Kimi İstersen Onu Seç Ama Önce Kendini Seç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deniz514
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence yazının ana fikrinden sapmışsın Korsan.Belki belli kısımlarda bu anlam çıkıyordur ama vermek istediği mesaj  şu:İnsan kendi iç huzurunu yakalamadığı müddetçe dışarıya ne kadar yararlı olur, sen hiç mutsuzken başkasını mutlu etmek aklına geldimi bence gelmedi bu yönden bakarsan bu da bencillik sayılır..İç huzurun olduğu dürece mutlusun ,mutlu edersin ,eğer bunlar yoksa sende var oldum diyemezsin.. :)Yorumlar için tşk.

deniz514' Alıntı:
Bence yazının ana fikrinden sapmışsın Korsan.Belki belli kısımlarda bu anlam çıkıyordur ama vermek istediği mesaj  şu:İnsan kendi iç huzurunu yakalamadığı müddetçe dışarıya ne kadar yararlı olur, sen hiç mutsuzken başkasını mutlu etmek aklına geldimi bence gelmedi bu yönden bakarsan bu da bencillik sayılır..İç huzurun olduğu dürece mutlusun ,mutlu edersin ,eğer bunlar yoksa sende var oldum diyemezsin.. :)Yorumlar için tşk.

Ben kelimelere farklı anlam yüklememki.

Yazılanlar orada mesela

kendin icin yasa, kendin icin sev, kendin icin asik ol.
kendini begen ve kendini dinle her zaman.
ancak o zaman bulabilirsin mutlulugun formülünü.

hani burada yazılanlara farklı bi anlam yüklemenin bence bir faydası yok. Bunları uygulayan insanın ben uzun vadede mutlu olabileceğine ihtimal vermiyorum.

Benim mutsuz iken baskalarını mutlu etmek aklıma geldimi ?sizce gelmemiş.  Geldi VE  bu konuda bayada  basarılıda oldum.

Kişisel görüşünüzdür. gelmediği mevzu saygı duyarım

Zaten olay orada kopuyor insan kendisi mutsuzken bile başkalarının mutlulugunu düşünüyorsa çogulcudur.Onun dısında önce ben diyorsa her zaman yazıda gectiği gibi EGOİZM den baska bir şey değil.

Hani ben bunu anladım bu yazıdan buram buram egoizm kokuyor bildiginiz gibi değil size HÜMANİZM kokabilir.
Pencerelerimiz farklı efendim pencerelerimiz.
Teşekkür ederim

Adminim yine döktürmüşsünüz..Biraz egoizm iyidir be abi...Hayatta başkaları için yaşayan çokken,neden diyorum önce kendimiz için evet demeyelim..

Ben bu yazıya BehçetNECATİGİL'İN bir dörtlügü ile katılam isterim...

Düşün… Kim üzebilir seni senden başka?
Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen?
Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?
Kim yıkar, yıpratır seni sen izin vermezsen?
Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?
Herşey sende başlar, sende biter…
Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme,
Tükettirme içindeki yaşama sevgisini…

:)
Paylaşımın için teşekkürler..

işte bu dedim , bayram arafesinde .
bencillik değil bunların hiç birisi .
biraz da meydan okumak lazım hayata .
işte o zaman kendimiziz .

bence çok hoş bir paylaşım olmuş .
teşekkür ederim .

bir mola yerinde pilav üstü kuru yerken alacagin tadi düsün.
kayboluslar insana kendini buldurur bazen.
geride kalanlari unutma elbette ama onlar da beklemeyi bilsinler.
cok mu begendin vitrindeki giysiyi, al o zaman. cok mini, cok frapan çok renkli, cok sakil mi diyecekler birak desinler. :D :D

mutsuzken kimseyi mutlu edemezsin unutma!
ve sakin herkesi birden mutlu etmeye calisma. Çünkü olmazlar.
    harika,ben hep bunu söylüyorum.önceden hep başkaları mutlu olsun diye itinayla davrandım çevremdekilere ama kimseyi mutlu edemedim ve yalnız kaldım...zmanında çok üzülmüştüm ama şimdi kendimi buldum.belki bu yazıdaki kadar olmasa da kendim için yaşıyorum...artık yalnız değilim beni mutlu gören herkes yanımda en çokta ben beni bırakmıyorum...kendinizi sakın bırakmayın herkes gitsede yalnız o size kalacak.... ;)

Geri