KİBİR

FADİME TASTAN

Kullanıcı
Gururlu, kendini beğenmiş bir sinek vardı.

Kendini kartallardan yüksek tutuyordu.Kartalların, şahinlerin övüldüğünü  duyunca;

-Şüphe yok ki, ben de zamanın ankasıyım demişti.

Bir gün, bir eşek pisliği birikintisi üzerinde yüzen saman çöpünün üzerine kondu.Kendi kendine:

Denizler üzerinde yüzen gemiden bahsediyorlardı. İşte bu deniz, bu da gemi; bende ehliyetli, güçlü bir kaptanım,

diye düşündü.

O pislik onun için uçsuz bucaksız bir okyanus olmuştu.

İnsanın bilgisi, görüşü ne kadarsa, denizi de o kdardır. (Mevlana)

bencede tesekkürler basarılar dilerim  cünkü bazı insanlar var hiçbirsey bilmeseler bile htta bilmedikler halde cok ey biliyormus havasına giriyorlar neyse onları yargılamak bizlere düşmez size tekrar tesekkurler

Kibiri ne kadar güzel anlatmış bir hikaye. Teşekkürler Fadime Taştan.  Bununla ilgili birçok söz vardı ama ben hatırlayamıyorum şu an.

Kibir, her iyliğe engeldir.” Kibirli değilim diyen, kibirlidir. ::)

Kibir, bele bağlanan taş gibidir.Onunla ne yüzülür, ne de uçulur. (Hacı Bayram Veli)

kibirli olmaktan kurtulmak istiyorsanız biraz susun sn payro birşeyi çok biliyor olsanız bile konuşmayın. Bazı kelimeler içinizde kalsın.Yani her lafa atlamayın demek istiyorum.Bilmem anlatabildim mi?? Sadece bir öneri. Sakın yalnış anlaşılmasın
Saygılar

Kibir tüm kötülüklerin odağındadır: Kıskançlık, öfke, kin, üzüntü, karamsarlık ve ümitsizlik üretir.
Muhammed Bozdağ

FADİME TASTAN' Alıntı:
Kibir, her iyliğe engeldir.” Kibirli değilim diyen, kibirlidir. ::)

Kibir, bele bağlanan taş gibidir.Onunla ne yüzülür, ne de uçulur. (Hacı Bayram Veli)
Valla konuya bakıyorum yoruma bakıyorum.
Ayaklarım havadan kesiliyor.
Kibirli değilim diyen kibirli ise kibirli olanda zaten kibirli ise bu yorum ne ?
Ne anlamam gerekiyor ?
Kibirsiz insan yokmu anlımana geliyor ?

Aha azıyorum deniz bile değil okyanusum ben bilgim ve görüşüm bazında.
Kibirlimi oluyorum şimdi ?
Hani bu kendine güvendi özgüvendi :)
Valla orayı okuyorum her şey sizsiniz her şey sizin elinizde siz her şeyi başarırsınız siz şölesiniz siz bölesiniz diyorlar.
E bunları dedinmide kibir oluyon :)
Sonrada hacı bayramın diline düşüyorsun.
Ben kibirli değilim diyorum zaten bu kibirli oldugumu gösteriyor yoruma bakarsak.
Neyse...

aslında her insanın kibirli davrandığı zamanlar olmuştur kimi bu kibirini açığa çıkarır ve onunla yaşar bunu bir erdemmiş gibi görür oysa kimiside bunu bir zaaf bir eksiklik gibi görür yani kibir hepimizde var ama kimimiz bundan utanırız kimimiz bunu sahip olduğumuz bir erdem gibi görürüz bence püf noktası burada
ama çok güzel bir hikaye teşekkür ederim

tutankhamon' Alıntı:
aslında her insanın kibirli davrandığı zamanlar olmuştur kimi bu kibirini açığa çıkarır ve onunla yaşar bunu bir erdemmiş gibi görür

Valla bu dedilerin yokmu kelimesi kelimesine katılıyorum.
Yalan yok.

Geri