Kendimi geliştirmem ?

devrimci_15

Kullanıcı
Öncelikle herkese selamlar. Arkadaşlar herkes gibi bende bu sitede bulunarak kendimii geliştirmeye ve kendimi tanımaya çalışıyorum.. Uzatmadan konuya gireyim arkadaşlar Ben Çevrem tarafından pekte iyi tanınmayan kendimce asosyal biriyim pek bir hayalim yok, aşkım bile platonik kendimi harekete geçirmek istiyorum.. Mesela kitap okumak hedef yapmak fakat benim tek hayalim aşık olduğum kişi Örneğin Kitap okumanın öneminin büyük olduğunu düşünüyorum fakat
birtürlü kitap okyamıyorum ve istemiyorum daha bir sürü neden Burdaki sorum kitaptan kastım değil Nasıl daha iyi tanınan, daha bilgili görülen ve saygı duyulan bir insan olabilirim Kendimi nasıl daha çok geliştirebilirm ? Bildiğiniz yollar varsa yazarmısınız Mesela Aşık olduğum kızı etkileyecek kadar insanlar tarafından saygı
duyulan ve hoş görülen bir insan nasıl olabilirim eminim aramızda 0 dan zirveye ulaşmış birçok arkadaşamız vardırr yardımlarınızı bekliyorum hem yeni arkadaşlarda bilgi sahibi olmuş olurlar ?

Bence ilk once ne istedigini bilmelisin ve o istegine gore yola cikmalisin...

Yazindan anladigim kadariyla,

Plotonik bir ask yasiyorsun ve asil amacin o kisiyi etkilemek onunda sana asik olmasini saglamak.(Bu senin asil amacin)

1)Kendini gelistirmek
2)Kitap okuyan biri olmak
3)Daha iyi taninan biri olmak(oldugundan daha iyi biri gibi taninmak mi ? yoksa daha iyi biri mi olmak istiyorsun )
4)Daha bilgili görunen (daha bilgili olmak mi ? yoksa sadece görunmek mi ?)

Bu 4 madde de senin olmak istedigin degil , sahip olmak istedigine ulasmak icin gerekli gordugun özellikler.

Senin yazdiklarini okuyunca boyle bir önyargiya vardim.
Simdi burda yapman gereken asil hedefinin ne oldugunu bilmen, ve ona göre karar vermen.

Gercekten bu 4 maddeki ozelliklere sahip birimi olmak istiyorsun,yoksa sevdigin kisiyi etkilemenin yolunun bu 4 ozellige sahip olmaktan gectigini mi dusunuyorsun.?​

Umarim beni yanlis anlamazsin, amacim seni kirmak degil.Once sorunu gercekten anlamak ve ona gore tavsiyelerde bulunmak sana daha cok faydali olacagini dusunuyorum

Sen sen ol sevdiğin biri varsa git açıl....Yalnız tek bir şey düşün...Kendin olmak....Kendin olurken de kendini iyi satman gerekir karşı tarafa...Kendini en iyi şekilde satmanın en iyi sebebi kendin olabilmektir...Çünkü kendin olduğunda en iyi şeyleri yaparsın....Sana saygı duyulmasını istiyorsun...Ben insanların yaptıklarına saygı duymam...Ben insanların ne olduklarına saygı duyarım......Cesur ol...Azimli ol...ki sana saygı duyalım ;)

by_kus' Alıntı:
Bence ilk once ne istedigini bilmelisin ve o istegine gore yola cikmalisin...

Yazindan anladigim kadariyla,

Plotonik bir ask yasiyorsun ve asil amacin o kisiyi etkilemek onunda sana asik olmasini saglamak.(Bu senin asil amacin)

1)Kendini gelistirmek
2)Kitap okuyan biri olmak
3)Daha iyi taninan biri olmak(oldugundan daha iyi biri gibi taninmak mi ? yoksa daha iyi biri mi olmak istiyorsun )
4)Daha bilgili görunen (daha bilgili olmak mi ? yoksa sadece görunmek mi ?)

Bu 4 madde de senin olmak istedigin degil , sahip olmak istedigine ulasmak icin gerekli gordugun özellikler.

Senin yazdiklarini okuyunca boyle bir önyargiya vardim.
Simdi burda yapman gereken asil hedefinin ne oldugunu bilmen, ve ona göre karar vermen.

Gercekten bu 4 maddeki ozelliklere sahip birimi olmak istiyorsun,yoksa sevdigin kisiyi etkilemenin yolunun bu 4 ozellige sahip olmaktan gectigini mi dusunuyorsun.?​

Umarim beni yanlis anlamazsin, amacim seni kirmak degil.Once sorunu gercekten anlamak ve ona gore tavsiyelerde bulunmak sana daha cok faydali olacagini dusunuyorum
Öncelikle gerçekten içinde bulunduğum durumu anlamaya çalıştığınız ve yorum yaptığınız için teşekkür ederim :) Aslında hedeflerim bilgili görünmek yada iyi bir insan olarak tanınmam değil, Belkide dünyanın en bilgili insanı olabilirim Ama bilgimi kullanamadıktan sonra işime yaramaz. Evet aslında platonik aşkın da kendimi kendi kontrolüm altına almak istememde büyük bir payı var.. Ama hepsi değil Amacım aşık olduğum insanı kazanmak için bu yollara başvurmak değil,  Bir çok şey kaybettiğimi düşünüyorum En önemlisi Zamanımı kaybettim.. Kararım Aşık olduğum insanı kazanmam değil sadece kendimi Geliştirmek evet bunun meyvelerini beklemeliyim... Aslında amacım o insanıda kazanmak fakat ben bundan sonra kaybetmemeye yoğunlaşmak istiyorum umarım beni anlamışsınızdır yardımcı olabilirseniz.. Sevinirim :)

exilegs' Alıntı:
Sen sen ol sevdiğin biri varsa git açıl....Yalnız tek bir şey düşün...Kendin olmak....Kendin olurken de kendini iyi satman gerekir karşı tarafa...Kendini en iyi şekilde satmanın en iyi sebebi kendin olabilmektir...Çünkü kendin olduğunda en iyi şeyleri yaparsın....Sana saygı duyulmasını istiyorsun...Ben insanların yaptıklarına saygı duymam...Ben insanların ne olduklarına saygı duyarım......Cesur ol...Azimli ol...ki sana saygı duyalım ;)
teşekkürler
exilegs ne diyebilrim gerçekten haklısın fakat karşımdaki insana açıldım ama olmadı belkide kendimi iyi tanıtamadım belkide onun seviyesinde bir insan olamadım olmadı.. Bnm istediğim birdaha olmadı demek istemiyorum...

Geri