KIRMIZI ETTE ÖLDÜREN HİLE!!!

  • Konbuyu başlatan SUNFLOWERS
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde SUNFLOWERS tarafından oluşturulan KIRMIZI ETTE ÖLDÜREN HİLE!!! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,997 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı KIRMIZI ETTE ÖLDÜREN HİLE!!!
Konbuyu başlatan SUNFLOWERS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ibrahim58
S

SUNFLOWERS

Bu hileyle et daha ağır oluyor ve canlı görünüyor. Bu hileyi nasıl anlarız?



Islatılan ete enjekte edilen Bradmix adlı kimyasal ile tüketiciler hem aldatılıyor hem de sağlık açısından büyük tehdit ile karşı karşıya kalıyor.

ETİN AĞIRLIĞI YÜZDE 35 ARTIYOR
Sektör temsilcileri, yıllık tüketimin 750 bin tona ulaştığı Türkiye’de kırmızı ete kanserojen madde katıldığını iddia ediyor. Gıda ürünlerinin imalatı sırasında kárı artırmak için yapılan hilelere kırmızı et de eklendi. Kırmızı et terbiye edilirken su ile birlikte enjekte edilen "Bradmix" adlı kimyasal etin ağırlığını artırıp parlak bir görüntü veriyor. Islatılan ete enjekte edilen bu kimyasal madde etin ağırlığını yüzde 35 oranında artırıyor.

Bu kimyasalın son üç yıldır Türkiye’de bazı et üreticileri tarafından kullanıldığını söyleyen uzmanlar Bradmix’in kanserojen olduğunu da iddia ediyor.
Türkiye, Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Erdal Bahçıvan ise bazı üreticilerin teknolojiyi insan sağlığını tehdit edecek şekilde kullandığını belirterek "Yapılan hileleri artık hayal bile edemiyoruz. Maalesef kırmızı ete yönelik yapılan bu haksızlığı son zamanlarda bizde duymaktayız" dedi.

DAHA CANLI GÖRÜNÜYOR

Bradmix kimyasalının yurtdışından yasal olmayan yollarla Türkiye’ye getirildiğini söyleyen Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği (VGHD) Başkanı Can Demir, kırmızı ette yapılan hileleri ise şöyle anlattı: "Önce eti iyice ıslatıyorlar. Daha sonra ete Bradmix kimyasalı enjekte ediliyor. Su gözle görülmeyecek şekilde etin üzerinde fiziksel değişeme uğruyor ve etin ağırlığı artıyor. 10 kilogram diye alınan bir et aslında 7 kilogram civarında. Bunun yanında kimyasal madde etin rengini de değiştiriyor. Daha canlı kırmızı bir renk görünümüne kavuşuyor. Bradmix tüm kimyasal maddeler gibi insan sağlığını da tehdit ediyor."

ET PİŞİNCE AYNI KALIYOR

İstanbul Ticaret Odası Gıda Komitesi Üyesi ve Keyveni Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik’te son yıllarda kırmızı ete yapılan hilelerin tüketici sağlığını önemli ölçüde etkilediğine dikkat çekerek, "Et piştiği zaman çeker ve hacmi küçülür. Ancak bu kimyasal nasıl bir etki yapıyorsa et piştikten sonra da aynı boyutta kalıyor" dedi. "Eti kimyasal maddelerle şişiriyorlar" diyen Çelik şöyle devam etti: "Biz yıllardır bu işin içindeyiz. Ancak son dönemlerde sektör çalışanlarından aldığımız bilgiler kırmızı etin kalitesinin düşük olduğunu gösteriyor. Bazı araştırmalar sonucunda ette yapılan hilelere ulaşıldı. Haksız kazanç peşindeki firmalar etin ağırlığını artırıyor. Bunu tüketicilerin fark etmesi ise mümkün değil."
Bradmix adlı kimyasal maddeyi Türkiye’nin birçok bölgesindeki et üreticisinin kullandığını iddia eden Şalvarlı Et’in sahibi Abuzer Göktaş, ise bu etlerin daha çok turistik bölgelerde kullanıldığına dikkat çekti.

DÜŞÜK FİYATLI ET ALMAYIN

Tüketicilerin Bradix maddeli ürünleri ayırabilmesi için fiyatı göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirten Erdal Bahçıvan, "Eğer etin fiyatı piyasadan ucuz ise tüketici bu ete ilgi göstermesin" dedi. Kırmızı etin Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini savunan Bahçıvan, "Denetim çalışmaları artırılmalı ve laboratuarlarda test edilmeli" dedi.

 
D

dileklerperisi

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:mad:
İlk önce bunu yapanların kendilerine yedireceksin ki anlasınlar insan değerini.
Teşekkürler Ayşe.Daha dikkatli olmak gerekiyor.
 
B

BeFa

Kullanıcı
19 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Türkiye
Evet çok dikkatli olmak gerekiyor paylaşımın için teşekkürler.
 
R

roze

Hilesiz bir şey kalmayacak bu gidişle. Teşekkürler, Ayşe abla ;)
 
S

SUNFLOWERS

Ewet arkadaşlar biz her zaman,her şeyde,
dikkatli olmak mecburiyetindeyiz malesf :-\
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ugur dündarın programında da görmüştüm...Ne yiyeceğimizi şaşırdık,meyve sevze alıyoruz,dolapda dururken büyüyorlar  :mad: hayvanları hormanlı gıdalarla besliyorlar,aldığımız havadan,içtigimiz suya kadar kimyasallar dolu..Zamani geçnligi çürük diyorlar,eskiki insanlar 90 yaşınada gelseler doktor yüzü görmeyenler dolu idi,ya şimdi,dogumla başlıyor hastane yüzleri.. zamanı gençleri çürük diyorlar,gençler degil,bu sistem çürük bizide çürütüyor....
elimden geldigi kadar meyve  ve sebzeleri zamanı geldiginde alıyorum asla turfanda almamaya özen gösteriyorum,yazında küçük bir bahçemiz var orayı ekerek,kendin ek:) kendin ye usulu:) saglıklı beslenip,biraz daha saglıklı kalmaya gayret ediyoruz.. :)
paylaşımın için teşekkürler canım..
 
I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
of of bu ne yav herşeyin hilesi çıktı ben en iyisi hayvan pazarına gidip kendin kes kendin ye yapayım. acaba canlı hayvanda da hile varmıdır? ???
 
Üst