Kiraze- Solmaz KAMURAN

  • Konbuyu başlatan zeynepayik
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde zeynepayik tarafından oluşturulan Kiraze- Solmaz KAMURAN başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,046 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Kiraze- Solmaz KAMURAN
Konbuyu başlatan zeynepayik
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GulsahToptas
Z

zeynepayik

Kullanıcı
24 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
'Kiraze',1492 yılında İspanya'dan kovulan binlerce Sefarad Yahudisi'nin çileli yaşam mücadelesinden yüzyıllık bir kesit sunuyor. Bu insanların kimi Hollanda'ya, kimi Kuzey Afrika'ya, kimi de II. Beyazid'in daveti üzerine Osmanlı topraklarına ulaşabilmenin peşindeydiler. Çoğu, daha yola çıkmadan Engizisyon'un acımasız elleriyle ya da yollarda sefalet içinde yok olup gitti.

Estler Kira da (diğer adıyla Kiraze) , ağır zulümlerden geçip İstanbul'a varabilmiş bir Sefarad Yahudisi'nin kızıydı. Kısa zamannda hırsı, zekası ve cazibesiyle, Osmanlı sarayını derinden etkileyen Yahudiler'in en önünde yer almayı başardı. Önce Hürrem Sultan'ın yakın ilgisini kazandı, daha sonra Safiye Sultan'ın akıl hocası, sırdaşı oldu. İktidar, zenginlik ve gücün ne anlama geldiğini biliyordu çünkü. Ama 88 yaşındayken patlayan bir sipahi isyanı her şeyin sonu oldu.

Bu roman, Sefarad Yahudileri'nin yaşadıklarına ışık tutarken, o dönemde Osmanlı ve Avrupa saraylarının dinsel, siyasal ve toplumsal hayatı nasıl etkileyip kontrol ettiğini sergiliyor ve okuru derinden sarsan, muhteşem bir resim çiziyor.

Neler yok ki bu resimde: Sultanların ve kralların gerçek yüzleri... Batı, Doğu, Müslüman-Hıristiyan çekişmeleri, ölümcül entrikalar... İsyanlar, ayaklanmalar, yangınlar ve 1509 büyük İstanbul depremi... Lalalar, cariyeler, odalıklar... Aşk, seks, ensest... ve yönetilenlerin tüyler ürperten kaderleri...

'Kiraze', bu konuda bir Türk yazarın kaleminden çıkmış ilk roman...

 
D

dileklerperisi

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
çok mükemmel ve sürükleyici bir roman ben okudum
hemde bir solukta okuduğum romanların arasında yer alıyor.
herkese tavsiye edebiliceğim bir roman.
 
B

berrak

Kullanıcı
28 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
pembe...
ben de bu tarzda şeyi okumuştum safiye sultan serisini... harikaydı çok etkilenmiştim eminim kirazede bunlar gibi sürükleyici veee çok yönlüdür... teşekkürler paylaşım için.. :)
 
S

Save the Queen

Kullanıcı
12 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
arkadaşım okuyordu, ister istemez bizimde gözümüz kayıyordu kitabın sayfalarına, akıcıydı çünkü :) gerçekten güzel bir kitap.
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Anlatım güzel ama okurken sultanları karıştırmadım desem yalan olur,
Tarihimizi romnalaştırarak okumak daha akılda kalıcı olduğundan, özellikle bu tarz kitaplar bazı bilgiler için iyi oluyor..
En azından başlangıç için iyi :)
 
Üst