Kilo Verirken Neden Zorlanıyoruz?

  • Konbuyu başlatan roze
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde roze tarafından oluşturulan Kilo Verirken Neden Zorlanıyoruz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,756 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Kilo Verirken Neden Zorlanıyoruz?
Konbuyu başlatan roze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
R

roze

Yeni yapılan bir çalışmaya göre, diyet uygulamak vücutta yağ hücrelerinin sayısını değiştirmiyor. Yağ hücreleri çocuklukta artıyor, yetişkinlikte kaybolmuyor.

İsveç Karolinska Enstitüsü’nden bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, yağ hücreleri sayısı ergenlik çağında belirleniyor. Bu dönemden sonra kişi obez olsa bile yağ hücrelerinin sayısı artmıyor ya da azalmıyor.

Sonuçları Nature dergisinde yayımlanan araştırma sırasında, diyetle çok sayıda kilo veren kişilerde yağ hücreleri sayısında değişiklik saptanmadı.

Araştırma çerçevesinde, farklı yaşlarda yüzlerce çocuk, ergen ve yetişkin üzerinde inceleme yapıldığı, yağ hücreleri sayısının çocuklukta artarken yetişkinlikte değişmediği görüldü.

Doktor Kirsty Spalding, bu araştırmanın kilo vermek için diyet uygulayanlara kötü bir haber olduğunu belirterek, “Bu, kilo vermenin ve verilen kiloyu korumanın neden bu kadar zor olduğunu açıklıyor. Söz konusu yağ hücreleri hiçbir yere gitmiyor ve daha fazlasını istiyor”
 
S

seca

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
kilo vermeye çalıştıkca veremiyorsun...bu zihinsel birşeydir...

düşünceni kilo vermeye değil ideal görünümüne odaklarsan en kısa zamanda istediğin forma ulaşabilirsin :)...

güzel bir araştırma yapmışlar ama...

emeğine sağlık :)
 
R

roze

Kilo vermede hamur işinden uzak dur, sporunu yap kesin verirsin. Bir de doktor bir akrabamıza gece orucu tutacaksın akşamdan sonra yemek yemeyip hatta akşam yemeğini geç saatlere bırakmıyacıkmışsın demiş ;)
Rica ederim :)
 
T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
isveçte yapılan araştırmalar herzaman garantilidir rahat olun.
...saygılar.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
seca' Alıntı:
kilo vermeye çalıştıkca veremiyorsun...bu zihinsel birşeydir...
Katılıyorum,beyin öyle etkili ki takıntı haline getirmemek gerekir,arkadaşımın doktorunun demesine göre buyüzden çocuğu olmuyordu ::)
Bende biraz kilo alınca eski formuma kavuşmak için akşam yemeği yemiyorum,olup bitiyor ;)
 
Üst