil, çoğu erkeğin de aynı fikirde olacağını sandığım şeyler çıktı):

  • Testosteron salınımıyla doğru orantılı gelişen birçok komplikasyon var bazı erkeklerde; kavga çıkarmak için yer aramak, racon kesmek gibi… Kızlara “kızımmm” diye hitap etmek ufak da olsa bir belirtisi bunun.
  • Yarıya kadar trimlenmiş göğüs kıllarını gösterecek şekilde bağrı açık gömlekler giymek başka bir örnek. Sonra ilk oyun havasında eller havaya göbek atılır. Zaten kıvırarak göbek atmak biraz garip durmuyor mu erkeklerde? Bir de pop müzik çalarken ‘omuz oynatarak’ dans edenler var!
  • Doğan görünümlü Şahin arabasında camları ve müziği sonuna kadar açarak hava attığını sananlara alıştık da, bunu son model lüks arabalarda yapanlara “nereden buldun o parayı” diyesi geliyor insanın.
  • Polat Alemdar’ı kendine kahraman seçip, onun gibi giyinip, onun gibi yürüyüp, onun gibi konuşmak ve hatta onun gibi davranmaya özenmek… Kız arkadaşının yanında kedi gibi olup, başka yere gidince atıp tutanlar da bunlar olur genelde.
  • Kocaman bir göbeği “erkeklik” sayıp, sonra o göbeğin altına slip mayo giymeyeceksin işte!
  • Tepede olmayan saçı, yanlardan gelenlerle kapatmaya uğraşanların rüzgarlı havada verdikleri uğraş pek hoş bir görüntü vermiyor. Kazıt kardeşim… Veya saç o denli önemliyse senin için, biriktir paranı saç diktir. Saçı bol olanların ise bir kutu jöleyle kafasına inek yalamış süsü vermesi durumu var ki, girmeyelim ona hiç!
  • Zaman ve mekan tanımadan cinsel organını kaşıyan, burnunu karıştırıp yere tüküren, bağıra bağıra küfürlü konuşan maço görünümlü magandaların yanında; kaşlarını incelten, bacak kıllarını kesen, berberde yüzüne salatalık bakımı yaptıran ‘kibar’ erkekler de var!
Bu liste daha da zenginleşir. Ekleyebilirsiniz yorumlara.

Sonuç olarak kadınıyla, erkeğiyle renkli bir toplumuz!

Şimdi bu kadar çok renk olunca beyin de zorlanıyor idrak etmekte. Ve doğal süreç işliyor, ‘ön yargılar’ almaya başlıyor yükü.

Kimseye kızmamamız gerektiğini Randy Pausch da söylemişti bize: “Sana göstermeleri için ne kadar beklemek zorunda kalırsan kal, bekle. Herkesin içindeki en iyi tarafı göreceksin. Sonunda insanlar seni şaşırtacak ve kendilerine hayran bırakacaklar. Birine kızıp sinirleniyorsan, ona henüz yeterince zaman vermedin demektir.”

Randy’yi dinleyip sinirlenmiyoruz, tamam. Peki, yukarıdaki tiplemelerdeki gibi, ancak tanımadığımız bir kadın veya erkekle aynı ortamda olduğumuzda da, “aa dur bakayım, önce anlamaya çalışayım bir hayat hikayeni” mi diyeceğiz?



Tunç Kılınç / fikiratolyesi.com/
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
*Yerli yersiz şımarık konuşma tarzıyla sempatik gözükmeye çalışanlardan tutun da; aga, kanki, hacı, moruk, lan, oğlum, ‘oha falan oldum yani’ gibi lafları ağzına sakız eden delikanlı kız tiplemesine kadar çok farklı modelde kız olduğunu biliyoruz. Yollarda çakata çukata sakız çiğneyenleri hepten geçiyoruz.
Başını kapattığı halde altına dar pantalon giyip, yüzüne badana gibi makyaj yapmak artık “normal” karşılanıyor!
*Zaman ve mekan tanımadan cinsel organını kaşıyan, burnunu karıştırıp yere tüküren, bağıra bağıra küfürlü konuşan maço görünümlü magandaların yanında;



Yeni jenerasyon bir çok kızlar bu tanıma uyuyor, genelleme yapmak istemem tabi.
Ve hala bu davranışları sergileyen erkeklerin olması ne ayıp.
Teşekkürler Özgür paylaşım için.
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
İş yerinde bir arkadaşımla öylesine birbirimize kanka diyorduk bi baktık bütün fabrika nerdeyse kanka diyor tabi bende zaman zaman kullanıyorum ama Allahtan diğerleri yok :)

