Kendimi SEVİYORUMMMMMM

beyaz_melek

Kullanıcı
Ne tuhaf değil mi?

Alışkanlıklarımız bizi öylesine yönetmeye başlıyor ki, bir an durup neye ihtiyaç duyduğumuzu düşünmeden yaşayıp gidiyoruz. Küçük sevinçler icat etmeden, aşırı ciddi kimliklerle yaşıyoruz. Gereksiz yere abarttığımız sorunlarımızla boğuşuyoruz...

Sevdiklerimizden bir şeyler İstemeyi "ar" saymaya başlıyoruz sonra karşılığını alamıyor olmaktan usandığımız için.

"Neden" diye sormamayı öğreniyoruz zamanla... Aldığımız cevaplar dürüst cevaplar olmadığı için.

Ve elbette unutuyoruz... "sana ihtiyacım var" demeyi unutuyoruz. "seni özledim” demeyi, "seni seviyorum" demeyi unutuyoruz...

İnsanın en iyi bildiği şeyleri sevdiklerinden duymaktan ne kadar mutlu olduğunu da unutuyoruz. Bildiğin şeyleri duymanın aslında bize ne kadar iyi geldiği en önce unuttuklarımızdan hatta...

Ben hatırlamaya başladım unuttuklarımı... Ve tanıdığım herkese hatırlatıyorum artık.. Artık biliyorum ki; hayat her şeye rağmen içinde biz olduğumuz için güzel ve anlamlı... Kim, ne derse desin!..

Kendimi seviyorum ben...

Yaşamayı seviyorum.

Sabah uyanmayı, gece uyumayı, gündüz deli gibi çalışmayı seviyorum.

Yürümeyi, okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum.

Yemek yapmayı, doya doya yemek yemeyi seviyorum.

Konuşmayı, sohbet etmeyi,yazı yazmayı seviyorum.

Orhan Veli`nin Özdemir Asaf’ın şiirlerini seviyorum.

Ağız dolusu kahkaha atmayı seviyorum.

Ben kendimi seviyorum..

Peki ya siz?

BeyazMelek:)Güzel  hoş bir yazıydı.

Evet yaşamayı ,eğlenmeyi,türküyü, şiiri ,büyüyene değin tüm çocukları çok seviyorum .
Ancak kendim hele de insanlar konusunda pek o kadar emin değilim.
Çünkü sevmediklerim de çok fazla .Savaşı,silahı, kavgayı..... diye uzayıp giden bir acı  tablo var önümde..
Ağladığımı gizler unutmaya çalışırım yaşama dair tüm çirkeflikleri..
İçim kanağlasa da gülerim bazı bazı.

Yazı güzeldi.. Paylaştığn için teekkürler..
Ancak insan herşeyi sevmelidir.. Hayatın göz önündeki olumsuzluklarını eleyip kaçmaya çabalamanın sonu felakettir.. Acı acıdır,öcü değil..Hoş öcü' de olsa onu sevin.. Sevimli hayalet casper'in sevimli olduğu için sevilmesi gibi... Ondan kaçmayın,yaşayın.Tüketin.hani hep diyoruz ya ; Gülmek her zaman mümkün değil mi ne de olsa? Bir dahakine gülersiniz?..Ama acıyı ertelerseniz,sıkıntıyı ertelerseniz,kötü günü geçiştirirseniz,ilerde kendinize yüklü bir hesap ödersiniz..
Demem o ki: Hayatı acısıyla tatlısıyla sevin,tıpkı özlediğiniz okul günleri askerlik anıları gibi.. Savaşı desteklemeyin ama barışı,direniş, özgrlüğü verdiği için,onları yaşattığı için  sevin..Hep derim herşey içiçedir.. Acı da tatlıda gülmekte ağlamakta...sevmekte nefrette.. ve zaten hayat :Rahat bir ölüm yolculuğu geçirme gayretinden ibarettir :)
Karamsar bir yazı gibi algılayıp tepkilerinizi yanıltmayın sakın, Hayatın olumsuzluklarını da sevin diyorum,çünkü bilin ki onlarda bişeylere kefarettir :)

deli' Alıntı:
Ama acıyı ertelerseniz,sıkıntıyı ertelerseniz,kötü günü geçiştirirseniz,ilerde kendinize yüklü bir hesap ödersiniz..
Bulunduğumuz durumda hissedilen duygu yaşanmalıdır.Acı zamanında yaşanmazsa katlanarak büyür içimizde.sonrasında durdurmaya gücümüz yetmez.bunun için nasıl ki gülmek gerekliyse bazen acı çekmek ve gerektiğinde acıyı yaşayabilmek gerekir.Her şey bizler içindir...

Önce unutmaya çalısırız sonra unuttuklarımızı hatırlamaya.! :)
Bildiğimiz şeyler pekiştirildikçe dinç durur...
Sevmek ve her şeye rağmen gülebilmek güzeldir...
Teşekkürler.

deli' Alıntı:
ve zaten hayat :Rahat bir ölüm yolculuğu geçirme gayretinden ibarettir :)

Mesut:) Bu sözünü çok beğendim. Yeri geldikçe kullanırım artık (:
 Hatırlarsan daha önceden de söylemiştim .Anlatımın gerçekten çok güzel.
Bak kolay yanılmam .Senim kesin kendine ait deneme yazıların (makale-şiir türünde)
vardır.
Paylaş bizimle .
Kendimizi ve de  seni çok seviyoruz unutma.

herkes çok güzel yazmış,yüreklerinize sağlık.cidden bu yazdıklarınız yazılarda kalmasın,hayatınıza yerleştirin.

Geri