Kızıldeniz'i yaran Musa'nın asası değilmiş!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:) şöyle bi yazılanları okudumda. yazık ya wallaha yazık. Farzedelim denizin yarılması tsunamiye bağlı. Sonuç? Kuran'da yazanları yalanlamış mı olacağız? Yani nereye varmaya çalışıyorlar ve biz onlara nasıl çanak tutuyoruz anlamıyorum. Durum içler acısı. Bakış açısını değiştirelim biraz ve olaya şöyle bakalım: En basit bir şekilde Hz.Musa zor durumda kaldı ve Allah'tan yardım istedi ve Allah'ta büyük gücünü kullanarak o bölgeye deprem verdi,yada sel oldu yada yıldırım yağmuru oldu yada tsunami oldu yada... gibi çoğaltacak olursak yani sonuçta Allah BİR ŞEKİLDE orayı helak etti veya Hz.Musa'yı zor durumundan kurtardı. Ve bir şekilde o olayların etkisiyle deniz yarıldı. Bunu ilkokul seviyesinde olan bir çocuğa sorsanız o bile açıklar :)) Zihniyet meselesi işte... Hadi eywallah

joker_3342' Alıntı:
gibi çoğaltacak olursak yani sonuçta Allah BİR ŞEKİLDE orayı helak etti veya Hz.Musa'yı zor durumundan kurtardı. Ve bir şekilde o olayların etkisiyle deniz yarıldı. Bunu ilkokul seviyesinde olan bir çocuğa sorsanız o bile açıklar :)) Zihniyet meselesi işte... Hadi eywallah

Bu konuda (dini ve bilimsel)pek çok bilgi var..
İlkokul çocuklarının açıklayabileceği kadar basit olduğunu hiç sanmam ama neyse..
Hadi bakalım güle güle(:

crt' Alıntı:
yaşantımızı efsanelere göre 

Öncelikle onun adı ''efsane'' değil ''mucize''
Bunun üzerine Musa'ya: Asan ile denize vur! diye vahyettik. (Vurunca deniz) derhal yarıldı (on iki yol açıldı), her bölük koca bir dağ gibi oldu.

Şu'ara 64
[/quote]

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in sözü üzerine laf söylemek saçmalık.
Böyle bir araştırma tenezzülünde bulunmak ayrı bir saçmalık.
Biliyorum,bu konunun açılması gerilime sebep oldu.
Ama doğruları göstermek ve gösterenleri onaylamam gerekti.

Teşekkürler

Geri