Tunç KILIÇ hayata dair gözlemlerini aktarışını severek okuduğum bir yazar teşekkürler :)
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Valla harika bir paylaşımdı! :)
Gülüyorum, kusura bakmayın, çünkü okumak zorunda kaldığım ve Tunç Kılınç usta gibi yazarların yazmak zorunda kaldığı bu gariplikleri ben gençliğimde yaşamadım, sizlerle aramda epey yaş farkı olması nedeniyle.
Ama bu yozlaşmanın ne kadar rahatsız edici raddeye vardığını görüyorum.
Tenkit bile edilemeyecek kadar sıradanlaşan davranışlar olduğu için üzülüyorum.
Teşekkürler, hoş paylaşımdı.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:))))))))))

Güldüm ama çok görüyorum çevremde tüm kategorilerden yav:))
Yanlış bir çevrede mi yaşıyorum ben!!
 
S

serhatt

Kullanıcı
2 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Fotoğraf çeken insan gibilerle karşılaşmak iğrençlik :-[..Amamcımız,düşüncemiz her zaman pozitif olmalı..İğrençlik bzim gibi insanlara uğramamalı...
 
morkiz

morkiz

Kullanıcı
10 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
serhatt' Alıntı:
Fotoğraf çeken insan gibilerle karşılaşmak iğrençlik :-[..Amamcımız,düşüncemiz her zaman pozitif olmalı..İğrençlik bzim gibi insanlara uğramamalı...
haklısın  :-\  tşk paylaşımın için Özgür abi
 
S

siyah

Kullanıcı
19 Haz 2009
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
“Sana göstermeleri için ne kadar beklemek zorunda kalırsan kal, bekle. Herkesin içindeki en iyi tarafı göreceksin. Sonunda insanlar seni şaşırtacak ve kendilerine hayran bırakacaklar. Birine kızıp sinirleniyorsan, ona henüz yeterince zaman vermedin demektir.”

ne kadar da anlamlı..

teşekkürler paylaşım için ::)
 
M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
mustang-serpil.blogspot.com
Çok güzel bir paylaşımdı toplumdaki yozlaşmanın ve içi boşalmış kavramları birkere daha dile gelmesi olmuş bende sevgilim canım aşkım gibi sölerin içlerinin boşalması ve sevgi kavramın yok olmasına çok üzülenlerdenim...
 
H

harariye

Kullanıcı
22 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
çok iyi bir paylaşım olmuş gerçekten.. teşekkürler..
içinde bulundupum çevre, arkadaşlıklar,aldığım eğitim, tanıdığım insanlar, konuşmak zorunda olduklarım ve kaf anlatmaya çalıştıklarım sayesinde belli rollere bürünüyorum.. bu roller zaman geçtikçe yapışıp kalıyor üzerime ..
zamanı gelinc söküp atmayı da bilmeli diyorum şimdi..
biliyorum elimde.. ;)
 
V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
o kadar doğru tespitler yapılmış ki önyargılar gerçekten bizi zarara sokar ama insanların dış görünüşüde yukarıda anlatıldığı gibi inanılmaz etki ediyor kişiye karşı olan görüşümüze
paylaşım için çok teşekkürler...
 
Z

zabit

Kullanıcı
12 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Gaziantep
Ne gördüğümüz, nasıl baktığımızla ilgili ancak yıllar da bize nasıl bakmamız gerektiğini öğretiyor. Ailemiz, arkadaşlarımız, toplum bizim beyne yargılarımızı yerleştiriyor. Ne doğru, ne yanlış veya ne güzel, ne çirkin büyürken hep dikte ediliyor. Bu da zaten kalıpların dışına çıkamamanın baş nedeni.

toplumumuz şu an  neyi  görse, görsellikten  öte  hemen  yapıyor  ve  iyimi  kötümü  sormuyor  .soracak  büyügü tanımıyor ..tesbit ettiğiniz  bütün olaylar  ne  yazikki bizim  toplumumuzda  çok  var.  bu konuyu  açmış  olmanız    bazı  degerlerin  farkında  olduğumuzun  kanıtı. saolun.
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Randy’yi dinleyip sinirlenmiyoruz, tamam. Peki, yukarıdaki tiplemelerdeki gibi, ancak tanımadığımız bir kadın veya erkekle aynı ortamda olduğumuzda da, “aa dur bakayım, önce anlamaya çalışayım bir hayat hikayeni” mi diyeceğiz?
süper bir yazı..
hemcinslerimden yukarıdakilerle eşleşenler olduğunda bunlar nedir böyle deyip şokumu geçirdikten sonra zevkler ve renkler tartışılır dediğim zaman tepki alıyordum.. Süper hümanist insan arkadaşlarımda tercih meselesi deyip savunurlardı bu insanları.. sanırım bunu biraz onlara okutmalıyım!!
 
Üst